Köpa vs inte köpa

Nu vill jag ha er hjälp! Den är hur fin som helst och egentligen inte alls dyr men jag är inte den som är i största behovet av en kappa. Speciellt inte en som inte är anpassad för -40 grader. Samtidigt har jag alltid velat ha en krämvit yllekappa. Åh, ångest.


Min glamorösa fredagsmiddag!

Jag lever ett glamoröst liv - fredagsmiddagen blev gulaschsoppa på burk. Blundar, fantiserar iväg och inbillar mig att den är god och inte innehåller ihopskrapet från golvet. Mums!

SMS:a BESEGRA 1177 till 72988

Alltför många dör i cancer och det är helt förjävligt vart enda ett av dödsfallen. Därför vill jag att vi alla skickar ett sms till 72988 med texten BESEGRA 1177 för att skänka 50 kronor till Cancerfornden.

Språkgeniet Ida!

Jag skrev tidigare ett inlägg om hur språket kan försvåra det hela ibland. Jag själv känner mig relativt trygg både på att prata engelska och att förstå. Är härdad efter universitetet i Luleå då vi nu i princip enbart har kurser och litteratur på engelska. Tyskan är inte fullt lika bra men jag förstår det mesta. Lärarna märkte det och ville därför att jag inte skulle göra som jag till en början tänkt och bara läsa kurser på engelska utan att jag även, eller enbart, skulle läsa kurser på tyska. Återstår att se hur jag gör men jag vet i alla fall en kurs som jag ska ta i tyska. Utöver det blir det även några språkkurser i tyska (grammatik bland annat).

Är man dum i huvudet så får kroppen lida!


Det får man väl ändå säga är dagens sanning. Hittade sura remmar igår då vi var på stan och blev alldeles till mig av lycka. Har letat efter sura godisar med ljus och lykta men har alltid slutat med att det blivit choklad istället. Inget ont om choklad, absolut inte, men jag har blivit lite less på det bara. Trust me, det går! Hur som, har ätit upp nästan alla remmarna nu och det har resulterat till att jag har fått jätteont på tungan!! Haha, dumhuvve! I sverige så var det aldrig något problem för då åt jag sura godisar flera dagar i veckan så jag var väl van. Jaja, bara att bita i det sura äpplet! För det kommer ju säkert att göra hela saken bättre....




De röda med jordgubbssmak är helt slut och de med cola-smak är det inte mycket kvar av. Fuck!


Flamenco

Igår kväll var jag upp en sväng på 19e våningen och sa hej till mina partyglada klasskamrater. Kvällen till ära blev det flamenco-uppvisning direkt från Spanien. Jag hade tidigare under dagen halvt lovat att hon skulle få lära mig men jag var så trött och kände mig så sliten så det fick räcka med att jag satt på sidan och tittade på istället. Som tur var fanns det gott om tjejer som ville ta min plats.









Vi andra satt på sidan om och tittade fascinerat på.



Tydligen viktigt med mycket kajal och rött läppstift då man dansar. Haha, har vi något liknande i Sverige?? Jag känner mig allt sämre på sveriges kultur för var dag som går här. Köttbullar från IKEA, så långt har jag hittils sträckt mig men sedan tog det stopp. Haha, skämmes!

Soluppgång


Fick som sagt ett ryck i morse och tog hissen upp till takterassen på 19e våningen för att fota soluppgången. Det var absolut inte planerat då jag egentligen tänkt sova någon timme till men jag tyckte att det var fint så varför inte. Så vad tycker ni?






Effektiv morgon!

Hej! God morgon till er som nyligen har stigit upp! Själv har jag varit vaken i över tre timmar och har gjort både det ena och det andra sedan jag steg upp. Vaknade före väckarklockan strax efter kl 6 (bra gjort!) och tog kort på soluppgången. Haha, fråga mig inte varför! Därefter blev det en uppiggande dusch innan jag gick ner till tvättstugan och satte igång två maskiner.


I skrivande stund sitter jag och väntar på att tvätten ska bli klar så att jag kan hänga dem och sedan ska jag försöka plugga lite. Ni får inte tycka att jag är tråkig nu, men jag har valt att inte följa med de andra till München och gå på Oktoberfest idag. Jag kände mig mer än nöjd efter tisdagen och vill försöka bli frisk istället.

Utöver det redan nämnda så har jag även ätit en rejäl frukost bestående av havregrynsgröt och två hårdbrödmackor och mintte så nu är jag laddad inför denna dag!

Vill bli frisk!

Kom precis ner från 19e våningen där det i vanlig ordning är fest. Torsdagar är tydligen studenternas festdag men jag skippar det. Vill bli frisk någon gång och sömn är framgången till det mesta så jag kör på det istället. Vi hörs imorgon hörrni!



Mössan jag köpte idag. Farligt skön! Tog med mig en mössa hit (vita peak) men denna är lösare och passar bättre nu. Har alldeles för många sådana här mössor, eller liknande, hemma i alla de olika färger men vad hjälper det då jag behöver en nu.

Lost in translation

En del i klassen är inte så hemma då det kommer till att prata engelska (inte tyska heller för den delen men vi Erasmus-studenter pratar mestadels engelska med varandra). Jag vill inte påstå att jag själv är något geni men då personen man pratar med inte vet skillnaden på where, what eller when så kan det bli lite knepigt. Det gör det lite svårt att göra sig förstådd och föra en vettig konversation. Det är väldigt synd!


Candyworld till Luleå!


Nu har man en anledning att åka till Storheden i Luleå. I november öppnar Candyworld där!!



Torsdag 29e September - Dagens Ida


Svarta jeans från KappAhls barnavdelning, blå piké från Kingsland under en stickad tröja från Deval. Såhär har jag sett ut idag plus svart skinnjacka och mina svarta skor från Clou. Har även gått runt i mössa men den köpte jag på väg till skolan så den har jag ingen bild på. Ska försöka komma ihåg att visa den. Ser ut lite som en gangster i den.



Pinsamt dammig spegel.

*


Torsdag 29e September - Augsburg

Hej på er! Jag vet inte vad det är för fel på mig men jag kan fortfarande inte sova ordentligt. Vaknar flera gånger i timmen och är sjöblöt i svett. Usch!

Har varit vaken i några timmar nu och har ägnat dem åt att duscha i en timme, ätit frukost i en och därefter fortsatt mitt letande på vilka kurser jag ska läsa. Har lite svårt för att bestämma mig. Vet inte om det hänger ihop med den dåliga sömnen men jag äter som en flodhäst nu och har så gjort de senaste dagarna. Idag blev det tre knäckemackor med schwartzwaldskinka och tomater plus en stor tallrik med youghurt, jordgubbssylt och banan och sedan en tekopp på det. Ändå känner jag mig knappt mätt. Wierd. Jaja, ska fortsätta vara lite produktiv innan jag ger mig av. Har en del ärenden efter skolan som jag ska ta itu med så det blir en vända på stan. Återkommer då jag återkommer! Sköt om er så länge!

1 år i Tyskland istället för fem månader??

Tre veckor sedan jag vinkades av på flygplatsen och tog mitt pick och pack och stack till Tyskland. De två senaste veckorna har sprunigt iväg lite fortare än den första och fortsätter det såhär så kommer jag inte att hinna med innan jag är hemma i Piteå igen.

Dock fick jag ett erbjudande idag från universitetet här i Augsburg, de frågade om jag ville stanna en termin till och ta min examen här. Det hade jag gärna gjort om det inte vore för att min vår redan är fullsmockad. Hade jag fått veta det tidigare så hade situationen varit lite annorlunda men som det känns nu så nöjer jag mig efter en termin för den här gången.


Idag har jag tänkt att göra en tidigare kväll. Har ingen direkt anledning förutom att jag är trött och vill sova i hopp om att någon gång bli frisk. Imorgon är vår sista dag på Introduktionsprogrammet och sedan är vi lediga fram till tisdag då lektionerna börjar. Jag tycker att vi avslutar den här dagen med lite Nemi! God natt på er!




Fakultät für Wirtschaft

Fakulteten för ekonomi, där ska jag spendera mina dagar de närmsta månaderna. På den översta bilden har vi en gård och resturangen är där framme på höger sida. Om man går igenom resturangen så kommer man till våran byggnad där alla ekonomi-kurser hålls. Den byggnaden är helt nybyggd så idag invigde vi ett av rummen. Väldigt fint!




En av statyerna vi har på campus. En blomma.

Turistbilder!

City Hall och den gyllene salen.






Väldigt mycket guld men det har bara använts 3 kilo guld till hela rummet (om jag inte uppfattade saken helt fel). En tiondel av ett hårstrås tjocklek, så tunnt är lagret av guld på alla saker i rummet.



Taket i gyllene salen.





Függerei. 88 cent är årshyran för att få bo här. För att få göra det måste du vara väldigt fattig, vara katolik och be till han som skapade stället minst tre gånger per dag.


Skilsmässobrev

Haha, läste detta på en kompis logg då jag slog på datorn i morse.



"Kära hustru, jag skriver detta brev för att berätta att jag lämnar dig för alltid.. Jag har varit en god man till dig i 7 år och jag har ingenting för det. Dessa sista 2 veckorna har varit ett helvete. ... Din chef ringde för att tala om för mig att du avslutar ditt jobb idag och det var droppen. Förra veckan kom du hem och märkte inte ens att jag hade en ny frisyr, hade lagat din favorit mat och även hade ett helt nytt par silkeskalsonger. Du åt i 2 minuter, och somnade genast efter du sett dina såpor på tv.. Du säger inte att du älskar mig längre och du vill inte ha sex eller något som förenar oss som man och hustru. Antingen är du otrogen mot mig eller inte älskar mig längre, hur som helst är jag borta. Din ex-make P.S. Försök inte att hitta mig. Din syster och jag är på väg bort till West Virginia tillsammans! Ha ett bra liv!

Hustruns svar; Kära ex-make! Ingenting har gjort min dag mer än att ta emot ditt brev. Det är sant att du & jag har varit gifta i 7 år, även om en god man är långt ifrån vad du har varit. Jag tittar på mina såpor så mycket eftersom de överröstade ditt ständiga gnäll & gnäll Synd att det inte fungerar. Jag märkte när du klippt dig förra veckan, men det första jag kom att tänka på var "Du ser ut precis som en tjej!" Eftersom min mamma uppfostrade mig att inte säga något om jag inte kan säga något fint, sa jag inget alls.Och när du lagade min favorit mat.. du måste ha blandat ihop mig med min syster, eftersom jag slutade äta fläsk för 7 år sedan. Om de nya sidenkalsongerna: jag vände mig bort från dig eftersom $ 49,99 prislappen fortfarande var kvar på dem, och jag bad att det var en slump att min syster hade lånat $ 50 från mig den morgonen. Efter allt detta, jag älskade dig fortfarande och kände att vi kunde lösa det. Så när jag vann 10 miljoner dollar på lotto slutade jag mitt jobb och köpte oss två biljetter till Jamaica Men när jag kom hem var du borta .. Allting händer av en anledning, antar jag. Jag hoppas att du har det tillfredsställande liv du alltid velat ha. Min advokat sa att det brev du skrev garanterar att du inte kommer att få ett öre av mig. Så var försiktig.

Mvh din ex-fru. Rik som fan och fri! P.S. Jag vet inte om jag någonsin sagt detta, men min syster Carla föddes som Carl. Jag hoppas det är inte ett problem! :)"


Har tyvärr ingen aning om det är sant eller inte, men i vilket fall som helst så är det roligt!

Jag har blivit med spegel!

Jag har glömt att säga att jag numer har en spegel i mitt rum. Jag fick den (bland en massa andra saker) av Elizabeta innan hon flyttade hem till Kroatien. Åh, det är jättetråkigt att hon har åkt. Hon var den första jag lärde känna här och den som lärde mig det mesta jag vet om Augsburg. Hon får mer än gärna komma tillbaka, en spegel klarar jag mig utan.

Men ja, här har ni en bild på den. Och mig då jag borstar tänderna :p





Guten Morgen!

God morgon! Åh vad skönt, har kunnat sova några timmar inatt utan att hela tiden vakna upp i panik och genomblöt i svett. Har ni sovit gott? Om ungefär en halvtimme ska jag börja röra mig mot skolan där vi ska gå en rundvandring på vårat campus och byggnaderna som vi ekonomi-studenter ska hålla till i. Därefter ska vi in till centrum där vi ska bli guidade runt i Augsburg city. Har tidsinställt något inlägg åt er som kommer upp om ett tag. Ha en bra dag! Pussar och kramar!



Jag igår på Oktoberfest i München

God natt från Augsburg!

Hann aldrig vara med på att klockan hunnit bli så mycket, redan efter tolv. Ojoj, inte bra! Måste sova! Sorry för dålig blogg-dag men ni vet ju vad jag har roat mig med istället. Såså, god natt!




Bild från idag.

OKTOBERFEST

Ni som har mig som vän på facebook har kanske listat ut vart jag har varit idag men för er som inte visste så är det i München vi har varit, på OKTOBERFEST!! Galet urkul! Alla som vill uppleva något utöver det vanliga borde besöka Oktoberfest, jag lovar att ingen kommer att bli besviken!! Det var skolan som hade anordnat allt för oss ERASMUS-studenter; reserverat bord, bokat resa, allting. Om det inte vore nog så stod de även för hela kalaset. Mat, dryck, resan dit och tillbaka. Allt! Tack snälla, jag kommer aldrig att glömma den här dagen!  Har hur många bilder som helst men jag får ta det lite eftersom. Kan bli lite tradigt att lägga upp 200 bilder i ett inlägg. Här får ni fyra iaf =)



Alice, jag och Miriam. De två tillhör SWOP-teamet som är ansvariga för vårat introduktionstid här. Ungefär som Nollning på svenska universitet.



Stencool med solbrillor!



Jag och Fluppy. Han försvann tyvärr senare under kvällen, ingen vet vart men det är bara att hoppas inte har hamnat i fel sällskap. Ska visa mer av Fluppy senare. Haha!





Jag köpte glass. Därefter gick 14 andra och köpte glass.



Tillbaka i Augsburg var jag så hungrig så då blev det mat på Burger King. Saknar MAX!!

God natt finisar!

Nu ska jag börja göra mig i ordning för sängen så att jag förhoppningsvis är pigg och utvilad imorgon för då, ja då ska vi ut på äventyr! Jag kan avslöja att vi ska till en annan stad, gissa vilken? ;)

Hoppas bara att denna natt inte blir lika jobbig som natten till idag, var länge sedan jag sov så dålig. Känner inte att jag har någon feber nu så det är ju bra. Bara halsen som ska bli bättre då. Vi hörs imorgon mina kära vänner! Sov så gott!



Jag kanske ser glad ut men jag saknar er där hemma så otroligt mycket!

Måndag 26e September - Augsburg

Fortsätter på riktig-mat spåret; idag blev det kyckling och pasta. Åt kyckling till middag igår men då jag knappt har någon frys så var jag tvungen att tillaga hela paketet á 500 g kycklingfilé. Det som blev över stekte jag upp idag med en gullök, paprika, vitlök och åt med pasta. Gott och lättlagat så därför får denna middag 3.5 av 5 stekspadar. Det är fortfarande kvar men det får jag äta upp imorgon eller nå..

Det var lite roligare att laga mat idag för nu har jag två fungerande plattor. Tidigare har strömmen gått så fort jag slagit på båda, vilket är lite jobbigt men idag har någon varit här och fixat det. Plattorna är helt utbytta och så även rattarna som man vrider på dem med. Har ägnat kvällen åt att skypa och att kolla på svenska nyheter, Aktuellt, Nordnytt osv. Vill försöka hänga med.



/En mätt Ida

Hej då, nu sticker jag till skolan!

Nu ska jag börja vandra iväg till skolan. Ska fixa med hyreskontraktet så att det är gjort och sedan ska vi få information om diverse saker. Bland annat vilka tyska-kurser vi har möjlighet att läsa och därefter info om skadeförsäkring, vad som gäller här i Tyskland und so weiter.


Tjuvlyssnat.se



Om man är sjuk och nere så är bästa lösningen att gå in på Tjuvlyssnat och läsa. Det gör en alltid på bättre humör och man sitter länge efteråt och flinar. Så som denna.. Haha!



Sjuk igen...

Måndag och ny vecka! Hoppas att den fortsätter på ett bättre sätt än den har börjat för i natt har jag vaknat upp stup i ett, svettig och jävlig och kan knappt svälja för att jag har så ont i halsen. Uäö! Har styrt upp en stor kopp med mintte med mycket honung i hopp om att det ska bli bättre. Vill inte vara sjuk igen!! :(


Alexander Skarsgård rullar borta i USA


ERASMUS


Såhär ser vi ut, Erasmus-studenterna på Fachhochschule Augsburg WS2011/2012.




Hittar ni lilla mig?

Söndag 25e September - Augsburg

Städar, slappar, organiserar, planerar, tänker. Det är söndag.

Hemma i Kopparnäs har de samlats för att fira Fia som fyllt år. Det gör de med tjäder i goda vänners lag. Jag fick vara med på ett hörn genom fantastiskt, underbara skype. Väldigt kul att se alla! Blir att skypa lite mer senare ikväll.

Ska kolla igenom och radera i mailen nu, har fått 62 mail bara idag. Hojja!



En dålig bild på gårdagens mig innan jag traskade upp till 19e våningen. Kameran stannade hemma igår, har därför inga bilder på vad vi pysslade med.

Neuschwanstein slott

Hur trött som helst och hungrig som ett as, men det var det värt. 11 timmar har vi sammanlagt varit borta för att kolla på detta mytonspunna slott. Det blev sammanlagt lite drygt 200 bilder men ni får nöja er med fyra så länge. Nu ska jag hoppa i duschen och försöka skaka liv i min kropp för att sedan ta hissen till 19e. I vanlig ordning är det fest men jag tror att det blir en lugn kväll för mig igen. Tråkmåns som jag är!











BBQ-party a la ERASMUS

Gårdagens grillfest i två bilder.







En snabb uppdatering

Hej! Snabbt nu för jag ska upp till 19e våningen igen, är bara nere och hämtar mer kläder. Vi är ute på terassen och grillar och har det bra. Det är dock en nykter tillställning för mig, är alldeles för trött och dessutom ska vi upp tidigt imorgon för att åka och kolla på ett slott som ligger någonstans 10 mil härifrån.









Fyra bilder från dagen. Har fler på kameran men de kommer upp senare! Nu ska jag springa upp igen. Tjohej!

Murdock

Hey bloggreaders! Allt väl? Jag är trött! Å fy vad jag är trött! Det blev en lång kväll igår och väldigt få timmars sömn då jag var tvungen att stiga upp och gå in till stan för att fixa en banköverföring (90 euro för terminskortet).

Igår då... Murdock (irländsk pub), 19e våningen, Mo Town, sängen. Ungefär sådär skulle man kunna sammanfatta kvällen (och natten) igår. En väldigt trevlig kväll för övrigt. Här kommer en del bilder, måste snabba mig lite så jag hinner det jag ska innan jag måste traska bort till skolan.



Temat var black and white, så jag körde all in.





Barchefen ville vara med på kort med mig och som tack fick jag en hatt :)



Två väldigt trevliga, spanska tjejer.


Lööööv!


En bild på väskan. Då Samuel inte är här så får jag trösta mig med mina saker så länge. Tror att jag ska sova med denna inatt, så mycket gillar jag den. Mjukt, fint läder på utsidan och luddig mocka på insidan. Kärlek!





Party all over!

Det verkar vara en salig blandning av människor som jag kommer att läsa med i höst. Korta, långa, tjocka, smala, ja rubbet! Alla verkar väldigt trevliga och första intrycket var positivt, kul att träffa nya människor! Ikväll har jag dock ett litet problem. Vid fem ska alla erasmus-studenter mötas upp och ha en fest på en irländsk pub inne i centrum - men det är även Elisabetas avskedsfest här på 19e våningen och jag vill inte missa något av det... Därför tänkte jag som så att jag först går till puben och hänger där någon timme och sedan vid nio-tiden rör jag mig mot Lechbrücke och umgås med det gänget här. Låter det som en jättedum idé?

Såhär såg jag i varje fall ut då jag begav mig i morse.





Har bara en liten spegel i toaletten så jag har aldrig någon aning om hur jag ser ut då jag lämnar rummet. Det är först då jag kliver in i hissen som jag blir vettskrämd och håller på att flyga baklänges. H E     H E

Vanity Fairest

Essie - 505 Vanity Fariest





*


Torsdag 22a September - Augsburg

God morgon! Igår hände inte så mycket mer än att jag gick upp och sa hej till folket och sedan gick ner igen odh läste igenom en artikel som hör till Luleå-kursen. Det tog sin tid men då klockan slog tolv var jag äntligen klar och kunde tillåta mig att släcka lampan.

Nu har jag ganska precis stigit upp och känner mig halvt överkörd. Vekling! Om en timme ska jag till skolan, då börjar Introduktionsprogrammet där vi ska få lära oss allt som vi ska behöva veta inför våran tid här i Augsburg. Vi som redan har läst två veckor har skaffat oss (i varje fall jag) eget kött på benen och redan gjort det mesta som skall göras. Kvar är bara att välja kurser som skall presenteras under dessa dagar och sedan skall vi få våra terminskort och registrera oss. Krävs för att få uppehållstillstånd till att vara här i mer än tre månader. MM, men nu blir det frukost!

Ida, du är så smart!!

December, september. Det låter ganska lika. Har i princip tömt chokladkalendern. Orkade 21 bitar och sedan tog det totalstopp. Det är ju ganska passande för det är den 21a idag. Höhö. Hoppas att det inte är barn som läser den här bloggen för jag är verkligen inget att se upp till då det kommer till vad man stoppar i munnen! Vad som kommer ut ur munnen däremot. Det kommer bara smarta saker ut min mun.



De är jättegoda, smakar ganska likt Kinderägg-chokladen, vilket är en av mina favoriter. De är även större i de tyska kalendrarna än i de svenska. Fusk!

Onsdag 21a September - Augsburg

Såhär har jag sett ut idag. Eller, sådär såg jag ut då jag gick ner på stan i morse och mitt hår fortfarande var blött. I övrigt är det lika. Den roströda tröjan köpte jag här i Augsburg förra veckan och jag stormtrivs i den. Gillar färgen skarpt!



Ny väska!

Heeeeeeeej!! Allt bra med er? Jag är nu hemma från skolan och har precis gjort mig en stor kopp med varmvatten och honung. Mums! Ska alldeles strax ta tag i att försöka göra lite mat men innan det tänkte jag berätta vad jag har haft för mig idag. Jag har spenderat pengar. Yes! Har köpt en portföljaktig väska som jag är lite smått förälskad i. Har alltid velat ha en röd men då hade det blivit ungefär 3 tusenlappar dyrare så jag låter den röda vänta ett tag. Istället blev det en svart och den är absolut inte ful bara för det. Jag gillar den väldigt mycket utseendemässigt och storleksmässigt är den perfekt. Det tackar vi för. Det fanns hur många fina väskor som helst men jag valde till slut denna.



Min dator passar in perfekt. Precis vad jag ville!








God natt och sov gott!

Sådär ja, 200 gram choklad och 150 gram chips. På en tisdag! Måste ju bygga upp så att jag klarar den stränga hösten och vintern. Nu ska jag borsta tänderna och sedan gå och lägga mig. Imorgon är det onsdag och sista dagen på intensivkursen i tyska. Då har jag även varit här i Tyskland i två hela veckor. På torsdag börjar introduktionsprogrammet där vi bland annat ska välja vilka kurser vi ska läsa. Har bara valt institution än så länge vilket jag gjorde då jag sökte till skolan. Tog inte kameran med mig idag så jag har inte så mycket till bilder att visa. Inte för att det är så mycket att se i vanliga fall heller men strunt i det. Sov gott allesammans!

Tjockisparet




Haha, jag och Samuel kan vara det tjockaste paret. Vi sitter och pratar på skype samtidigt som vi trycker i oss den ena godsaken efter den andra. Nu när nötchokladen är slut har jag gått över till den vanliga mjölkchokladen och det avnjuter jag tillsammans med chips. Sedan jag tog den översta bilden har jag redan tryckt två rader choklad till och drygt halva chipspåsen. Det bådar inte gott för någon av oss.










Lite lyse


Titta så mysigt det blev med lampan och doftljusen. Kanske inte varldens snyggaste lampa men det var inte vad jag utgick från då jag valde den. Jag tänkte något i stil med "Jag ska bara ha den i några månader så jag tar den billigaste". Och då är jag helt ärlig. Ynkliga 2.99 euro fick jag punga upp och det kan jag absolut leva med. I övrigt finns det bara tre lampor i rummet, en på toaletten, en i "köket" och en i taket, så en liten bordslampa kändes som ett måste.


Det här med maten...


Middagen går i lunchens fotspår.








Tänkvärt


Maria Montazami?

Snart vet jag inte vilket språk jag tänker på. Tyska, engelska eller svenska. Och så en släng spanska och franska pådet. Lite som Maria Montazami men då har hon ändå bara två språk i huvudet. Jag tar in information på antingen tyska eller engelska men även franska och spanska då det är en hel del fransoser/fransyskor och spanjorer/spanjorskor här och sedan översätter jag det till antingen engelska eller svenska och ska sedan svara genom att översätta från svenska till engelska eller tyska. Huvudet får sig så det tiger emellanåt. Skillnaden mellan mig och Montazami är väl toffsarna och hårfärgen men ju mer språk som blandas in ju mer lik henne känner jag mig iq-mässigt.






Tisdag 20e September - Augsburg


God morgon bloggen! Det regnar idag igen men förhoppningsvis blir det som igår att det avtar frammåt dagen då jag ska vandra iväg till skolan. Igår for vi som sagt till IKEA efter skolan och det hela blev väldigt lyckat. Jag hittade allt jag hade planerat att köpa plus någon sak därtill så nu är det lite finare och enklare att vara här inne. När vi senare kom hem på kvällen så blev det hemmagjort potatismos, IKEA-köttbullar och lingonsylt. Tyvärr har jag inga bilder på det men det blev i varje fall väldigt lyckat. Ska börja ta tag i dagen nu, förslagsvis genom att äta lite frukost. Ska gå och rota i kylen och se vad som finns. Hej så länge!




Luis och Juliette



Bueg, jag och Stefania



Stefanias premiärtur på IKEA. Hon var som ett litet barn på julafton.





God natt!

Kom precis innanför dörren till mitt lilla hem och är alldeles för trött för att orka lägga upp några bilder. Kan i alla fall säga att jag tog tjuren i hornen och gjorde potatismos. Det hela uppskattades väldigt mycket och från och med ikväll har vi fyra nya köttbullsälskare. En argentinsk, en spanjor, en fransyska och en holländare. Sov gott allihopa, vi hörs imorgon!

Till IKEA!

Idag efter skolan ska jag åka med Luis till IKEA här i Augsburg och storhandla. Hade jag haft en större frys så hade jag köpt upp hela deras lager på köttbullar men det får räcka med några paket bara. Har sedan erbjudit mig att stå för middagen och då får det bli köttbullar och pasta. Funderade på om jag skulle anstränga mig lite och göra potatismos men jag tror jag struntar i det. Dock köpte vi sju kilo potatis igår (7 kilo för 15 SEK så vi köpte och delade) så jag har ju om jag får ett infall. Det är ju faktiskt riktigt gott med hemmagjort potatismos (pulvermos borde förbjudas, fy vad äckligt!). Jaja, vi får se hur jag gör. Har i varje fall en lång lista på saker som ska inhandlas. Återkommer senare ikväll!





Of to school!


Tjarå, nu sticker jag till skolan. Struntar i att ta tag i kaluffsen som fortfarande inte har torkat sedan duschen. Det regnar ute så det kommer ändå att bli blött och risigt. Har tidsinställt ett inlägg om vad som händer senare idag. Ledtråd: något svenskt.


Lyssna och njut!

De har inte kommit på youtube ännu men om ni har spotify så tycker jag att ni ska ägna några minuter till att lyssna på dessa låtar. Kan hända att de bara går att lyssna på om man har premium, men ni lär ju märka.

Kelly Clarkson - Mr know it all

Nomy - A dream for the weaker




Julkalender!


De har börjat sälja julsaker i affärerna och jag kunde inte låta bli att köpa med mig en chokladkalender när jag var nere i morse. Jag ska försöka hålla mig men det kommer aldrig hända att den är kvar i december men om inte annat är den gullig och får bli en glad färgklick i min annars lite tråkiga boning. 





Jag älskar Nemi!





Grattis Anja!!


Idag är det min älskade fasters födelsedag och jag slår vad om att ingen av er gissar rätt på hur många år hon fyller! Snyggaste och bästa faster, jag hoppas du får en toppenfödelsedag! Stort GRATTIS från Tyskland!


Björndräparn



Imorse då jag slog på datorn möttes jag av denna bild. Det är pappa och hans nyskjutna björn. Bra jobbat pappsen!



Söndag 18e September - Regn!

Halloj! Är ni bakis idag? Det är då inte jag! Jag tog med mig en vinflaska då jag gick upp igår men det blev inte ens ett helt vinglas för min del. Resten bjöd jag bort. Kan tyckas generöst men en vinflska här kostar inte mer än 20-30 kronor. Självklart finns det dyrare men det tjänar ju inget till då det finns billiga som smakar bra. Jag har suttit inne hela morgonen och planerar att fortsätta med det då det regnar och är dålig väder ute. Det är första dagen med regn sedan jag kom hit. Planerna var att vi skulle åka till sjön idag igen och spela volleyboll men de planerna är inställda. Istället ska jag försöka läsa lite. Har blivit lite för lite av den varan sedan jag fick eget internet och möjligheten till skype när jag vill. Vad ska ni ha för er denna söndag?



Lördagkvällens Ida


Nu ska jag bara försöka få mitt hår att torka lite och sedan ta hissen några våningar uppåt. Kör på gråa skinnbyxor, svart blus och läppstift. Det kommer från Clinique och är färgen 03 Creamy Nude. Glöm inte att anteckana nu pappa. Hörs senare eller imorgon.


Lördag 17e September - Augsburg

Vi åkte en bit bort längs älven till den lilla sjön och där har vi spenderat hela eftermiddagen. Det var väldigt mysigt men jag kunde inte förstå hur det var så många som kunde bada. Dels var det inte så jättevarmt, inte ens 25 grader och sedan var vattnet grönt. Det hör man ju att det inte är hälsosamt. På hemvägen gjorde vi ett stopp på Real för att handla mat och jag undrar vilket matvaruhus serverar alkohol?? Haha, de stod och serverade Jägermeister och man fick prova olika varianter; med apelsinjuice, Coca Cola eller rent som det är. Den som ville fick även prova alla varianter, alltså 9 cl jäger bara sådär. Tyskar... Haha!













Jag valde med Cola men det smakade bajs så den fick vara. Nu är det party uppe på 19e våningen och jag tänkte gå dit och hänga lite men sedan tackar jag nog för mig för denna lördagen. Är inte alls partysugen och absolut inte sugen på att dra ut och dansa. Ska istället stanna här och jag vet inte, antingen hänga med de som inte går ut eller så gå och lägga mig. Det sistnämnda tycker jag låter mest lockande. Ska hoppa i duschen nu och försöka göra sig lite lik en människa. Ha så kul ikväll vad ni än tar er till!

Den vita tröjan

Här kommer en bättre bild på den benvita tröjan. Köpte även en till i liknande modell fast roströd samt en benvit sidenblus, ett blått, längre linne och en bh. Vad tycker ni? Visst är den fin!


Fredag kväll!


Här kommer ett axplockfrån fredagkvällens bilder. Det började med middag uppe hos Juliette där Beug lagade pasta och köttfärssås till oss tjejer och därefter blev det 19e våningen, poker och party. För egen del blev det en lugn och relativt tidig kväll då jag totalt saknar partytagg. Jag är mer sugen på chips, choklad och apelsinjuice. Haha!












Nicolas, Edele, Stefania, Beug, Maxim, Jeliette, Luis. Ni ser, jag har lärt mig lite namn nu :)

Fredagens stadsrunda

Jag gick som sagt ner på stan igår för att uträtta några ärenden och med mig tillbaka fick jag både det ena och det andra. Bland annat en mobiltelefon med tyskt mobilnummer och kläder. Behövde ett tyskt mobilnummer för att kunna öppna ett bankkonto med möjlighet att utföra mina ärenden via internet, så nu är det ordnat. Har dock inte några bilder på de kläder jag köpte förutom den vita tröjan som ni såg i inlägget nedanför. Har nog någon bättre bild som jag visar senare.



Tog för första gången på mig de bruna skorna sedan jag kom hit och det gick det med.






Stadtsparkasse




För 20 euro, alltså inte ens 200 sek, så fick jag en mobiltelefon med ett simkort laddat med 10 euro. Det är väl en deal om någon som man kan leva med. Lite ovant dock att ha tryckknappar och pytteliten skärm.


God morgon!

Gårdagens bästa: Jag spelade poker mot sju killar och vann hela skiten!! Haha, det var förvånade men imponerade killar som fick se sig besegrade av lilla mig! Jag hade en egen hejja-klack igenom hela spelet i form av tjejerna som inte har spelat poker i hela sitt liv men varje gång jag tog hem ett spel så fick jag applåder. Jag blev dessutom stormrik på cupen med den stora vinsten på hela 10 euro, så nu behöver ni inte oroa er över att jag kommer att klara mig finansiellt hela hösten. Höhö. Kommer snart upp fler bilder från kvällen och gårdagen, ska bara göra mig nå mat för jag är hungrig!



Jag och Istvan, han kom tvåa men var lika glad för det.

Purple


Har klippt mina naglar och målat de lila. Får duga för en dag eller två innan jag blir less igen. Har ingen lektion idag så istället ska jag kila ner på stan och sedan hade jag tänkt sätta mig på ett av alla caféer som finns här och läsa lite Industriell Organisation II. De andra i klassen måste tycka att jag är konstig som hela tiden väljer att vara ensam men jag tycker att det är bland de skönaste saker som finns. See you later!







Torsdagens Ida


Jag bjuder på några supersnygga bilder på mig själv från idag. Det har varit en riktigt härlig höstdag och solen har visat sig från sin bästa sida fram tills nu då den försvann bortom horisonten. Nu måste jag gå på toa, har preimäranvänt vattenkokaren så jag håller på att kissa ner mig. Självklart med honung i, som jag köpte tidigare idag.







Myskväll med Ida

Jag känner mig mycket piggare idag än igår men jag tog ändå beslutet att inte följa med resten av gänget ut och dansa. Känner inget tagg på party så då stannar jag hemma istället så att jag inte blir sjuk igen. Gick förbi Aldi på vägen hem och införskaffade allt som jag var sugen på och kör all in på myskväll. Måste äta upp mig lite för jag tror kläderna har blivit lite större sedan jag kom hit. Vet inte vad mina näringskunniga vänner säger om att äta upp sig med hjälp godis och snask istället för att äta näringsrik mat men jag köpte även korv också. Så imorgon ska jag äta korv! Kanske inte så näringsrikt men det är riktig mat iaf =)



Sitter nu och äter godis och lyssnar på hockey på web-radion, Luleå mot Växjö. Luleå leder med 2-0, wohowe!!

Torsdag 15e September - Augsburg

Var precis på väg att ta på mig skorna och gå ut härifrån då jag insåg att det är inte förrän kvart över ett och inte kvart över tolv som jag skulle möta upp Stefania för att gå till skolan. Jaha, läsa en timme då. Har ägnat morgonen åt att diska klart allt. Började igår morse men det var så mycket och köket är så litet så jag fick göra klart resten idag. Känns väldigt skönt att ha det bortgjort men nu känner jag att jag aldrig mer vill diska igen. Har även skurat golvet. Det blir så fort skräpigt överallt då ytan är så liten. Det gör ju i och för sig att det inte tar så lång tid att rengöra. Efter skolan ska jag och försöka öppna ett bankkonto. Det sägs att man ska behöva ett tyskt telefonnummer för detta men det tycker jag bara låter konstigt. Ska i varje fall höra vad de säger. Ska även gå förbi matbutiken och köpa lite småsaker. Vill ha honung nu då jag har en stor kopp och en vattenkokare :)


Tills vidare får ni en bild på mina snygga ben. Bilden är från i söndags då det var stekhett ute, idag är det tyvärr inte lika varmt så det är långbyxor som gäller.


Jag = Nemi

Bara för att hon är så bra fortsätter vi på Nemi-temat.


Jag och mat..




Hurra! Hurra! Hurra!

Idag är ingen vanlig dag för idag är Sofias födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!! Stort GRATTIS på födelsedagen älskade lillasyster!! ;D Har lämnat en litet present (tre) till dig hemma i Piteå. Ös på som bara den nu och sedan kör vi en ny omgång födelsedagsfest när jag kommer hem. Deal? ;) Älskar dig!!




Ida 97 år, det är jag.

Hallo! Lever ni? Min näsa gör att jag känner att jag lever, mer än på länge. Gick från halsont till nästäppa och rinnsnuva, båda på samma gång. Det är kul. De andra är uppe på taken och grillar men jag känner mig alldeles för sliten för att orka vara med. Ska gå upp om en stund och säga hej men mer social än så har jag inte tänkt vara idag. Tänkte försöka plugga lite istället och sedan göra en tidig kväll. Hej så länge!





Dagens klädval. Jag gillar att jag har tillgång till strykjärn...

Intermediate Macroeconomics

Innan jag åkte ner till Tyskland så skrev jag en tenta på LTU, läs det här inlägget så förstår ni. Tror ni fasen inte att jag på något vänster klarade den ändå. Kan inte se hur mycket poäng jag fick och vad jag fick poäng på men jag har fått upp på Studentwebben att jag klarade den. Förstår ingenting för det gick verkligen superdåligt! Det var en sådan tenta där det inte kändes som att han som gjort den ville att vi skulle klara den. Nu vill jag nästan skriva den igen bara för att jag vet att jag kan så mycket bättre än ett G i den kursen (som vanligt kan man som bäst bara få VG, inte MVG som på grundskolan). Hur som helst så gör det mig glad för nu kan jag släppa den ur huvudet, om jag nu vill. Skulle bara säga det! Hej så länge :)

Onsdag 14e September - Augsburg

Hej på er! Det regnar här i Augsburg idag. Det gör ju inte så jättemycket förutom att det tar 30-40 min att gå till skolan. Hög tid att plocka fram paraplyet med andra ord. Ska börja ta tag i frukost alldeles strax och sedan sätta mig och läsa en stund innan innan vi börjar vandra iväg. Sköt om er!

Min namnsdag!

Fick ett Grattis-sms av mitt hjärta nu på morgonen som påminde mig - Grattis till mig själv på namnsdagen!

"Ida är ett kvinnonamn av forntyskt ursprung och betyder den flitiga, den idoga eller den verksamma."
(Wikipedia.se)

Första hemläxan!

Första hemläxan avklarad. Det är inte alls avancerat, även fast det var år sedan jag läste tyska så har jag det ganska lätt. Idag sa hon att jag hade perfekt uttal. Stolt! Bara att plugga vidare!

En annan sak jag har checkat av idag är att äta på Mc Donalds. Är inte alls förtjust i det stället men nu blev det så idag. För ca 50 kr får du ett meal och då är det inte bara hamburgare, pommes och dricka utan du får även nuggets. Du slipper med andra ord beslutsångesten mellan burgare eller nuggets. Därutöver har det inte hänt så mycket mer idag än att vi efter lektionen vandrade runt i City Galerie för att kolla in lite. Är fortfarande väldigt mycket ställen som jag inte har varit på.


Måndagens Ida


Första skoldagen till ära bar jag blåa stuprörsjeans, marin piké från Kingsland, beige trench och vita converse. Självklart även Ray Ban-solisar till det. Smashing!





Söndagens Ida










Bastu-tältet gjorde dock att den stickade tröjan åkte av ganska fort. Hojja så varmt! Vi har haft riktig sommarvärme de senaste dagarna, har till och med bränt mig i hårbotten.

Tur-Ida

Att jag träffade Elisabeta i torsdags måste ju ha varit mitt tur-möte för sedan dess har det bara eskalerat. Jag vet inte om jag skrev det men hon har pluggat här sedan i April och har därmed en hel del kontakter och ett kontaktnät, mestadels tyskar, som jag nu även har fått del av och alla verkar älska mig. Detta visade sig inte minst igår då vi stod uppe på terassen och vi kom in på vart man kan köpa köksutrustning, för jag behöver verkligen fler saker. Då har en av killarna, Stefan, precis flyttat ut härifrån och bor för tillfället med sin syster innan han ska flytta vidare till en annan stad och plugga. Därmed hade han inget behov av några av sina kvarvarande grejer och frågade om jag ville ha dem. Hm, jag har en stekpanna och en kastrull så, ja! Utan att vilja ha ett öre i ersättning (jag frågade väl ungefär hundra gånger) så fick jag ALLT man kan tänkas behöva. Bestick, glas, tallrikar, vattenkokare, stavmixer, stekspade, köksknivar, visp, konservöppnare, ja alla man kan behöva. Ibland har man tur. Och när jag åker härifrån är det någon annan som har tur för då ska jag ge det vidare till någon ny student som kommer. Vet bara hur glad jag blev av att slippa åka runt och leta allt och lägga ut en massa pengar på något som man bara kommer att behöva använda under en kortare tid. Det tråkiga med detta är ju att nu då jag har lärt känna Elisabeta och gänget så åker dem hem :(

 

 

Allt måste dock diskas men det gör jag så gärna.


Datakillen!

Det var denna roliga snubbe som nyss var här och fixade mitt internet. Han hjälpte mig även att uppdatera mina internetsidor, hade tydligen någon version 3.0... någonting och det nyaste var 6.2.. haha, uppdaterad. Ja, alltid!


Plärrer

Blev bjuden att följa med Elisabeta och gänget till Plärrer, som skulle vara en form av öl-festival som arrangeras här i Augsburg två gånger per år och söndagen var sista dagen för denna gång. Nästa gång den går av stapeln är i april så enligt henne skulle det vara synd om jag missade det. Såhär i efterhand kan jag inte annat än att hålla med, jisses amalia! Allt du kan tänka dig om tyskland, exakt så var det! Läderbyxor, nationaldräkter, öl i mängder, stoj och tjohej! Alla stod och hoppade på bänkarna från sju till elva då bandet spelade. Det spelades allt från tyska visor som jag inte hade någon aning om till Katy Perry och Micheal Jackson. Åkte även karusell, bar-karusell och spelade det traditionella spelet hästkapplöpning där man ska försöka pricka en boll i ett hål och få sin häst att ta sig snabbast i mål. Jag var urusel men det var ändå hur kul som helst! En kväll som jag kommer att komma ihåg för livet! Tyvärr får jag inte över filmerna till datorn men bilderna säger ganska mycket om vilket drag det var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla ser väl att detta är Katy Perry?

 

Tina Turner

 

 

 

 

Elisabeta och Daniel

 

 

 

 

 

 


Tisdag 13e September - Augsburg

Hej på er! Ursäkta den dåliga uppdateringen, har inte fått mitt egna internet, förrän NU!! Wiho!! Nu är det så himla mycket jag måste uppdatera om. Jag har varit på Plärrer (som man skulle kunna säga är Augsburgs motsvarighet till Oktoberfest), haft min första letktion, köpt min första skolbok här, träffat min nya klass, hängt på café, haft grillfest på takterassen med min nya klass, fått allt man kan tänkas behöva i ett kök. Japp, fått!



Det har alltså hänt väldigt mycket sedan jag uppdaterade sist och det är därför jag har haft svårt att hinna springa ner på något internetcafé och uppdatera. Det känns bra att det har dragit igång nu för jag höll på att bli galen i lördags, tiden gick långsammare än långsammast! Nu däremot har det tagit lite fart och jag börjar känna att detta kan bli en rolig höst. Tyvärr utan ni älsklingar där hemma men ni får som sagt komma hit och uppleva denna stad med mig! Ni som vill komma till Oktoberfest får snabba er för den håller inte på längre än till 3e Oktober med start nästa helg.

 

Jag börjar med bilderna från igår, då jag träffade min nya klass. Inte helt oväntat bor nästan alla av oss i Lechhausser (där jag bor) så vi började vår termin med häng på ett café på Rathausplatz följt av en grillfest på takterassen. Inte nog med att jag har druckit mer öl sedan jag kom hit än jag någonsin trodde att jag skulle göra på hela terminen (4 stycken, varav två 2 stop så det blir som minst sex stycken), jag har nu även ätit kött. Innan igår så hade jag inte gjort det sedan jag åt på Max i onsdags och trodde inte att jag någonsin skulle göra det. Vi grillade olika former av tyska korvar och jag blev väldigt förvånad för de var ju riktigt goda :p Här kommer bildutbudet från gårdagen.

 

 

 

Argentina, Frankrike, Sverige, Frankrike, Frankrike, Turkiet och Nederländerna.

 

För drygt 300 svenska köpte vi allt som behövdes till en grillfest, grillkol, mat, vin, öl, juice och en massa chips så nog är det billigare än i Sverige alltid.

 

 

 

Adele och Julietta, de namnen jag har lyckats lägga på minnet. Måste bli bättre!

 

 

 

 

Dessa två, Julietta och ja, vad han då heter från Spanien, fann varandra och lämnade tidigt igår. Kul med lite löööve i klassen :p


Har vi gått skilda vägar?

Min mage måste tro att jag och den har gjort slut för jag har inte ägnat den mer än nödvändig tid sedan jag landade i Tyskland. Jag säger inte att jag inte vill äta, för det vill jag, men jag äcklas så oerhöört då jag går runt i matbutiken! Nu har jag dock lärt mig några saker som jag gillar, korvarna och äggen så jag ska inhandla det nästa gång jag går ner till Aldi. Måste även införskaffa salt och lite kryddor, det gör alltid susen vid matlagning.

 

Till er som ska komma ner; förbered er på att jag kommer att vilja ha ett gäng med matvaror. Är supersugen på mannagrynsgröt. Vet inte varför men jag längtar till det så det måste någon komma med!

 


Gillar du parker?

Om du vill gå runt i en massa mulliga, mysiga parker med åar som rinner igenom så ska du till Augsburg för här finns det gott om dem! Har dock inte varit i några av de största ännu. Får se när jag tar mig tid att göra det. De är nämligen en lite längre bit bort. Kanske får bli då jag får mitt semesterpass och kan åka runt med spårvagnen hur jag vill. 


















19e våningen by night









Denna bild är från min lägenhet, på tionde våningen. Bara, haha! Jag tycker att jag har en utmärkt utsikt men allt är relativt.

But why?

Det har flygit omkring flygplan runt, runt i cirklar idag. Jag har ingen aning varför men jag skulle gärna vilja veta..


Dagens Ida




Tog sköna skor på mig.

Sommar!!

Det har varit en riktigt varm dag idag! Folk badar till och med i älven som rinner här nedanför där jag bor. Jag själv hade ingen aning om värmen då jag gick ut på förmiddagen så jag fick börja med att klä av mig. Hade bara t-shirt på mig men svettades ändå. Riktig sommarvärme!


Det bor folk här

Fick en kommentar om att det ser ut att vara fint i Augsburg men att det ser så öde ut och att det inte verkar vara någon som bor där, men det kan jag lova er att det gör! Överallt är det folk!










Lördagen 10e September - Augsburg

Jag har ägnat dagen åt att plugga lite Industriell Organisation II. Jag gillar verkligen den kursen och det är lite synd att jag inte kan "gå" den. Jag läser ju den härifrån men jag vet av erfarenhet att Roberts föreläsningar är väldigt bra så det är synd att jag missar dem.

Skulle vilja ge mig ut på en springtur men min hals är fortfarande fucked up! Leker även med tanken att någon gång ge mig på trapporna här i huset. Det är som jag sagt 19 våningar, så det borde väl kännas i låren och rumpan efter en sådan vända? Tills vidare får jag hålla mig till promenader.

Idag hade jag velat hitta vart det är jag ska studera men det gick jag bet på. Hade en liten karta som jag skrev ut innan jag for från Piteå, bara för att se vart det var jag skulle bo och den är inte så detaljerad vad gäller utskrivning av gatornas namn. Kanske gör ett nytt försök imorgon för på måndag måste jag hitta dit. Ett alternativ är att ta spårvagnen men jag vill lära mig gatorna och det tycker jag att jag gör bäst genom att vandra på dem.

 

 

 

 


Ge mig mattips!

Jag behöver mattips!! Två kokplattor, en stekpanna och en kastrull har ni till godo, så vad kan jag göra på detta? Jag känner mig av någon anledning lite begränsad utan ugn men varför vet jag inte för jag använder en sådan sällan annars. Avsaknaden av micro har ännu inte uppenbarat sig då jag inte lagat mat och därmed inte har något avv värma upp. Det får helst vara så enkelt som möjligt då mängden husgreåd är väldigt begränsad. Tänk på att det var HELT tomt då jag kom hit. Sedan är det lite svårt att hitta råvaror som jag tycker verkar vettiga. Kommer på mig själv av att gå runt och vara skeptisk då jag handlar och det tar väldigt lång tid, även fast jag knappt hittar någonting att köpa. Imorgon ska jag gå ner på gatan och köpa frukt och grönt som jag förhoppningsvis kan koka ihop någonting av. Är sugen på att steka potatis. Måste även inhandla kryddor men det verkar då omöjligt att förstå vad för kryddor jag köper. Har ännu inte hittat vanligt salt, enbart grovsalt. Vad är problemet? Eller är det jag som går på fel affärer? Huh!


Bra jobbat, Ida!

Även fast en affär är försedd med en kortläsare så innebär det inte att man kan betala med VISA-kort. Ruskigt skojjigt då jag gjorde slut på kontanter tidigare under gårdagen och hade äntligen tänkt börja ta tag i att äta riktig mat. Inte nog med att jag blev blir utan mat, jag hade heller inget att sova med då jag även hade tänkt köpa täcke, kudde och ett set sängkläder där. Just då ville jag bara dö. Idag känns det lite bättre efter att jag tagit ut ordentligt med pengar så att jag klarar mig för en tid och sedan har jag köpt mat och fixat sängkläder. Fråga inte hur jag löste problemet inatt för jag har väldigt mycket ångest över det!


Tacka vet jag Spotfy Premium!

Det blir lite ensamt att bara sitta på rummet utan tillgång till internet, så dagar som dessa är spotifu räddningen!

Lägenheten

Hej på er! Hur har ni det hemma i Sverige? Här i Augsburg är det bra, jag lever och frodas. Städade lägenheten ut och in igår och bara köket tog nästan 1.5 timme, och då ser ni där nere hur stort det är. Badrumskaklet vet jag dock inte vad jag ska göra åt, det är svart mellan kakelplattorna men det går inte bort. Alternativet är väl om jag river ut hela skiten men det tror jag inte att min hyresvärd skulle uppskatta. Tog lite fler bilder idag men jag har glömt att föra över dem till datorn och nu har jag inte sladden med mig (sitter på ett internetcafé). Då ska jag även visa er utsikten från 19e våningen. Den är ganska fin på kvällen då det mörknat. Kolla in senare, då ska jag berätta vad som kan hända om man inte är så bekant om vad som gäller i staden man vistas i. Hojja!
Jag bor på tionde våningen och ser en ganska bra bit ut över den östra delen av staden.
Rummet efter ett års städande.
Pannorna jag har köpt
Mitt fina kort på mig, Olivia och Pepita

Jag har ju internet!!

Kom på att om jag kan blogga så kan jag ju även göra andra saker som man kan göra på internet. Till exempel som att se Idol. Har inte sett ett enda program sedan det började och det är inte okej. Vet ju aldrig när jag blir av med det så jag får ju passa på. Plus att jag är heelt slut efter flera timmars vandrande utan att vara helt frisk. Affärerna har öppet lite längre på torsdagar så jag ska gå ner till Aldi lite senare och köpa sängkläder. Eller så går jag på andra sidan älven/kanalen som rinner här nedanför där jag bor. Återkommer senare om hur det gick. Då ska jag även visa hur här ser ut.
UPDATE: Tydligen kan man inte se Idol utanför Sverige. Väldigt kul!

Augsburg

Det känns lite annorlunda att gå omkring helt ensam i ett främmande land men jag klarar mig. Hittills har jag bara positiva åsikter om Augsburg som verkar vara en trevlig och gemytlig stad. På pappret är den inte alltför stor men jag har ännu inte fått grepp om den. Så visst är den tillräckligt stor för mig, alla gånger! Just nu sitter jag och tjuvanvänder någons internet men jag har för avsikt att använda mitt eget så snart som möjligt. Tyvärr verkar det dock ta minst en vecka så vi får se hur jag ordnar upp det här. Sedan måste jag kolla upp hur jag ska sova inatt. Det finns nämligen inga sängkläder i rummet och jag är inte så sugen på att sova direkt på madrassen. Aldrig i livet!

Första dagen i Augsburg

Vaknade titt som tätt hela natten och halv sju i morse kunde jag inte somna om. Låg och kände mig ensam i den stora sängen och passade på att lära mig lite tyska genom att se på deras morgonprogram på tv. När jag duschat och försökt göra mig mänsklig tog jag en taxi från hotellet till Lechhauserstrasse där jag nu ska bo resterande fem månader här i Tyskland. Ska visa bilder på hur det ser ut här inne senare om jag nu klarar av att bo kvar. Det är förvisso egen toalett och dusch i rummen men därutöver är det helt tomt. Det ser ut som en fängelsecell invändigt med vita betongväggar och grönt plastgolv och är skitigt överallt. Har varit nere på stan och inhandlat gummihandskar och rengöring så att jag kan göra det beboeligt. Vågar inte ta någonstans och att sätta sig på toastolen är inte aktuellt! Har även införskaffat en stekpanna, kastrull och lite sådana saker som behövs för att överleva. Återstår att se om jag kommer att känna mig renare eller smutsigare efter jag duschat. Tvivlar på det förstnämnda.

Mormors skorpor!

Hade det inte redan varit överfullt så skulle jag ha tagit med mig några av skorporna mormor skickade med oss. Istället fick det bli frukosten innan det bar av till Kallax.

Framme!

Efter en hel dags farande är jag äntligen framme i Augsburg. Det har varit en helvetesresa som inte är från denna värld. Tur att min flygrädda mamma inte var med, säger jag bara. Det var så skakigt då vi flög från Luleå till Stockholm så att piloten sa ut i högtalarna att alla var tvungna att spänna fast sig och att han var tvungen att gå ner en bit för det var för dåligt väder. Till råga på allt så har jag bara blivit sjukare. Fick ont i halsen i måndags och det har bara blivit värre sedan dess och nu har jag fått huvudvärk också. Yes! Resan från Stockholm till Tyskland var inte så mycket bättre men då sov jag mest bara. Satt ensam längst bak och till en början försökte jag plugga men ögonen ville inte vara med. Nu sitter jag nere i lobbyn på hotellets internet och dricker te men honung. Ska alldeles strax gå upp, ta en alvedon och sedan sova. Duscha ska jag också göra. Imorgon ska jag försöka få tag på min lägenhet och sedan lära känna staden lite. Sköt om er så länge!
Bytte bakgrundsbild. Och min middag, Plopp. Gissa förresten vart jag åt lunch? Tredje gången på sju dagar men nu kommer det dröja flera månader innan jag får äta där igen så jag var ju tvungen att passa på.

Världens finaste!

Jag är tillsammans med den finaste killen och det kommer att bli tungt att vara ifrån honom så länge.

Sista kvällen

Min sista kväll i Sverige för en bra tid framöver spenderade jag i Kopparnäs och den kunde inte ha blivit bättre! Fint väder, god mat och bästa sällskapet. Nu är vi tillbaka i lägenheten och trots att det är nästan två timmar sedan vi åt så håller jag fortfarande på att spricka. Angenämt problem. Ett annat problem jag har är min packning. Vette sjutton hur jag ska bära mig åt. Ska gå och kolla över den nu och sedan ägna resterande tid innan avfärd med min kille. Puss och kram på er!

Vi ses snart Sara!

Nu har jag sagt hej då till min skatt och det känns i lillhjärtat. Det går upp för mig alltmer att jag inte kommer att kunna träffa mina nära och kära när jag vill och det svider. Beroende på hur mitt schema där nere ser ut så kan det hända att jag kommer hem en vända men det är inte så säkert. Som tur är så finns internet och om allt klaffar så kommer jag att få en del besök. Ett är redan inbokat! Som avslutning, eller vad man nu ska kalla det, så åt vi lunch på stan och sedan mys med te och surr uppe i lägenehten. Det är inte ens en timme sedan hon åkte men jag saknar henne redan!

Tisdag 6e September

Hej! Har varit iväg en sväng nu på morgonen/förmiddagen för att hämta en ny bankdosa och promenerat med hundarna. Tänkte bara säga hej för nu ska jag iväg igen, denna gång för att äta lunch med Sara.

Frukost


Lördagkvällen!

Så mycket kärlek och så mycket alkohol! Lördagen var den roligaste kvällen på jag vet inte hur länge. Inte på grund av alkoholen utan enbart på grund av det godhjärtade, underbara sällskapet. Vi höll ut till tre på natten innan vi till slut hoppade på cyklarna och rullade hemöver. Det togs ett flertal hundra bilder den kvällen och av dem har jag valt ut de minst obloggvänliga till er. Vi går inte in på hur jag mådde i söndags, det framgår klart och tydligt på bilderna. Enjoy!

Kvällssnacks på 7eleven

Någon timme efter middagen blev vi sugna på något gott så vi tog en promenad till 7eleven och köpte korv.

Kaos!

Bark! Har ingen aning om hur jag ska rymma allt... Väskan är full och ännu är inga skor nerpackade. Och då har jag bara tänkt ta med mig "vardagsskor". Fem kavajer, åtta par byxor, ett gäng tröjor/skjortor/toppar, tar inga klänningar med mig.

Det här med att tvätta..


Lunch på Valdino

Åt lunch med Haida och en kompis till henne på Musikhögskolan - väldigt god mat för att vara en buffé och väldigt kul att träffa henne innan jag far. Haida läste första året med mig på LTU men läser nu tv-produktion här i Piteå. Det är nog en av de bästa sakerna med att plugga, man lär känna så många fantastiska människor.
Har spillt något på mina byxor

Pepita rullar!

Ett filmklipp på världens finaste ponny! I helgen vann hon två klasser med Wilma uppe i Gällivare. Som om det inte räckte så vann Olivia och Nico helgens högst klass som enda dubbelnolla! Ett stort GRATTIS till tjejerna och dessa fantastiska ponnyer! :D Filmklippet är från en tävling nere i Sundsvall i våras.

God morgon!

Springer upp och ner mellan tvättstugan och lägenheten medan jag lite smått har börjat titta över min packning. Det är lite svårt att packa för en så lång tid, har ingen aning hur jag ska få med mig allt. Om några timmar ska jag möta upp min kära vän Haida för lunch. Då kommer jag förmodligen att ha något annat på mig än den vita mjukisdress jag stryker omkring i nu. Inte gå runt med mukisbyxor offentligt!
Jag någon dag förra veckan. Älskar min nya halsduk med huva!

Skorna!

För en tid sedan köpte jag två par skor, ett par svarta och ett par bruna. Jag hade först bestämt mig för dessa från Nilson Shoes men hittade sedan en betydligt billigare variant på Skopunkten som jag köpte istället. Detta har jag dock ångrat lite då de känns lite b-iga. Så igår blev det en uppgradering. ÄLSKAR dem!
I bilen på väg hem från Luleå. Införskaffade lite proviant innan hemfärden.
Tog hundarna på en promenad för att inviga och gå in dem. Smart.
Dessa var de jag köpte på Skopunkten för en månad sedan. Om någon är sugen så har jag ett par 38-or till övers.

Shopping i Luleå

Jag lever! Har varit i Kopparnäs hela dagen och bara tagit det lugnt. Igår var jag och Sara på stan i Luleå och jag slog rekord i uthållighet. Vi åkte vid tio på morgonen och höll ut till nästan fyra. Tror aldrig att jag har gått på stan så länge någon gång tidigare. Det blev inte så jättemånga köp för min del men det blev ändå några. Bland annat ett nytt fodral till mina solglajjor. Det och ett par skor som jag inte kunde låta bli även fast jag tyckte att de var lite väl dyra. Ångrar mig inte för fem öre! Köpte även lite andra småsaker så som bomullspaddar, tvättpåse osv. Visar skorna lite senare. Ska gå och sätta in en popcorn-påse i micron nu!
På Klarsynt gick det att köpa Ray Ban-fodral för ynka 75 kronor. Väldigt trevlig personal!
Inte helt oväntat åt vi lunch på MAX där vi skänkte pengar till barnen i Afrika.
De bruna är ett av de två paren som jag köpte för en månad sedan ungefär.
Någons garagevägg

Lördag kväll 3e September

Det är några lördagar sedan (och helger också för den delen) som jag drack alkohol men ikväll tänkte jag dricka en cider eller två. Nej, det där var ett skämt - cider är bara för tjejer höll jag på att säga, men jag menade fjollor. Curry ta åt dig lite då du läser det här och snabba dig hit. Vi väntar på dig! Själv dricker jag bara Captain Morgan, som det champion jag är. Har lagt den i frysen på snabbkylning innan vi ger oss av till Sara och Mats där festen går av stapeln. Mats fyller år och det om något är en anledning att fira. Sedan är det sista lördagen som jag är i Sverige för en oviss tid framöver, även det ger en en anledning att fira. Alla är överlyckliga!
I skrivande stund är vi (jag och Samuel) i Koppparnäs och tar hand om hundarna då både mamma och pappa är borta men vi ska alldeles strax hoppa på cyklarna och dra iväg. Har kabeln till kameran kvar i lägenheten så ni får se bilderna från dagen imorgon istället. Haha, vissa vet jag inte ens om jag vill visa. Jaja, ha en kul alla!

Ska jag?!


Hej lördag!

Lördag morgon! Det blev en tidig kväll igår, till och med tidigare än vad vi gått och lagt oss på vardagarna i veckan. Kvällen utspelade sig i Jävrebodarna där vi blev bjudna på god, grillad mat och sedan trängdes vi i soffan framför en film. Jag kan tyvärr inte säga så mycket om filmen då jag sov igenom största delen men tydligen ska den inte ha varit så bra - Neighbour for sale hette den. I skrivande stund trycker jag i mig frukost samtidigt som jag gör ett försök i att få mig sjäv att se mänsklig ut. Om en pytteliten stund ska jag möta upp Sara för att sedan göra en heldag på Luleå stads gator. Häng med på twitter!
Filmjölk, hallon och linfrön.

.


Fredag 2a September

Utöver att hitta mitt saknade örhänge så har jag haft min sista skoldag på Luleå Tekniska Universitet för ett tag. Dagen till ära hade Anders klätt upp sig, bara för min skull. Jag såg även en hare på skolan. Det händer inte varje dag. Senare mötte jag upp min kille för att äta lunch och nu sitter jag i soffan och konstaterar att allt är klart inför Tyskland samtidigt som jag kollar på friidrotts-vm. Haha, tycker att det är kul att kameramännen åker runt och filmar på segways.

Titta vad jag hittade idag!

Nu har jag ett komplett par för jag har hittat mitt borttappade örhänge för Efva Attling!! :D
Jag är så glad!! Jag trodde aldrig att jag skulle se det igen då jag kom hem från skolan för drygt en vecka sedan och konstaterade att jag bara hade ett kvar. Det låg under ett av borden bortanför där jag satt och skrev tenta förra veckan. Jag vet egentligen inte varför jag ville kolla där, jag hade bara en känsla av att jag antingen tappat det där eller på bussen. Och visst var det så! Någon har dock trampat på det men det gör ingeting! Jag är bara glad av att ha det tillbaka! :)

Torsdagsmys

Såhär såg det ut igår. Vi åkte till ICA för att handla vad vi kände för och då blev det nachos med guacamole och lite annat smått och gott. Jag sitter just nu då detta inlägg publiceras på föreläsning i Luleå men slutar vid tio och sedan har jag lite fix och trix att göra. Uppdaterar inom kort! Ska visa er lite nya kläder då.

Torsdag 1a September

SEPTEMBER!! Det är redan september! Jag förstår ingenting. Tiden går så fort! Men jag gillar hösten, så jag har ingenting emot att den är här. Får det får vi väl ändå säga att den är. Gula löv, skolstart, fina kläder.. Ungefär.
Idag efter föreläsningarna så lunchade jag med Emelie, Frida och Erik på skolan och inte helt oväntat blev det bakad potatis. Ett säkert kort som aldrig slår fel. Därefter åkte jag tillbaka mot Piteå med ett stopp i stallet i Norrfjärden där jag och Chezzi tog en runda i det fina vädret. Nu ska jag läsa lite. Hejs!

Dagens rubrik

Hej snyggingar! Jag är på skolan och har precis haft min första föreläsning för dagen. Det var Industrial Organisation II och jag ska alldeles strax gå på den andra som är Advanced Environmental and Natural Resource Economics. Båda är c-kurser i nationalekonomi och verkar riktigt intressanta. Har dock inte kommit så långt ännu så det är mest basics och uppdatering från vad vi läst tidigare.










Vaseline

Min nya vän och mina naglar som jag inte har klippt på ett tag. Och torra nagelband.