Nu ger jag upp...

Internet har valt att inte samarbeta så jag visar er bilderna från lördagen imorgon istället. God natt och sov gott!

PDOL fredag

Här kommer ett axplock av de drygt 150 bilderna som togs i fredags.
Jag och Curry blandar bål i fiskskålen som köpts in enbart för denna helg.
Curry är helnöjd över sina 3d-glasögon.
Min snygga kille och Bacco.
Tre snygga brudar!

Söndag 31 Juli

Det var den festival-helgen. Har haft fullt upp med att ha roligt så jag har tyvärr inte hunnit blogga. Sorry för det. Här kommer lite bilder från våran sköna söndag.
Efter en rundvandring på stan med Samuel och faster så dök även Fia och Curry upp. Det syns inte att Fia-lotta har sovit borta ;)
Obligatoriskt skrovmål från Sunes.
Jag fick kommentarer på min kryddning av stripsen. Haha, undra varför..
Därefter kilade jag och Samuel vidare till LF där Piteås damlag gästades av Djurgården. Tyvärr förlorade Piteå med 0-2. Därefter bar det av en snabbis till Hortlax innan vi slutligen har kommit tillbaka till lägenheten. På hemvägen svängde vi förbi Kioskpiraten där vi köpte glass.
Samuel var nöjd med sin hallon/lakrits :)
Min blåbär smakade väldigt bra den med!
Nu ska vi bara ta det lugnt, ligger i skrivande stund utslagna på soffan och ser en film, Seven Pounds. Imorgon väntar jobb så det lär inte bli en sen kväll. Har ju lovat mig själv att inte gå och lägga mig senare än kl 22. Det lär nog inte vara något problem idag.

Piteå Dansar och Ler

Åh herre gud så varmt!! Jag duschade tidigare idag innan vi begav oss till festivalområdet men nu är det på sin plats att göra det igen. Dels för den otroliga värmen men även för den lilla cider-duschen vi fick då vi satt på Kittel. Alla hade inte full koll på sina grejer, haha! Jag nämner inga namn men hon är blond ;) Jag hade tänkt lägga upp bilder från gårdagen då vi hade reunion från vår Marmaris-resa tidigare i sommar men internet vill inte samarbeta med mig. Bilderna från den nya kameran är så stora att det tar sån lång tid och då lägger internet ner. Så jag får lösa det någon annan gång. Bilderna innefattade även en liten skola; hur man blandar en drink i en fiskskål. Haha japp, ni hörde rätt! Här på bloggen får man även lära sig saker. Inte om hur det ser ut på börsen, köpläge eller ej, eller hur det går för kineserna. Sådant får ni läsa på News of the World eller någon annan nyhetssajt.
Nu blev det mycket text, ska sluta skriva och gå och styra upp mig själv. Fixa håret, välja kläder och sånt där kul.. Ha så kul ikväll, det är ju trots allt lördag!

Grattis Olivia och Nina!

Idag fyller två av världens bästa personer år, stort grattis till Nina och Olivia!!

Snygg tjej!

Här kommer en snygg bild på mig som Carro tog under båtturen i lördags, haha! Den där tjocktröjan var David snäll och lånade ut till mig för att jag glömde hela väskan med kläder hemma och jag är lika snäll och lämnar tillbaka den genomblöt!! Kan säga att den vägde ton efter vattenskoter-turen, fråga Emanuel varför..


Dagens lunch

Alspånsrökt någonting, potatissallad och körsbärstomater. Helt ok för att vara färdigmat. Måste bli bättre på att göra storkok, alternativt bli bättre på att laga mat överhuvudtaget.




Om ni inte redan listat ut det så är det stendött här på kontoret idag. Ibland är det tusen saker som måste göras och ibland är det som nu, helt dött. Anledningen till varför jag är kvar är för att det är bra att någon är tillgänglig om det ringer eller kommer upp någon som behöver hjälp med något. Tacka vet jag radio och internet. Har passat på att googla om blommor. Är lite bekymrad över de som är här på avdelningen. Jag har vattnat dem men de ser ändå väldigt ledsna ut och har fått bruna blad. Funderar på om jag har vattnat för mycket, det är ju väldigt fuktigt i luften nu under röten och så. Någon som vet?

 
Tjejen med gröna fingrar!

Nu börjar Hallå P3 och det är Maria Montazami som är gäst, kung! 


La familia

Hittade en hel del andra bilder från äldre dar då jag sökte på Olivia som jag tänkte visa er.


Farmor och den riktiga lillasystern :) Snyggare får man leta länge efter!


Världens bästa pappa!


Jag och min kusin Lars då han tog studenten för några år sedan.


Världens bästa mamma!


Mamma och min kusin Niklas. Vet inte vems hand det är där mitt i allt, men tvivlar på att det är varken mammas eller Niklas. Haha!


Den extra lillasystern och Pepita

Imorgon fyller världens bästa Olivia 15 år! Hjälp, hon börjar bli stor min lilla favvotjej, min extra lillasyster, min skitunge, mitt monster, min underbaraste Olivia! Tror och hoppas att hon kommer att bli glad över sin present jag har köpt. Eller, två saker är det ju. Måste bara fixa ett fint kort. Funderar på att göra ett eget, problemet är bara att jag inte är så estetisk av mig.. så får se hur jag gör. 

Jag har känt Olivia och hennes familj i ganska precis fyra år nu, innan det visste jag bara vilka de var för att vi tävlade i samma klubb och hade tränat tillsammans några gånger. Det hela började med att jag ringde Nina (Olivias mamma) en dag då jag var på väg hem från jobbet (Luleå Hamn) och frågade om de ville komma och provrida Pepita som jag då hade beslutat mig för att sälja. Jag ville inte sälja henne till vem som helst och la därför aldrig ut någon annons på henne. Istället ringde jag alltså till Nina och sedan dess har vi haft en relation som jag tror ingen annan har med någon som de sålt/köpt en häst till/av. Jag ångrar ingenting - Pepita hade inte kunnat få ett bättre hem, de hade inte kunnat få en bättre ponny och jag fick en extra-familj på köpet.


Här kommer några bilder som jag hittade på lilla Olle!

Februari 2008, Olles första tävling med Pepita. En vinst och en 2a-placering! Då var hon inte stor, nådde knappt nedanför kåporna på sadeln. Idag är hon vuxit ikapp och förbi mig. Vilket hon inte är sen på att kommentera!



Denna bild har jag tagit från Nina och är från förra sommaren i Umeå. Olivia och Pepitas debut i Msv A som resulterade i vinst och kval till SM. Ni hästmänniskor förstår vad msv a innebär, men för er som inte vet så är det det högsta du kan tävla med en c-ponny i Sverige.




I våras på en tävling i Sundsvall med hennes andra ponny, Nice Boy. Se så glad man blir av att ha mig som coach! Jag tvingade henne säkert att se glad ut! ;) haha



Även detta är från Sundsvall, här blev det vinst i 1m med Pepita.


Har även en supersnygg film då vi satt och åt frukost på tävling i Vännäs i våras haha. Får se hur jag gör med den, om jag lägger upp den eller inte. Vi hörs senare, då kanske jag har hunnit hämta ut kameran som nu har kommit. Yeees!


Dör av trötthet

Nästa vecka ska jag inte gå och lägga mig nå senare än 22.00 någon vardagkväll!! Även fast vi for och sov i Kopparnäs i natt så har jag problem med att hålla uppe ögonen. Gäspar och är tröttare än tröttast. Skulle inget hellre göra än att lägga mig under ett täcke i en skön säng nu, men jag ska försöka hålla ut. Tänkte inte jobba full tid idag utan ta ut någon av de injobbade timmarna jag ser att jag har så det gör ju det hela lite bättre.

Så länge inmundigar jag kaffe/choklad. Har utökat andelen kaffe nu, i hopp om att få en kick av det eller något liknande. Haha, vet inte hur det skulle uttrycka sig. Lär ju om inte annat märka inom kort. Kopparna vi har här är nämligen perfekta för att rymma 2 val, så då väljer jag först vanligt svart kaffe och sedan chocoffee som är hälften kaffe, hälften choklad.


Lady Gaga - Marry The Night

Tycker att Lady Gaga är genialisk på alla sätt och vis men den här låten förstår jag inte. Jag ber om ursäkt men jag tycker inte att den är bra någonstans. Hörde den på radion för första gången tidigare idag och blev väldigt förvånad då de sa att det var hon för under hela låtens gång så satt jag och funderade på vem som valt att spela en så dålig låt. Vad tycker ni?

Tyyyst!

Det är inte alltid helt fantastiskt att bo mitt i stan.. inte minst då det är Piteå Dansar och Ler. Det kryllar av fulla småungar som skriker och lever rövare, jävligt roligt då man är trött och irriterad med blodsockret nedanför fotknölarna. Gamlingarna är då egentligen inte bättre de heller, ibland ännu värre. Att stora scenen är mindre än 100 m från sovrumsfönstret gör ju saken ännu bättre...  Älskar att jag ska upp före kl 5 imorgon, precis som i morse, och åka till jobbet! Det är inte så höga odds på att vi gör som pensionärerna och åker härifrån, så vi sover nog hos mamma och pappa i Kopparnäs i natt.

Dagens middag

Det var en gång en kladdkaka..

 


Jag kommer att äta upp dig!


Hårresan

Sitter och funderar på vad jag skulle ha gjort med mitt hår och inser att det har fått vara med om en himla massa den senaste tiden. Jag har varit mörkbrun i princip hela mitt liv men under det senaste halvåret har jag hunnit ändra fram och tillbaka mer än jag någonsin.


Efter första blekningen såg det ut såhär. En kopparaktig färg som jag såhär i efterhand undrar varför jag tog bort. Tycker den är riktigt fin.



Sedan blekte jag det ännu ljusare. Det är väl såhär det sett ut men det har varit mörkbrunt. Längdmässigt alltså.



Insåg att jag inte passade så bra i blont hår så då fick jag för mig att klippa page och göra det rött.



Blekningarna slet väldigt mycket på håret så det var väldigt skönt att få bort.




Sedan blev det lite ljusare. Berodde kanske mer på att färgen satt så dåligt än att jag faktiskt valde den färgen. Så då färgade jag det rött igen. Då blev det såhär:




Fråga inte varför jag ser ut som ett lakan. De vita naglarna syns ju knappt..



Har nu en färg som är väldigt lik min egna hårfärg. Utväxten på det ofärgade håret går ner till ögonbrynen så det är inte så jättestor skillnad. Ingen skillnad alls snarare. Är i valet och kvalet om jag skulle ha gjort det lite mörkare eller låta det vara som det är. Kan vara skönt att slippa ha en utväxt att färga var 14e dag då jag ska bo utomlands. Är ju så bortskämd att ha både moster och faster som är frisörer här hemma så det underlättar väldigt mycket. Återkommer om jag kommer på hur jag ska göra. Nu har ni iaf fått se lite fina bilder.


Augsburg

Nu är flygresan bokad och hyran för lägenheten inbetald i förskott. Om sex veckor bär det av. Även beställt en ny kamera. Det blev Panasonic Lumix DMC-FZ45, så då återstår bara att se vad det är för kamera. Har som sagt ingen större koll på den världen. Var väl inte meningen att det skulle vara en superseriös utan bara en som tar hyfsade bilder. Och det kan man väl i alla fall begära. Det kan ju knappast bli sämre bilder än nu.

Middag i Hortlax

Goder afton! Ska alldeles strax gå och lägga mig, tänkte bara uppdatera lite snabbt. Det var en väldigt rolig eftermiddag/kväll i Hortlax! Vi serverades supergid mat i form av grillad lax som sedan följdes upp med blåbärskaka. Därefter spelade vi kubb, tjejerna mot killarna. Tänker inte säga vem som vann, men ni kan ju gissa! ;)
Vem vann?
Styrkelyftar-David längst under sedan Rebecka och Samuel.
Ja, ni ser ju! Haha ;)

Tisdag 26e Juli

Hej bloggen! Sitter kvar på jobbet men ska alldeles strax kila ner till bilen och bege mig till Hortlax och min kära pojkväns föräldrar där vi är bjudna på middag. Innan det ska jag svänga förbi mina egna föräldrar där jag ska lämna av en sak till min papi.


Om ni undrar vad jag höll på med igår så kan jag avslöja att jag och Samuel gjorde något så kul som att tvätta och städa. Det blev fyra knökfulla maskiner som tog härliga sex timmar. När det väl var färdigt så var det god tid för att sova, vilket vi också gjorde. Mellan maskinerna spanade vi på kameror. Det är ju en hel vetenskap det där och jag har verkligen ingen aning om vad som är bra och dåligt men gediget googlande gav resultat och slutligen så tror jag att det står mellan dessa två kandidater. Bilderna är hämtade från Pricerunner.




Canon PowerShot SX30 IS





Panasonic Lumix DMC-FZ45




Frukost på jobbet

Detta kan vara första gången jag tar ut min rast på morgonen och sitter i fikarummet. I vanliga fall brukar jag bara gå dit och hämta vad jag nu vill dricka och sedan gå tillbaka och fortsätta att jobba. Anledningen är att jag sov lite längre än vad jag borde ha gjort i morse så jag hann inte äta någon frukost. Vaknade 15 minuter innan jag skulle åka och var då tvungen att fixa ihop något att äta till lunch istället och tog med lite frukost och sprang iväg till bilen.




Hårdmackor och youghurt fick bli dagens frukost.






Såhär ser fikarummet ut. Det är inte så superduper ösigt att sitta och fika själv men man slipper i alla fall slåss om vilken tidning man vill läsa ;)



Jag skulle vilja uppmana er till att göra en sak, gå in på den här sidan för att hedra offren från tragedin i Norge genom att hålla hand. En annan sak för att visa sitt stöd och medlidande är att respektera den tysta minuten som är klockan 12 idag. Det är det minsta man kan göra tycker jag! Har hittils valt att inte skriva något om händelsen i Norge för att jag inte vet hur jag ska uttrycka mig. Det hela är så obegripligt och svårt att ta till sig, sådant här ser man på film. Det är ingenting som händer i verkligheten. Jag lider verkligen med berörda och dess anhöriga! 


Nu är min rast över och jag ska återgå till jobbet. Det är skönt att få något annat att tänka på i denna bedrövelse.



God kväll!

Hej och hå! Som sagt så har vi åkt runt väldigt mycket idag. Efter vi hämtat nyckeln i Rosvik så åkte vi till Kopparnäs för att hämta sladden. Där fick vi se pappas nya leksak som de har varit och hämtat i helgen, en moped som man sitter i. Haha, det är det nya. Därefter for vi till Samuels föräldrar i Hortlax där Samuel fixade till bromsarna på bilen medan jag hjälpte Nina att plocka jordgubbar. Sedan åt vi gubbarna tillsammans med glass innan vi gled vidare till familjen Nordberg i Bergsviken där jag fick en present som de köpt nere i Falsterbo. Tack snälla, även fast jag tycker att ni verkligen inte ska ge mig presenter. När vi varit där en stund bar det av till Klubbgärdet där Emanuel och Niklas styrt upp tacos till middag. Riktigt bra initiativ pojkar! Nu är vi hemma igen och har precis sett en Just go with it, en riktigt bra söndagsfilm. Se den om ni inte redan gjort det!
Har laddat upp bilder från gårdagens båttur och dagens utflykt.
Samuel, David och Carro innan vi for på morgonen. Det var en hel del som vi skulle ha med oss på båten.
Gjorde en stor tabbe då jag glömde väskan med kläder som jag skulle ha med. Kom dit iklädd shorts, linne och skinnjacka. Inte ens ett par sockar hade jag. Tur att jag fick låna lite kläder av Carro för annars hade den 3.5 h långa båtturen blivit väldigt plågsam. Det var nog kallt som det var då det blåste så pass som det gjorde.
Då vi kom till havsbadet blev möttes vi av de som inte hade lyckats ta sig upp på morgonen ;) Veppo och Emanuel som kom åkandes på vattenskoter med Niklas och Emil.
Det var inget vidare bra väder men det var varmt i luften så det gick bra ändå.
Trots gipsat ben så fick vi sällskap av Anton. Stackarn, lider med honom som måste vara gipsad tre veckor till.
Det var ändå ganska mycket båtar trots solens frånvaro.
Carro och Emanuel efter vårat ofrivilliga bad med vattenskotern.
En som var snabb på att ta vara på solens strålar ;)
Veppo och Burman :)
Nu får det vara nog med bilder för idag. Internet verkar inte vilja samarbeta så det tar en jädra tid att ladda upp dem. Visar bilderna från idag imorgon istället för jag måste gå och lägga mig om jag ska ta mig till jobbet i tid imorgon. Sov så gott!

Det blev en riktig söndagsturné. Nu är vi ...

Det blev en riktig söndagsturné. Nu är vi på väg till Klubbgärdet för att äta tacos med folket.


God morgon!

Hej bloggen! God morgon på er! Sorry för den dåliga uppdateringen. Det blev lite hektiskt igår efter vi kom hem från båten. Det blev grillning till middag här nedanför lägenheten innan vi gick till Lisa och Erik för att umgås ännu lite. Därefter blev det sommarens första utgång för min del. Det var mycket trevligt! I morse då jag vaknade hade hjärtat redan städat undan och diskat efter middagen igår och nu ligger vi i soffan och ser på något dåligt program och äter cheez balls och dricker dr pepper, magiskt! Ska snart åka tusen mil till Rosvik för att hämta bilnyckeln till min bil för att den blev kvar i Antons ryggsäck, känns inte så upphetsande. Då kan vi samtidigt åka förbi och hämta sladden till kameran så att jag kan lägga upp bilderna från gårdagen. Har även en liten film från då vi åkte båt från Jävrebodarna då Samuel och Carro står i fören och kollar efter stenar. På den hör man även hur mycket det blåser och guppar. Just på grund av blåsten är den inte så rolig för det sprakar så mycket.
Magisk frukost!!




Den bästa av de bästa!


Nu ska jag fortsätta att njuta av denna söndag tillsammans med min käraste!! Puss på er!

Ligger med båten i södra hamn och kollar p...

Ligger med båten i södra hamn och kollar på då de kör. Riktigt mysigt och trevligt. Det har även hunnit bli ett ofrivilligt bad för mig, Carro och Emanuel. Vi skulle åka iväg med vattenskotern för att gå på toa och på vägen tillbaka blev det en vurpa. Det var Emanuel som körde så vi skyller på honom! Haha! Snart är det final och det är visst en pite-kille som vi ska hejja på. Har tagit lite bilder som jag visar sen.


Update Det började inte så bra för oss, gp...

Update Det började inte så bra för oss, gps:en är borta och batteriet är tomt. Men skam den som ger sig. Under tiden killarna pysslade med batteriet så hann jag och Carro springa och köpa glass från glassbilen. Haha, inte igår jag köpte från en sån. Och nu är även en gps fixad, då kööör vi!!!!


Vissa i sällskapet hade visst lite för rol...

Vissa i sällskapet hade visst lite för roligt igår och är därför inte så pigga och vägrar svara på telefonen. Haha!! Så nu far vi utan dem och plockar upp dem på vägen istället.


Middag i goda vänners lag

Kvällen tog en liten vändningen då vi bestämde oss för att åka och joina de andra på Klubbgärdet. Då var det bara att svida om och hoppa in i bilen. Det var väldigt trevligt att träffa lite folk, inte så lätt att hinna på veckorna då jag jobbar.
Det fick dock bli en nykter och tidig kväll för oss, vi laddar upp inför imorgon istället. Då ska vi åka båt från Jävrebodarna in till stan för att se på Water Cross (de kör skoter på vatten, förstår egentligen inte vitsen men för att upprätthålla stämningen i gänget så får vi tjejer ställa upp ;) haha) i södra hamn och planen är att vi ska åka härifrån kring 7 på morgonen. Hojja, ingen sovmorgon här inte. Borde gå och lägga mig nu så att tiden går snabbare.
Carros två kompisar, Linda och Carro själv :)



Lisa, Erik och Veronicas lillebror.
Bacco fick också vara med på ett hörn :)



Emanuel och Anton



Såhär ledsen är Anton över sitt brutna ben.


Nu ska jag gå och packa ihop inför imorgon så det är gjort. Annars kommer jag bara att ligga och grubbla på det då jag ska sova. Sov så gott alla mina miljontals läsare!

Det blev visst andra planer, istället för ...

Det blev visst andra planer, istället för en lugn hemmakväll blir det grillning och häng med fina vänner i det härliga vädret. Jag och Samuel var dock så hungriga så det fick bli en liten förrätt i form av mjukglass innan vi åkte. Hehe, gott gotti gott gott!


Smart tjej!

Är skadeglädjen den enda sanna glädjen?? Jag kan inte hålla mig då jag ser detta klipp, håller fullkomligen på att bryta ihop av skratt då jag ser det! Man hade inte ens behävt tänka efter för att förstå att det inte kommer att gå bra om man sätter båda händerna på handtaget sådär. Briljant!

Terroristen!

Åkte förbi Kopparnäs idag igen efter jobbet. Denna gång för att plocka upp ett kubbspel men i vanlig ordning kan jag inte låta bli Bonny. Idag var hon dock inte så intresserad av mig utan i stället låg all fokus på att reta Leo. Detta genom att ta ett av hundbenen som de tjivas om (det verkar alltid bara vara ett ben som är gott, även fast det finns fem likadana) och springa runt honom i cirklar. Lill-terroristen! Och är det inte Leo hon terrar så är hon i mammas blommor och gräver eller biter på någonting annat.
Bästaste pappa fick också vara med på ett hörn. Kvaliteten på bilderna beror på att de är tagna med min mobil men det får ni leva med tills jag beslutar mig för att antingen leta fram laddar-sladden till den vanliga kameran eller investerar i en ny. Är lite sugen på en ny inför Tyskland. Är ju roligare att fota om man har en bra kamera, så enkelt är det. Nu ska jag gå och se vad kylskåpet serverar till middag.

Jag tål inte..

..Carola Häggkvist! Hon må vara en duktig sångerska men sedan tar det slut. Klarar inte av att lyssna på P3 då hon är med. Då är till och med Rix FM bättre! Var bara tvungen att säga det. Ska återgå till arbetet nu. Har gått riktigt bra hela dagen. Går så pass bra att jag bara väntar på att något problematiskt ska dyka upp.


Det var torsdagen det...

Nu är jag i lägenheten, drygt 16 timmar sedan jag lämnade den i morse hehe. Dagen har spenderats i stallet där jag red Pepita ca 50 minuter och sedan åkte jag till mamma och pappa i Kopparnäs. De ville bjuda mig och Samuel på grillat, mums! Det kan vara en av de bästa sakerna med sommaren, grillat! I synnerhet grillad majs, min absoluta favorit. Positivt med majs är ju även att man har kvällsmat kvar i munnen då man ätit klart.. haha!
Gööööött!!
Några minuter senare...
Nu ska jag borsta bort eventuell kvarbliven majs och sedan gå och kolla och jag hittar John Blund. Natti natti!
/I

Rihanna - Man down

Denna låt har fastnat på min hjärna. Inte för att det gör något för jag tycker att den är grym! Videon är dock inte lika uppmuntrande. Men bra! Ni måste lyssna och se om ni inte redan gjort det!

God morgon

God morgon på er! Sovit gott? Tänkte inleda med att säga att det tydligen inte var en DM- utan en Coop Cup-match som vi såg på igår... Hur som helst ingen vanlig seriematch med tanke på förlängningen. Då har vi klargjort det. Vill ni läsa vad Piteå Tidningen hade att säga om matchen kan ni läsa det här. Kom för övrigt till jobbet för drygt en timme sedan och sitter nu och inväntar faktureringsunderlagen. Det blir lite dött ibland så då har jag fått order att göra vad jag vill, läsa en bok eller så. Men istället så skriver jag lite här.


Funderar på hur jag ska klara av att rida idag igen, för jag har en genomgående tränignsvärk i hela kroppen. Kommer inte ihåg sist jag tränade. Blev förkyld förra sommaren då jag precis hade börjat jobba här, och sedan har det hållt i sig mer eller mindre sedan dess. Ruskigt drygt men nu känns det som att halsen börjar bli bra igen. Är bara på kvällarna och mornarna som den tjorvar nu så det kanske är dags för ett litet löppass någon dag. Vi får se. Nu ska jag gå och se hur blommorna mår, kan slå ihjäl några minuter med att vattna dem. Hejhej! /I 


DM-match

Nu har vi kommit hem igen. Då vi for så stod det 4-2 till IFK, så vi lessnade och for så jag har ingen aning om hur matchen slutar men jag gissar på att det blir en förlust för Piteå. Tyvärr. Vi hade tänkt gå en gång tidigare, det var i slutet av ordinarie speltid, då låg Piteå under med 1-2 men fick straff och kvitterade så då var vi ju tvungna att stanna och se. Bilden nedan är efter kvitteringen i 61a matchminuten, bara en liten stund efter att vi kommit dit. Nu måste jag gå och klippa till min nagel som jag råkade pajja. Haha, intressant!




Dagens middag

Dagens middag blev något så speciellt som hårdmackor och youghurt. Jag hann hem före Samuel då han var tvungen att jobba över så precis som han klev innanför dörren hade jag tänkt skicka denna bild till honom och fråga om han misstycker. Vilket han senare inte visade sig göra.
Nu har vi duschat och ska snabba oss iväg och se Samuels lag spela hemma mot IFK Luleå.
Sköt om er!

Luleå Hamn

Här kommer ett inlägg om jobbet som jag har fördelen att ha på somrarna då det är studieuppehåll. Jag jobbar på Luleå Hamn och mina arbetsuppgifter rör allt som har med det ekonomiska att göra. Fakturering, redovisning, bokföring osv. Det är helt perfekt för jag lär mig väldigt mycket då jag i princip har hela ansvaret själv eftersom alla andra på kontoret är på semester. Det enda negativa är den 6 mil långa sträckan (12 mil ToR) jag måste köra för att komma dit och hem men det gör jag så gärna. Då och då dyker det även upp sådana uppgifter som med Samsung Challenge som jag skrev om här. I den gula tegelbyggnaden sitter jag och jobbar.
Tidigare idag kom det in en mindre tankbåt. De största båtarna som kommer har en bruttovikt som är ca 4 ggr större och är drygt 220 meter långa. Detta är nog inte ens 100 meter långt.
Det var lite om vad jag sysslar med på jobbet. Förutom att hänga med chkladmaskinen då vill säga ;) Höhö

Pepita

Direkt efter jobbet åkte jag till denna krabat. Världens bästa ponny, Pepita!! Olivia som nu äger henne är på tävling med sin andra ponny i Östersund så jag ska ha hand om henne idag och imorgon. Då jag kom dit hittade jag henne så här, hon stod inne i stallet och såg väldigt söt ut då jag kom.


Hon har blivit biten så mycket att det blivit ett sår :/
Sedan for vi ut och red. Jag har aldrig ridit i det där området men jag hittade en "väg" mellan ängarna som jag red fram och tillbaka på. Gjorde avbrott och ryggningar, galoppfattningar och avslutade sedan med att bara galoppera i arbetsgalopp ett par vändor. Helt underbart!

Världens bästa!


Gott med gräs!! Bilen var varmare än en bastu efter att ha stått i gassande sol. Väldigt skön att sätta sig i då man redan är sjöblöt i svett ;)



/I


Chokladmaskinen

Det är denna fina maskin som förgyller min tid här på jobbet. De två nedersta raderna, det är där jag håller till. Där kan man välja mellan wiener melange (kaffe, choklad, skummjölk), chocoffe (50/50 kaffe och choklad) och varm choklad. Det är de tre bästa! Såklart finns det även tevatten men det smakar lite kaffe av det vattnet så det är inte så gott. Nu ska jag återgå till mitt jobb här. Det kom precis in en tankbåt här i hamnen, kan visa lite bilder på den sen. För det vill ni ju se!!! ;)



/I


Jordgubbar

Medan jag var i Kopparnäs så var Samuel hem till sina föräldrar och plockade en påse med jordgubbar. De är bortresta under veckan så under tiden hjälper vi till att hålla undan i landet. Inget vi klagar över! ;)
Nu ska jag gå och borsta tänderna och försöka göra en till tidig kväll. Var så himla skönt att vakna upp i morse och vara utvilad! Vi hörs imorgon! Sov så gott!

Gubbarna!

Bonny bus!

Efter jobbet åkte jag hem till Kopparnäs för att hälsa på mamma och pappa. Väl där fick jag bilen tvättad av pappa (den har blivit helt kletig efter att ha stått parkerad under en savande björk så jag såg knappt någonting genom bakrutan), tack snälla pappa!! och sedan busade jag med Bonny. Försökte även ta lite bilder på henne men det är lite svårt då hon verkar vara okapabel till att vara stilla i mer än en halv sekund. Hehe!
Det är ganska kul att jämföra bilder på henne nu då hon är så liten, även om det bara är några veckor mellan. Hon har blivit väldigt mycket mörkare på bara den senaste veckan sedan jag såg henne sist. Och större. Snart har hon vuxit om Leo.
En mörkare och större Bonny.


Leo, Samuel och Bonny, tagen för några veckor sedan.


För att väga upp allt hundsnack så kan ni få en bild på mina fötter, från idag i Kopparnäs.

Samsung Challenge

Sitter och jobbar. Just nu försöker jag få fram uppgifter om bron som går över Luleåälven här i Luleå, det vill säga Bergnäsbron. Jag vill veta hur bred den är mellan pelarna samt hur djupt det är Norra Hamnen nedanför Norrbottensteatern, nära BBB. Anledningen är för att Samsung Challenge Sailing Team har tänkt att komma in till Luleå på sin väg upp från Ystad till Haparanda i sitt försök till att slå rekord i snabbast tid.

De står för tillfället startklara nere i Ystad och bara väntar på att vädret ska förbättras. De kan komma att anlända till Luleå någon gång från och med onsdag (imorgon) och 10-12 dagar framöver. Här neden kommer två bilder som är lånade från deras hemsida.




Samsung Challenge

Lite småfränt är det ju!


Hur cool är den inte?! Jag blir både fascinerad och rädd på samma gång då jag ser dessa bilder.
 




Ca 18 meter brett och 18 meter långt.


Tidsinställt inlägg

Detta inlägg är tidsinställt, bara för att jag ville kolla hur, och om, det fungerar. Jag sitter förmodligen och fakturerar eller bokför nu, hög på socker efter några koppar varm choklad med skummjölk. Mums! Och självklart några godisar från Clownronden, de vita som smakar som en blandning mellar Marianne och Mintolux är godast.


Tycker att alla företag borde stödja Clownronden på något sätt! Ett sätt är att köpa godis från dem. De är riktigt goda och då man vet vad pengarna går till så blir de ännu godare. Mer om Clownronden kan ni läsa på deras hemsida. http://www.clownronden.se 

Om jag gjort som man ska göra så kommer inlägget upp 10.30.

Guten morgen!

Det är inte varje dag jag vakar kl 5 och är utvilad. Kan bero på att jag somnade kring sju igår på kvällen. Det var så sjukt hur trött jag var då jag körde hem från jobbet!! Jag hajjade till flera gånger av att jag var på väg över på den andra sidan av vägen. Inte bra!! Hade jag varit smart så skulle jag kanske ha stannat en stund men risken hade varit att jag somnat i bilen och vaknat nu på morgonen.. Jaja, så kan det gå. Stackars Samuel fick roa sig på egen hand och allting jag skulle ha plockat undan igår får jag istället lov att plocka undan idag.

Det var väl bara det jag ville säga för stunden. Det har kommit upp lite bilder på facebook från vår resa till Marmaris som vi gjorde tidigare i sommar. Jag mitt klantarsle glömde ju kameran på bänken i hallen, inte så lyckat!! Kanske visar några av de senare om jag hittar några dugliga. Nu ska jag ta tag i jobbet. Hejhej! 


/I 


Christer i P3 pratar om Piteå

Jag brukar alltid lyssna på P3 då jag jobbar och nu pratar de om Piteå. Riktigt härligt att höra sin egen dialekt på radion! Gå in och lyssna! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3130&artikel=4603994

Overtime

Kollade precis på klockan och inser att jag varken tagit eftermiddagsrast eller slutat då jag egentligen skulle ha slutat (då jag börjar 06.30 så slutar jag kl 15) så nu sitter och jobbar över lite. Inte alls fel då det ändå är så trist väder ute. Innan jag går ska jag även försöka komma ihåg att vattna blommorna. Det finns en anledning till varför det bara finns en riktig blomma i vårt hem.. och den håller dessutom på att ramla av pinnen. Så då förstår ni. Nä, tillbaks till verkligheten nu! Ska göra ett ryck här!


Voff!

La precis på luren efter ett väldigt intressant samtal. Det var med kvinnan som eventuellt ska komma att föda upp den valp som vi sedan planerar att köpa. Gillar verkligen hennes inställning och sätt att se på hunduppfödning så det känns mycket bra. Då får vi bara hoppas att hon gillar oss också efter att vi träffats. Vilket vi ska göra om ca. 2 veckor då hon kommer hem från sin semester. Här nedan kommer två bilder på mamma och pappas hundvalp som nu är 14 veckor om jag inte är misstar mig helt. Det är tänkt att hon ska jaga älg men som det ser ut nu verkar fåglar vara det mest intressanta som finns! :p




Nybadad! Stackaren ser inte så jätteroad ut.


Ska försöka komma ihåg att ta några nya bilder på henne. Hon växer så att det knakar.

Sötaste Bonny tuggar på sitt tuggben

Tuggar febrilt på sitt tuggben.


Hur söt får man lov att vara?! Jag tror att jag ska kidnappa henne!

 

 

 


Hej jag heter...

Haha! Det ringde precis en tjej/kvinna från ett marknadsundersökningsföreteg för att ställa några frågor. Men efter att jag svarat att personen hon söker är på semester då hon frågat vem som har hand om rekryteringen på företaget så blir det helt tyst. Efter en lång stund, drygt en minut och det fortfarande är knäpp tyst så säger jag ”Hallå…? ” Haha, då börjar hon om igen. ”Hej, mitt namn är … och jag ringer från … och jag skulle vilja ställa några frågor till personen som är ansvarig för anställning av personal”. -Euhm, hon är på semester för tillfället. -Jaha okej, då får jag återkomma senare.


Haha, dagens wtf hittills!  


Bloggare.nu

Då gör vi ett nytt försök med att börja blogga. Hoppas på bättre lycka denna gång!

/I