"Away from keyboard"-dag



Söt bild, även fast jag inte är så överförtjust i katter. Men såhär ligger det till, jag ska åka hem idag. Till Sverige. Till Piteå. Till min älskling Samuel. Till min underbara familj. Till mina fantastiska vänner. Tillbaka till Luleå Tekniska Universitet. Tillbaka till vardagslivet. Hem.

Att jag kommer att vara på resande fot hela dagen och kommer inte att landa hemma i Piteå förrän efter 23-snåret innebär att jag inte är den lättaste att nå via internet. Landar på Arlanda vid 15-tiden och ska då göra en liten avstickare in till huvudstaden för att hälsa på min älskade B2 några timmar och avnjuta en förhoppnignsvis utsökt middag med henne innan jag senare flyger vidare senare på kvällen. Så vi hörs imorgon istället. Ha det så bra så länge!! Puss och kram!

Avskedskväll

Nu vill jag bara säga god natt och hej då Augsburg. Det i sig svider inte märkvärt i hjärtat men vad som däremot börjar gå upp för mig är att alla de fantastiska människor som jag träffat här kommer jag inte att få träffa på ett tag. Men att vi ska träffas, det är säkert! Kanske inte alla, men garanterat några av dem! Vet ni vad de gullhjärtana har gjort?? De har klippt ihop en film till mig från min tid här i Augsburg och det var snudd på att jag fick en tår i ögat i slutet då slutbilden var på mig från Oktoberfest och med texten "Für immer!", vilket betyder "för alltid" på svenska. Nu är det dock dags för mig att natta mig lite, om inte alltför många timmar (närmare 3) så ringer alarmet och det är dags att stiga upp för att ha gemensak frukost hos Laura. Här får ni några av de drygt 300 bilder som togs ikväll.




Kindergarten!



Aiste fyller år!!



Center of attention!


Såhär ledsna var Maxim och Pierre över at tjag åker hem.



Ryska giftshots!

Sedan fortgick kvällen men jag kan inte lägga upp alla bilder nu, det är alldeles för många! Jag får återkomma helt enkelt! Sov gott, såhär halv fyra på morgonen!!


Måndag 23e Januari - Last day!

Heeeeeeeeeeeeej!! Det är full rulle här kan jag tala om. Skrev två tentor på förmiddagen och därefter har det varit operation städatillsduintevetvadduheter. Fick hjälp av sötaste Laura som kom och knackade på med en rös rengöringssaker i handen. Jättesnällt eller jättesnällt!! Hon härjade runt som en liten duracellkanin här och gjorde min procedur betydligt snabbare!! Tusen tack till henne! Om en liten stund ska en del av gänget iväg och äta en sista middag och sedan blir det avskedsfest uppe på 19e våningen. Ni lär inte höra av mig så mycket mer innan jag dimper ner i Stockholm imorgon.

Hinner inte skriva så mycket mer än så. Vi hörs så snart jag får möjlighet. Puss och kram!!


Dag 18: En bild på din fritid

I och med att jag inte har någon fritid så har jag ingen passande bild att visa upp. Nä, skämt å sido.. på fritiden, ja vad gör jag då.. Typ ingenting. Umgås med de jag vill umgås med, gör det jag känner för. Denna bild togs då vi var på väg till en av de många filmkvällar vi varit på hos David och Carro i Jävrebodarna.


Dag 17: En ovanlig bild



Lilla söta fågeln har kurat ihop sig och står och sover i regnet. Bilden togs sommaren 2008 eller 2009 då jag var och hälsade på Elin som då bodde i Uppsala.

Lördag 21a Januari - God morgon!

Heej! Det är just så pass att jag är vaken men trots det ska jag alldeles strax krypa iväg mot skolan. Jag hade bestämt mig för en tidig kväll igår för att kunna vara kickin' kl 8 på biblioteket men jag råkade fastna på svtPlay.se och kom inte säng förrän alldeles för sent. Mina sovtimmar är med andra ord lätträknade men jag har ingen annan att beskylla än mig själv. Att komma iväg till skolan verkar vara den enda lösningen för att få mig att plugga för tillfället så jag passar på de få timmar de har öppet idag. Så nu ska jag lägga bort chokladen och hitta något mer mat-aktigt att addera till min frukost. Ha en bra dag alla!

Fredag 20e Januari

Hej på er! Vad har ni för er? Jag har börjat lite smått att tömma rummet men nu ska jag återgå till plugget. Är ju två tentor kvar. Det bästa med denna dag är att jag fullgjort allt som skall göras innan hemresan, förutom städningen och tentorna då. Det är fredag idag förresten.. Jag har ingen direkt dagsuppfattning, det är ingen skillnad på helg och veckodag utan enbart konstant pluggande. Så kommer det även att vara denna helg och förmodligen även de kommande helgerna då jag redan ligger efter i schemat från Luleå. Tyvärr kan jag inte göra så mycket mer än jag redan gör men förhoppnignsvis kommer det att gå bra ändå.

Så, det var väl ungefär bara det jag ville säga. Hoppas ni gillade min fina bild som jag publicerade i inlägget nedan. Det är min gåva till er denna fredagseftermiddag.

Dag 16: En bild på dig själv



Tack B2, för bilden och för denna kväll! Och självklart även till Bea, Fia och Curry som var med denna natt! Ni skulle ha följt med mig och Kicki då vi gick!! ;)


För er som undrar vad sjutton detta ska föreställa så är det hemgången efter den första och enda kvällen vi gick ut då vi var i Marmaris förra sommaren. Fem skrumpna svenskar gav sig ut i partynatten och kom inte hem förrän sent på småtimmarna. Skummaskin, vem tyckte att det var en cool sak att placera mitt på dansgolvet? Och vem av oss tyckte att det var en smart idé att beställa in fish bowls?

Det var dock inte på själva utestället som denna bild togs. Den togs på vår väg hem och av bilden att döma så var det rätt tillfälle att gå hem. Förutom att "köra" någon form av trehjuling så åkte vi även sopbil. Också en sak att checka av från "att göra-listan", hjälpa sopgubbarna att hämta sopor.

Torsdag 19e Januari

Hej bloggen! Jag försöker vara så duktig som det bara går och har suttit på biblioteket sedan det öppnade i morse och pluggat. Sista rycket innan tentan imorgon för senare ikväll blir det handboll. Sverige mot Tyskland. Får inte missas!

Dag 15: En person som du vill vara med

Ja för det är ju bara EN person som jag vill vara med just nu. Å inte det! Jag skulle vilja vara med många. En av dem är Sara.


"Om Emil pratade skånska så hade Malmö legat i Småland"


Är detta dagens umgdomar?? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!!


Handbollsderby


Kom precis tillbaka till Lechbrücke efter att ha spenderat eftermiddagen på biblioteket med Darja, Istvan och Luis. Ska äta lite innan jag hevar mig iväg till Istvan där det vankas handbollsderby mellan Ungern och Spanien. Istvan vs. Luis. Kan bli en intressant match att följa, om inte annat deras njäbbande mot varandra. Självklart hejjar jag på Ungern med Istvan. Luis är alldeles för självsäker för att få medhåll plus att Istvan och jag har en liten pakt, vi stöttar och hejjar på varandras små länder. Nu måste vi bara se till att Sverige och Ungern inte möts, då kan det bli en skakig stämning. Haha!



En bild från då Istvan, Luis och jag var och härjade i CityGaleri.

Ett till youtube-klipp

En bra cover på Rihannas låt Man Down, lyssnar om och om igen.


Skrattattack!


Ett till youtube-klipp. Detta har dock ingenting med nationalekonomi att göra. Haha, jag dör av skratt!!


Nationalekonomi på några minuter

Rapduell, Hayek vs. Keynes.





1.0

Fick mitt andra 1.0 betyg idag, denna gång i tyska. 100 % och högsta betyg med andra ord. Tvivlar dock att jag kommer att få det på någon av de resterande kurserna och mitt nuvarande lägsta betyg på 87 % kommer förmodligen att bli något lägre innan måndagen. För att göra det bästa av situationen så kanske jag ska läsa lite istället för att låtsas som att jag behöver nya skor och sluta surfa runt på webshoppar.

Dag 14: En bild som påminner dig om gamla tider

Såhär var det förr. Fantastisk tid!


De där tyskarna..

Det här är ungefär vad de tycker är kul.




Alternativt det här, en bild som jag taggades i på facebook igår. Någon har uppenbarligen haft vääldigt lite att göra.


Lysande affär?

På tal om pengaöverföringar.. Jag och Samuel har under en längre tid spanat efter taklampor då de lyser med sin frånvaro i ungefär hela lägenheten. Med ungefär lika stor frånvaro lyser utbudet av lampor i hela Piteå stad. Så även i Luleå. Det hela slutade med att vi beställde två stycken från belysningsdesign.se, en att ha ovanför köksbordet (den spotlampa som är där nu åker in i sovrummet) och en att hänga ovanför vardsgsrumsbordet. Det var långt ifrån de billigaste, snarare åt andra hållet, men med två funktioner, lyse och snygg detalj, så fick det bli de två ändå. Nu visade det sig att en av dem, den som var tänkt till vardsgsrumsbordet var lite mindre än vi föreställt oss och passade därmed inte in lika bra som vi hoppats så vi beslutade att returnera den. Sagt och gjort. Jag skickar ett e-mail till belysningsdesign där jag förklarar situationen och får som svar den adress vi skall skicka lamporna till om det fortfarande föreligger att vi vill returnera dem.

Lite längre ner i mailet så frågar de om vi kan tänka oss att behålla lamporna om vi får de för halva priset. Eeehh, hur tänker de där? Vi får alltså tillbaka halva summan av de pengar vi betalat, i runda slängar summan som vi betalade för den lampa som vi ville returnera men ändå behålla båda lamporna plus att vi slipper betala frakten för att skicka tillbaka den?? Efter att ha svarat på mailet och frågat så fick jag bekräftat att det var precis så de menade. Så nu har jag fått in pengarna på kontot och har fortfarande två lampor kvar.


Jag har lite dåligt samvete över detta i och med att vi fick tillbaka halva summan för hela köpebeloppet och inte bara 50 % på den lampa vi ville skicka tillbaka men då jag tänker efter så undrar jag varför jag har det. Jag skrev i mitt allra första mail att det rörde sig om EN lampa som vi ville returnera, alltså inte båda. Ändå erbjuder han sig att betala tillbaka halva summan av HELA köpet om vi går med på att behålla den. Och inte bara halva summan för den lampa vi ville returnera. Ska försöka sluta ha så dåligt samvete. Dessutom, hur kan de bara dra av 50 % sådär utan vidare. Det bekräftar bara hur hög marginal de har på sina produkter. Och detta är inte alls något negativt om Belysnignsdesign.se, både jag och Samuel är helnöjda med dem och jag kan rekommendera att beställa därifrån. De är trevliga, snabba och dessutom har de youtube-klipp på sina lampor så att man bättre får en bild av hur varan ser ut. Nu blev det ändå som det blev men jag tror att det berodde på att vi inte riktigt hade någon aning om vad för slags mått vi behövde för att lampan skulle se proportionerlig ut.

Så.. jag kommer förmodligen få höra av i varje fall Sara och Kicki att detta är en situation som är så typiskt för mig och att jag alltid har röta. MEN, då kan jag bara säga att det skulle nog alla ha om man ser till hur mycket jag konsumerar. Ju mer du köper desto större blir chansen att du någon gång råkar lotta till det. Sedan att jag råkat göra det på dyra märkessaker är en annan sak. PLUS, jag har gjort minst lika många gravdåliga köp, om inte fler!

Fantastisk dag!!

Men äntligen! Vad jag trodde skulle vara ett möte visade sig bli betydligt fler än så. Jag har hunsats fram och tillbaka från kontor till kontor för att få papper påskrivana, lämna tillbaka det påskrivna pappret till det första kontoret och sedan vidare till ett femtiofjärde kontoret för att skriva på två papper som sedan skulle skrivas på i det tredje kontoret och slutligen lämnas i det första kontoret. Om det då hade varit så väl att kontoren legat på samma ställe. Nej, de ligger utspridda i hela staden. Klyftigt. När jag till slut var klar så gick jag till Aldi för att handla något ätbart och lik förbenat gick det åt skogen där också. I förrgår förde jag över pengar från mitt svenska konto till mitt tyska för att ha tillräckligt för de månadshyror som skall dras i början av februari men inte tänkte jag på att de pengarna inte hade hunnit föras över. Och VISA-kort kan man inte heller betala med på det där stället och självklart använde jag mina sista kontanter i morse då jag betalade vaktmästaren för att slippa tjorvet med tvätt av sängkläder då jag åker på tisdag morgon. Så det var bara att lämna varorna i kassan och pallra sig iväg den till närmsta uttagsautomat 15 minuter bort för inte har de tänkt på att sätta upp en uttagsautomat utanför affären heller. Jag kan lova att jag var allt annat än överlycklig vid det tillfället. Nu har jag ätit och mår avsevärt mycket bättre och det enda som nu återstår att göra innan jag kan resa hem, förutom tentorna då, är att vänta tills pengarna kommit in på mitt tyska konto och sedan gå och ta ut alltihop och stänga kontot och sedan betala månadshyrorna kontant. För det kan man tydligen göra. Jag älskar då man får information retroaktivt. Vad har ni haft för er?

Förresten, på tal om överföringar.. kommer snart ett inlägg om en lustig sådan. Håll till godo.

Tisdag 17e Januari

Hej! Hur har ni det? En till kall dag här i Augsburg och ytterligare en morgon som jag blöder näsblod. Sover inte så bra om nätterna, antar att det beror på det för annars har jag ingen aning. Ska alldeles strax pallra mig iväg på ett möte med vår "internationella rådgivare". Måste även ordna avregistreringen av internet men det är inte det lättaste då vår vaktmästare är på sitt kontor 1 timme per dag. Sådana arbetstider kan man ju också ha.. Utöver det ska jag försöka plöja igenom ytterligare några kapitel inför fredagens tentan innan det senare blir handboll.

Dag 13: Du och någon klasskompis


Stort grattis ridsportsverige!!

Tyvärr verkar inte alla tycka så. Jag har redan hunnit skicka iväg alldeles för många förbannade kommentarer på facebook till dumskallar som uttalar sig om något de så tydligt inte har den blekaste aning om så jag bör stänga av datorn snarast möjligast innan jag startar något tredje världskrig. Egentligen vet jag inte varför jag uttalar mig men är det någonting som stör mig så är det när folk kommer med en åsikt om någonting som de bara höftar fram för att ja, jag vet inte varför. För att de är korkade och inte har någon aning om vad de pratar om uppenbarligen. Varför skulle inte Rolf Göran Bengtsson vara värd ett Jerringpris? Han har kämpat för sin framgång i hela sitt liv och har vunnit priser som inte är jämförbara i någon annan sport i Sverige. För det bör nämnas att Sverige som ridsportnation jämte Sverige som längdskidåkningsnation, eller någon annan sport för den delan, i förhållande till andra länder knappt finns på världskartan. Längdskidåkningssverige ligger väl i framkant och färväntas ta medaljer på mästerskap efter mästerskap för de har förutsättningarna för att göra det. Trots det så misslyckas de mer eller mindre och det blir bara någon enstaka medalj här och där. Som ridsportnation däremot är Sverige väl med i toppen och Rolf-Göran Bengtsson leder världscupligan trots att det inte finns något skäl till att han borde göra det. Han är en kämpe utav världsklass och har i och med detta pris gett ett stort lyft för inte bara hästhoppningen utan för hela ridsportsverige!!

Med det sagt så går jag och lägger mig.

Expertkommentatorn Samuel

Jag vill köpa häst och sitter och kollar på annonser samtidigt som jag skypar med Samuel. Hittade en som verkade intressant men filmklippet på youtube innehöll musik som detta fantastiska land inte har rätt till så jag bad Samuel att kolla och se hur den ser ut och såhär löd referatet: "Han kan springa i cirklar... Han kan följa staketet... Nu är de tillbaka till cirklarna. Det här är ju ingen hopphäst... JO, nu hoppar den!!" Haha! Varför göra det såvarare än vad det är.

Måndag 16e Januari

Ny vecka idag då. Har varit ute och rännt hela förmiddagen, först på muntlig tenta och sedan på stadskontoret här i Augsburg för att avregistrera mig som boende i detta land. Har precis ätit lunch och det blev något så kulinariskt som nudlar. Köpte de förra veckan för jag var sugen på något soppaktigt och nog var de väl goda men varför har de FYRA kryddpåsar i paketet?? Fyra påsar med olika kryddbandningar varav en var någon oljelik historia med röda frön i. Jag vräkte i allihopa men det skulle jag inte ha gjort. Någon av de fyra gjorde att det smakade blajja och jag gissar på oljan för den luktade inte gott alls. Man kunde bara köpa nudelpaketen i fyr-pack så nästa gång ska jag inte ha i den och förhoppnignsvis smakar det bättre då.

I övrigt höll jag på att sätta i halsen i morse då jag startade datorn och såg att det var 6 minusgrader här. Köldrekord med hästlängder! Nu ska jag återgå till lite plugg här innan jag senare ska lägga upp ett inlägg om en konstig sak jag fick på mailen i morse. Ha det bra så länge!

Dag 12: En bild på någon du har varit kär i

Det här blir ju kul. Och lite genant kanske men vad gör det. Alla har vi ett bagage och mitt innefattar en crush på Markoolio. Why?? Inte vet väl jag. Han gjorde rolig musik och var allmänt frän. Tyckte jag då.


Kom igen nu Sverige!

Äter choklad och kollar handboll. I och med att jag inte kan se på tv4-play då jag är här så ser jag på en rysk internetsida och lyssnar på Sveriges Radio. Det funkar jättebra, det är bara det att bilden är ca 1.5 minut efter ljudet. Bättre det än tvärt om iaf =) Och chokladen som är från kroatien är väldigt god. Hade hoppats på något annat med tanke på att det är ett halvkilo. Kommer att få ont i magen.

Just nu..

..sitter jag och kollar på tjuvlyssnat.se och upptäckte att de även har bilder, tjuvtittat.se. Jag har kramp i magen! Min granne måste undra vad jag gör..














Det löser sig

Det har varit ett litet pussel att få ihop arrangemanget med att jag ska få tentera den sista kursen härifrån Augsburg i Luleå istället då jag bara har e-mail att tillgå men nu tror jag att det har löst sig. Såhär ligger det till: jag bokade om min resa hem så jag kommer hem den 24/1 istället för 2/2. Det innebär att jag missar den sista tentan från Augsburg, tentan för kursen Corporate Communication som skall skrivas onsdag 1/2. Det är den kurs som jag helst av allt skulle vilja ha på papper att jag har gjort då den avviker sig avsevärt från vad jag hittils läst och är en kurs som har lärt mig otroligt mycket av. Det är väl egentligen ganska karaktäristiskt för alla de kurser som jag har läst här i Tyskland. De alla avviker från vad jag tidigare läst och därmed breddar min kunskap vilket jag ser som ett stort plus. För en nationalekonom, som jobbat som företagsekonom och som nu även vet hur man dirigerar ett företag och hur man kommuniserar med alla sina intressenter, det låter inte så dåligt i mina öron. Att jag redan har haft ett företag som Luleå Hamn i mina egna händer flera somrar i rad är en fördel men det går alltid att lära sig mer.

Så, nu har jag fått bekräftat av överhuvudet på institutionen för nationalekonomi på LTU att jag har någon som tar på sig ansvaret för mottagandet av tentan, ser till att jag har skrivtid samtidigt som mina medstudenter här i Augsburg och att den sedan skannas och skickas tillbaka till Augsburg. Det går bra nu!

Hawaiian Party

Jag tog mig i kragen och pallrade mig upp till 19e våningen där Juliette och Stefania hade sitt (försenade) gemensamma födelsedagsparty signerat Hawaiian Party. Jag kom dit outklädd i svart kavaj och jeans så det första jag får är en partygirlang hängandes runt halsen. Haha, ja vad ska man säga. Hade jag inte varit nykter så hade jag säkert uppskattat det mer, en sådan fest var det. Och ju fullare folket blev desto jobbigare blev det att vara kvar. Dessutom spelades musik som inte alls föll mig i smaken men det kändes lite som en plikt att i varje fall vara där en liten stund. Drygt en timme höll jag ut innan jag senare gick ner och la mig, utan partygirlangen. Den fick stanna kvar.




Dag 11: En person du kan berätta allt för

Det kan vara vem som helst i min närhet men jag lägger upp en bild på mami för att hon är så fantastisk bra. Den mest fantastiska och bästa mamman som finns!


Michael Kiwanuka - Home Again

Månadens och kanske till och med årets låt.


Jag tar tillbaka vad jag sa

Innan jag vill ha jul igen så skulle jag vilja ha sommar. Jag vill ha grillad majs, färska jordgubbar och värme. Kan jag få det?




Mobilbilder från Salzburg


Lite fler bilder som jag inte visat. De är från mobilen alla tre och togs då vi var i Österrike över en dag. I Salzburg. Jag skulle vilja ha en till jul nu. Den jag hade blev lite väl kort tycker jag.




Bayerische Motoren Werke


Minns ni då vi var på BMW Welt och jag sa att de förvarade bilarna som på ett IKEA-lager, jag hittade den bilden nu och kom ihåg att jag lovat att visa den. Så, såhär ser det alltså ut. Otaliga meter högt i tak och bilar staplade på varandra. Lokalen är näst intill tömd på syre så att någon explosionsolycka inte ska ske. Jisses vad jag har lärt mig saker här nere i Tyskland. Och vad jag har fått vara med om mycket. Inte för att lite övervunnen kunskap är något att jubla över. Man blir aldrig fullärd och kan hela tiden lära sig mer. Optimistiskt.


Dag 10: Någon du tycker är väldigt snäll

Min farfar. Alltid glad och snällare får man leta efter! Världens bästa farfar!

Fredag 13e Januari

Hejhej! Jag är lite sliten. Vaknade i morse och kände mig blåslagen. Hade ont i hela kroppen utan att veta varför, undrar om det är något virus som spökar för jag känner mig inte kry. På det har jag även gjort en tenta idag, den andra på två dagar. Nu är det det en hel veckas uppehåll innan jag skriver nästa och sedan två till måndagen därpå innan jag sedan kommer flygandes. Justja, en muntlig tenta har jag också, på måndag. Det kommer att gå finfint. Därefter har jag håvat in 35 högskolepoäng och ska sedan skriva de sista 6 ifrån Luleå den 1a februari.

Plugg, plugg, enbart plugg. Och från den dagen jag landar i Sverige är det examensarbete som gäller. Då har ni fått en liten uppdatering om hur mitt liv ser ut framöver. Nergrävd i böcker.

Dag 9: Någon i din släkt

Faster Anja och hennes Olov :) Från julen 2006 eller 2007 tror jag. De två luskarna är i Thailand just nu och har det förhoppningsvis ruggit bra, det är de mer än värda även om jag gärna hade varit med! ;) Lite sol och snad mellan tårna hade inte suttit fel nu.

Webcam session

Hehe. Jag hittade bilder som jag och Samuel tog (eller som jag lurade/tvingade/mutade Samuel att vara med på, kanske är en bättre beskrivning) med webcameran då han var här i november. Väldigt många fina bilder!! Det blev många just för att vi aldrig fick till någon bra. Såg inte den ena av oss ut som ett monster så gjorde den andra det. Till slut (kanske efter första bilden) så gav jag upp och det blev ett monster-kalas av det hela. Nu, såhär någon månad senare så tycker jag att de har fått lite scharm.
Stackars Samuel, han kan inte ha det lätt. Ändå säger han att han saknar mig. Jag saknar han också!

Swwaaor pao kåmmentaor.

Jag tänkte såhär, att jag skulle svara på en kommentar som jag fick häromdagen angående den snygga bilden på mig själv då jag sov i bilen på väg hem från Bad Staffelstein. För jag tycker att jag ser bra ut på den bilden. Oerhört, snuskigt, ruggigt bra ut. Jag tror att det är vinkeln som kortet är taget från som gör det. Inte för att kommentaren har något med mitt själva utseende på bilden att göra. Jag ville bara påpeka att jag tycker att jag är ruskigt het på just den bilden. Och, såhär lyder kommentaren:
Postat av: Nina

Ser ut som det brukar när du är med på tävlingarna ;)

Som svar vill jag då bara säga; vi gör upp då jag kommer hem!!

Dag 8: En person som du saknar


Torsdag 12e Januari

Säger god morgon med denna roliga bild som jag fick av en kompis. Haha! Sitter och äter frukost nu och om ca 20 min ska jag pallra mig iväg till skolan. Första 3,5 timmarna ska vi göra en forecast-redovisning och sedan kl 15 skriver jag tenta. Vi hörs senare i eftermiddag! Ha en bra dag! :)


Dag 7: En bild som du aldrig lagt upp


Kloster Banz

Det är alltså ett kloster som vi har bott på sedan i söndags och det är ju något som jag aldrig hade trott att jag skulle kunna säga. I hela mitt liv. Att jag har bott på ett kloster. Japp! Vi kom i varje fall dit i söndags och inledde med att gå vilse på vårt "hotellrum". Kanske inte exakt så men det var ruskigt stort. Vi har omgivits av en otrolig miljö, ätit tre-rätters varje dag, bowlat, och haft det oförskämt bra för att vara studenter. Trots det är det väldigt skönt att vara tillbaka till vardagslivet igen. Har precis startat en tvättmaskin och sitter ni och pluggar inför veckans tentor. Här kommer lite bilder från vår vistelse på Kloster Banz.





Mitt och Barbaras rum
.












Tisdag 10e Januari

Szia! Vad har ni för er? Nu är jag tillbaka i Augsburg efter en väldigt spännande och intressant vistelse i Kloster Banz. Har just så pass vaknat till liv efter att ha sovit nästan hela bilresan hem. Att omges av personer 17 h per dygn tar på krafterna! Plus allt plugg. Hittade denna fina bild på kameran, kan inte vara någon annan än Barbara som har tagit den. Skall lägga upp fler bilder senare för det är ett helt otroligt ställe vi har varit på!! Jisses amalia säger jag bara!


Dag 6: En bild på du och en vän du inte varit med på länge

Det får bli Frida. Henne har jag inte varit med sedan jag vet inte när... Väldigt, väldigt, väldigt länge sedan!! Bilden är inte nyast den heller. Sommaren 2008 tror jag.


Dag 5: En gammal bild på dig själv

Detta är den äldsta bilden som jag hittade. Den är från 2004 när vi var nere i Tierp och tävlade SM. Nästan 8 år sedan med andra ord.


Samuel och Bagge

Kolla så söta! Samuel och Bagge med några månaders mellanrum.


Söndag 8e Januari

Hejhej! Om en timme sticker vi iväg till ett ställe som jag egentligen inte vet hamnet på men det ligger i Bad Staffelstein, ungefär 2 timmar med bil härifrån. Så klockan ett rullar vi iväg och klockan 8 ikväll skall vi framföra vårt arbete. Resterande två dagar skall vi lyssna på andra grupper, talesmän och diverse annat innan vi på tisdag eftermiddag åker hem igen. Jag vet inte säkert men jag tror inte att jag kommer ha så mycket tillgång till internet då jag är där borta så ni för nöja er med de stackars inlägg som jag har tidsinställt. Sköt om er så länge!! Puss och kram! 

Dag 4: En bild på en konstig tid i ditt liv

Haha, en konstig tid i mitt liv? Jag vet inte om jag har haft någon konstig tid i mitt liv men jag hittade en bild från sommaren 2008 och den var väl lite annorlunda på det sättet att jag varken hade häst eller pojkvän så jag kunde ränna runt väldigt mycket. Bilden är från midsommar nere i Stockholm. En väldigt trevlig midsommar!


Steg för steg närmar jag mig

Redovisningen är klar och inskickad, gott mos! Redovisningen är imorgon men vår professor vill ha power point-presentationen i förhand. Lite i senaste laget från vår sida kanske men det har strulat väldigt mycket. Nu är det i varje fall klart och efter kl 9 imorgon kväll är jag klar med denna kurs!! Kommer förmodligen att känna mig 22 kilo lättare. Inte för att jag är ledig för det, som jag skrev så har jag en del tentor att se fram emot samt en till redovisning på torsdag. Ett steg i taget.

Tyska google är dåligt!

Jag har ett sådant hejdundrande problem just nu som stör mig nå så kopiöst på. Jag använder Google Chrome som webläsare och den enbente rackaren har fått för sig att jag är tysk så när jag skriver något i webläsar-raden högst upp så blir det automatiskt en sökning på tyska google. Han har väl slagit ihop ett plus ett då jag använder mig av ett tyskt internet och tar för givet att jag vill googla från det tyska google då jag ska söka efter något. NEJ, det vill jag inte! Och fråga mig inte varför men om man söker på bilder på tyska google så kommer det bara upp 8 sidor med 6 bilder på varje sida oavsett vad man söker. Om jag söker på "south africa" så kommer det upp 48 bilder. Som att det bara fanns 48 bilder som är taggade med south africa. Knappast!! Det går självklart att gå in på google.se eller google.com och söka därifrån men det är så enkelt och lätt hänt att jag bara skriver i fältet där uppe, där webadressen står. Det var bara det jag ville säga. Ha en fortsatt bra dag!

NOSSA, NOSSA!

Denna låt har jag levt med hela hösten. Frivilligt? Näe! Smällar man får ta då man umgås med italienrare och spanjorer. Nu har även svensk radio hakat på. Varför?


Tillbakablick - Tisdag 27e December

Tisdag 27e December - Pre New Years Eve

I och med att min älskade Kicki inte skulle infinna sig i Piteå under självaste nyårsafton så fick vi styra ihop en egen sådan innan hennes hemresa. Sagt och gjort!
Det började lugnt och städat på nygatan med mat och vin innan vi vandrade vidare och ju längre in på kvällen vi kom desto mer livat blev det och det blev en hej dundrande skiva till slut. Varför dricker man rödvin klockan 2 på natten??? Det är detsamma som att be om att få huvudvärk! Men det var det värt för det lär förmodligen dröja månader innan vi är samma gäng igen! En minnesvärd kväll som jag sent kommer att glömma! Tack för den!!
Några bilder som får tala för sig själva.

Tillbakablick - Lördag 24e December

Lördag 24e December - Julafton
Julafton!! Jag och Samuel firade två jular på samma dag kan man säga. Först med hans familj i Hortlax med julgrötslunch, julklappsutdelning och allt vad det innebär och sedan vid 2-3 snåret åkte vi upp till Moskosel och min farmor och farfar för att fortsätta firande där med min familj. Allra helst hade vi velat vara med alla hela tiden men ibland får man kompromissa och jag tycker att det blev riktigt bra ändå. Att få komma upp till Moskosel var något som jag hade längtat väldigt mycket efter. Att komma upp dit betyder avkoppling för mig. Inga måsten, bara lugn och ro och man gör precis vad man känner för för stunden. Undebart! Sammanfattningsvis var detta en av de bästa jular hittils och jag ser redan fram emot nästa! Tack alla inblandade för att ni gjorde den så bra som den blev!! All kärlek till er!

Dag 3: En bild på någon i din familj



Finaste, underbaraste, tjorvigaste, coolaste syster! Älskar denna bild som år från i somras då vi åt kräftor i Koppis. Röstar starkt för en till kräftskiva så snart jag kommit hem!

Lördag 7e Januari

God morgon, man kan väl säga så fortfarande? Har varit vaken ett tag och pysslat med både det ena och det andra. Diskat bland annat. Nu är det dags att ta tag i skolarbetet. Som sagt, redovisning imorgon och två tentor till veckan och därefter tre tentor till veckan därpå. Det gäller att ligga i!! Ha en bra dag på er!

JVM GULD!!

Som det ser ut verkar Sverige ha vunnit finalen. Jag själv var dels för trött för att vara vaken och se matchen och dessutom så fungerar inte SvtPlay om man inte befinner sig i Sverige. I varje fall inte om man befinner sig i Tyskland. Skitland! Men jag vaknade till ett sms där det framgick att vi vunnit! Wohooow!! Nästa år ska jag vara hemma i Sverige och se finalen, oavsett om den går kl 2 på natten!! Skriv upp det!

Dag 2: En bild på någon du älskar



Jag älskar min pappa!

Trettondagsafton!

Jag brukar inte fira så speciellt mycket för att det är trettondagsafton men detta år slår nog rekord. Sitter i min rosa onepiece, dricker lite te och gör ingenting. Jag vet att de andra ERASMUS-studenterna som är här (väldigt många av oss har fortfarande inte kommit) festar men jag har valt att inte delta. Jag har till och med gjort så att jag inte ens har meddelat att jag kommit tillbaka enbart för att slippa behöva neka till delta på festerna eller bara behöva vara social. Är inte så sugen just nu och tillbringar hellre tiden på egen hand. Enstörigt, ja, det kanske man kan säga men jag har det hellre så än att sitta och låtsas skratta och ha kul. Vad har ni för er denna kväll? Btw, Luleå vann över Skellefteå. Gött!

Dag 1: En bild på en person du umgås ofta med

Eftersom jag har så roliga vänner som nästan alla tycker att det är stentufft att flytta från Piteå så ser jag dem tyvärr inte så ofta som jag vill. Sara är i och för sig kvar men hon jobbar rumpan av sig och är väldigt svår att haffa när jag själv råkar ha en lucka i mitt egen schema, vilket inte gör saken lättare. Så, det jag vill komma fram till är att den person som jag umgås med ofta, och oftast, med är Samuel. Inget mig emot, för jag tycker att han är världens bästa sällskap! Jämte mina flickor!



En aldrig visad bild dessutom :)



En lista!

I och med att jag har så mycket skolarbete att göra och inte har någon tid till att surfa runt och kolla på saker... höhö. Jag hittade en lista som jag nallade och tänkte att jag skulle fullfölja. Varje dag i 30 dagar ska jag lägga upp en bild, det vill säga varje dag tills jag nästan är klar här och får åka hem. Så vi kör! Såhär ser listan ut:

Dag 1: En bild på en person du umgås ofta med. 
Dag 2: En bild på någon du älskar
Dag 3: En bild på någon i din familj
Dag 4: En bild på en konstig tid i ditt liv
Dag 5: En gammal bild på dig själv
Dag 6: En bild på du och en vän du inte varit med på länge
Dag 7: En bild som du aldrig lagt upp
Dag 8: En person som du saknar
Dag 9: Någon i din släkt
Dag 10: Någon du tycker är väldigt snäll
Dag 11: En person du kan berätta allt för
Dag 12: En bild på någon du har varit kär i
Dag 13: Du och någon klasskompis
Dag 14: En bild som påminner dig om gamla tider
Dag 15: En person som du vill vara med
Dag 16: En bild på dig själv
Dag 17: En ovanlig bild
Dag 18: En bild på din fritid
Dag 19: En person som är snygg
Dag 20: En bild på dina närmaste
Dag 21: En person som alltid ställer upp för dig
Dag 22: En bild på en tid du saknar
Dag 23: En bild från i sommras
Dag 24: En bild som gör dig glad
Dag 25: En person som alltid gör dig glad
Dag 26: Någon/några du alltid har roligt med
Dag 27: En bild som du alltid skrattar åt
Dag 28: En tokig bild
Dag 29: Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30: Någon du aldrig kommer släppa taget om

Torsdag 5e Januari

God morgon från ett blåsigt Augsburg! Vaknade för en stund sedan men det var på håret att jag itne skulle ha hört klockan. Idag händer ingenting förutom att jag ska jobba lite. På söndag åker vi bort på ett 3-dagars seminarium i Bad Staffelstein där vi ska göra en relativt omfattande redovisning om Sydafrika och dess del i världsekonomin samt landets relation till EU så det är det jag ska göra idag. Vad ska ni ha för er?

Tillbakablick - Fredag 23e December


Fredag 23e December - Bakdag

Min första dag hemma i Sverige spenderades i Kopparnäs där jag för första gången bakade lussebullar. Med stor hjälp av min högra hand Kicki så gick det. Det blev vanliga lussebullar men även en krans och några bullar med vanlijkräm. Krämen kändes lite suspekt i förhand då den mestadels bestod av mandelmassa så det blev bara en del av degen med den. Såhär i efterhand ångrar jag det för de blev ruskigt goda. Om jag får säga det själv! ;)





Inte så jättevackra men riktigt goda. Uppvärmda med kall mjölk, mumma!!

Hund!

Ni som har hängt med sedan i somras vet att jag skrev om att vi tänkte köpa hund, jag och Samuel. Det skulle vi också, vi var i kontakt med uppfödaren i augusti där vi träffade henne och hennes hundar och sedan var det bara att vänta. För vi ville inte köpa någon just då i och med att Samuel i så fall fått ta hand om den själv samtidigt som han jobbar heltid. Det går inte riktigt ihop. Så vi ville ha en från en kommande kull istället och i november parades tiken och valparna skall födas när som helst och vi hade i så fall haft en liten knodd i början av mars. MEN, så blir det inte. Varför? För att vi skall ta hand om Samuels fasters schäferhane istället. Under tiden som jag var hemma så hade vi honom, Zippe, på prov för att känna efter om det funkade och jag blev helt frälst. Stackars Samuel jobbade en hel del så det blev väldigt mycket egentid för mig och Zippe och nu är jag kär! Han är helt underbar! Lite restriktiv mot andra hundar men helt underbar mot människor och i övrigt på alla andra sätt också. Det enda problemet med situationen är att Samuel nu ska ha hand om honom själv under de veckorna som jag är här. Som tur är så har han nära och kära som hjälper honom då det kör ihop sig.


Så vi avvaktar med att skaffa en valp till någon gång i framtiden, då tiden är mer rätt. För det var något vi märkte nu under jul, att det räcker gott och väl med en vuxen hund. Nog för att dagarna under jul inte hör till vanligheten. Jag kom hem härifrån och skulle hinna träffa så många som möjligt och därtill alla man ska hälsa på, julmiddagar, nyår och så vidare. Ganska långt ifrån den vanliga vardagen. Tur att han är lugn och tar resandet med nöje. För det är det mest spektakulära med Zippe, han älskar att åka bil!! Fina Zippe!



Detta är den första bilden sedan vi hämtade honom. Annandagjul-middag hos mormor och morfar. Kanske inte det optimala att börja med att åka runt och hälsa på folk då stackaren precis blivit kidnappad från sitt hem men han tog det med ro. Just här spanar han in maten som höll på att förberedas. Han gillar mat!

Söta Elizabeta!

Jag vet inte om jag sa det till er men under tiden jag var hemma så lånade jag ut mitt rum till Elizabeta (hon jag lärde känna då jag nykommit till Tyskland men som redan var klar här och åkte hem redan i Oktober) som var här på en liten nyårsvisit. Synd att jag inte hann träffa henne men vet ni vad gullmänniskan har gjort?! Hon har städat hela stället, frostat av frysen (väldigt välbehövligt för frysfacket var så igenisat att det knappt gick att få in någonting, jag hade tänkt göra det nu då jag kom tillbaka och det var tomt men nu behövs inte det), dessutom har hon köpt med sig godsaker från Kroatien och choklad härifrån Tyskland och lämnat ett fint brev på skrivbordet. Tack så hemskt mycket!!


Tillbaka i Tyskland!

Hej! Nu är jag tillbaka i Tyskland och det innebär att jag återgår till att blogga. Jag kom hit igår efter en halvdag av resande. Flyg från Luleå till Arlanda, ett par timmars väntan, flyg till München, pendeltåg till centralstationen i München, tåg från München till Augsburg och slutligen pendeltåg till vad som skall vara mitt tillfälliga hem. Väl framme var det bara att kasta väskorna för att och bege sig ut efter nå att äta. Det ekade tomt i kylskåpet om man uttrycker det milt. När det sedan var gjort blev det lite skype innan jag slutligen gjorde en tidig kväll. Strax efter 8 gick jag och la mig och vaknade kl 9 i morse. Hade ställt klockan på 6 men den har jag inte hört skymten av. Hojja!

Nu har jag precis ätit mig proppmätt och ska alldeles strax ta tag i plugget. Måste, måste plugga!