Så kan det gå..

Jag ville lukta på min nya rengöringsgrej.

Dagens bilder

Hej på er! Här kommer ett lass med bilder från dagen. Efter min föreläsning åkte vi ut till Storheden där vi började med ett mellanmålsstopp på MAX. I väntan på maten tog jag passkort som jag måste ha med mig ner till Tyskland för diverse passerkort och dylikt. Det var inte planerat att göra det idag men det stod en automat där så fint så jag tänkte att det är likast att passa på. Därefter blev det några fler stopp på lite olika affärer innan vi åkte till Kopparnäs för att äta palt som farmor hade lagat. Som vanligt alltid lika god!!
Förundras över varför jag ser ut att ha en årsförbrukning av rouge på mig.
Alltid P3!
Finaste!
Mumma!

Onsdag 31a Augusti

Jag har ägnat morgonen åt att läsa om vad vi ska gå igenom på dagens föreläsning. Nu ska gå och göra mig klar för att åka till Luleå. Har först en föreläsning klocken ett och sedan tänkte vi gå en vända på stan. Senare i eftermiddag/kväll blir det middag hos mamma och pappa i Kopparnäs och ryktet säger att det blir palt. Dessutom är farmor och farfar och hälsar på så dagen kan inte bli annat än toppen!

Morgonsörjan


Någon som vet?

Går det att köpa nya fodral till Ray Ban Wayfarer?
Knäckte det i vintras då det var kallt ute och sedan dess har det bara gått utför..

Psst

När katten är borta dansar råttorna på bordet.

Tisdag 30e augusti

Hola! Vad har ni för er? Jag är nu tillbaka i Piteå efter en hel dags rantande. Universitetet - stallet - Lina - mamma och pappa och sist tillbaka till lägenheten. Det var så kul att vara tillbaka i skolan och äntligen få lära sig något vettigt igen. Efter det blev det en tur med Chezzi innan jag hjälpte Lina med att komma igång med sitt nystartade företag. Bokföringsprogram, hur det funkar och så. Sist men inte minst en tur förbi mor och far där jag fick vattenmelon och älgfärsbiffar. Mumma! Nu ska jag kramas lite med min pojke som ska ut och jobba om någon timme. Hej så länge!

God morgon!

Hej! Jag är trött! Tvingade mig själv att vara vaken till nästan 1 inatt för att se Sex and the City II då att jag inte ville vara den enda tjej som fortfarande inte sett den.. Om någon timme ska jag börja åka mot universitetet för att gå på en föreläsning (läser två kurser från LTU medan jag är nere i Tyskland för att jag ska kunna göra mitt examensarbete till våren då jag kommer hem och slipp vänta till våren 2013 då dessa två kurser enbart går under höstterminen) men innan det har jag en mage som skall fyllas. Idag blir det jordgubbar, keso, filmjölk och linfrön. Till det ett glas honungsvatten och en hårmacka med mjukost samt en liten tomat.

Go MAX!!

Tillbaka i stan igen. Ska bara fräscha upp mig och sedan blir det middag hos Samuels farmor i Hortlax. Det här börjar ju bli genant. Vi åker från middagsbord till mdidagsbord. Och på onsdag ska min farmor göra palt i Kopparnäs. Hehe.
Det gick hur som helst bra överallt idag förutom hos tandläkaren som tvingade mig att betala 700 spänn för att det jag hade bokat tid för helt plötsligt inte ingick i mitt abonnemang. Tack, det var precis vad jag kände för att skänka mina pengar på. På tal om att skänka pengar, om ni har funderat på att göra det så tycker jag att ni ska göra det genom MAX Hamburgerresturang för de skänker tre kronor för varje krona du skänker. Pengarna går oavkortat till SOS Barnbyar, MAX står för alla administrativa kostnader. Åh, MAX är så bra på alla sätt!! Jag älskar MAX!

Avskedsmiddag

TACK mamma för den underbara middagen du gjort och för att du alltid ställer upp! Och tack till alla som var där och till Fia som körde 13 mil enkel väg för att vara med, älskade lillasyster!
Mamma. (Och jag bakom)
Mitt adoptivbarn ;)
Fick denna att ta med <3
Och dessa supersköna tofflor som jag redan bor i.

God morgon!

Hej på er! Idag är det måndag och jag är ledig och har inga måsten förrän senare i dag då jag ska och klippa mig och till tandläkaren. Tänker att det är smart att göra lite sådana saker innan jag beger mig. Innan det ska jag ut i solen och köra ett hårdpass med Chezzi på ängarna så jag ska försöka få i mig lite frukost nu. Det blir hallon, banan, mjölk och linfrön. Mums! Senare kommer det upp några bilder från gårdagen. Håjres!

Piteå - Jitex vs. domaren

Planens sämsta och minst omtyckta aktör igår. Domarskandal är milt sagt. Slutresultatet blev 1-1 men men skulle egentligen ha varit 1-0 till Piteå. Usch!

Söndag 28e augusti

Ikväll har mamma anordnat en liten avskedsmiddag för mig i Kopparnäs med lite släkt och vänner. Anledningen är för att nästa helg är hon i Stockholm och springer tjejmilen så då hinns det inte med så därför får det bli ikväll. Jag har önskat köttsoppa så det är vad vi kommer att bli bjudna på. Innan det ska vi och se på damernas hemmamatch mot Jitex som börjar om drygt en halvtimme så nu måste jag göra ett ryck. Vi hörs senare!
Sist vi var och såg damerna för ungefär en månad sedan.

Lycka

Lycka just nu är då jag får göra ingenting och lyssna på Ulf Lundell.

Surströmmingsskiva

Hej busar! Hur mår ni denna söndagmorgon? Är ni som min kära pojkvän möjligtvis bakis idag? Jag tror då att han är det för han har inte stigit upp ännu :p Jag däremot drack bara LOKA igår och är pigg som en lärka. Har varit vaken en stund nu och sitter och jobbar på samma godispåse som igår men det verkar inte finnas något slut på den!
Lördagkvällen till ära var det surströmmingsskiva hos Lina och Joffe med nubbe, sällskapsspel och allt vad det innebär. Det var väldigt gott och VÄÄLDIGT trevligt!
Sötaste Humla som vill komma upp i famnen!
Jag fick stenar. I Samuels skor..
Samuel och Bagge
Charmtrollet Myra!
Jag var chaufför och drack LOKA
Han är inte stor!
Mamma Lina!
Stor-Ida, Erik och Joffe

Go Kicks!

Jag är väldigt lite för att vara medlem i olika affärer men idag då kassörskan på Kickis frågade så valde jag att gå med. Med mig skickade hon därför denna broschyr som skulle ge mig svar på vad jag gett mig in på. Och efter att ha kollat igenom så kan jag bara konstatera att det känns bra!

Värmen är tillbaka!

Det blev en vända på stan, var tvungen att byta batteri i min favoritklocka så nu kan jag börja använda den igen. Förutom det blev det lite småsaker som nagellack, hårprodukter och sånna saker. En skarvsladd och en extern hårddisk fick också följa med hem.
Nagellacket är från Essie och färgen heter Vanity Fairest

Hej hopp!


Hejsvejs

Nu ska jag gå och byta onepiecen mot något mindre bekvämt och kanske kleta på lite smink och sedan bär det av ut på äventyr. Vi hörs senare! Har tidsinställt ett inlägg med en snygg bild på mig från igår som jag så snällt bjuder på.
Igår kväll.

God morgon!

God lördagmorgon! Jag vaknade med halsont så detta blir min frukost.
Den gigantiska godispåsen är nästan lika bred som mig. Yes!

Fredagkvällen

Vi har precis kommit tillbaka till lägenheten efter en skön kväll med spel och soffhäng hos David och Carro med dem och systrarna Berggren. Väldigt trevligt! Nu är jag trött och ska gå och tvätta bort sminket och borsta tänderna och sedan sova så gott som det bara går. Gör det ni också!
Detta stod kvar där jag lämnade det på soffbordet. Det gick inge vidare bra med mitt vindrickande idag..

Yukigassen-VM

Fick en fråga om vad det är jag ska till Japan och göra. Eller, egentligen så frågade han/hon vad vi ska tävla på VM i Japan. Och svaret är Yukigassen!



 

 

 


Hej vinet, har du saknat mig?

Denna fredag är det vin och inte vatten i vinglaset. Detta vin har stått i skåpet och stirrat på mig i några veckor nu och efter en dag och vecka som denna känner jag mig mer än värd ett glas. Lägenheten är nämligen fri från smuts och damm och alldeles strax kommer hjärtat hem och då blir det grillat. Jag insåg precis att klockan bara är fyra så det kanske är lite tidigt för att dricka vin, men det struntar jag i. Det blir dock varken party eller utgång utan bara en lugn hemmakväll med kanske en film eller två. Var några veckor sedan vi festade nu, skönt!

På tal om..

På tal om att inte skilja på ditt och mitt. Haha!
Aftonbladet.se

Det jag saknar

Det är ett av mina örhängen från Efva Attling som jag har tappat bort och det tar så ont för jag tycker om de så mycket och har de ALLTID på mig. Förutom igår då jag av någon anledning hade tagit av mig dem och då försvann ett. Det värsta är att jag redan har blivit av med ett par men då blev de stulna så då försvann båda. Den gången var jag mer förbannad för det finns få saker som gör mig så förbannad som när folk inte kan låta bli andras grejer, men nu känner jag mig bara nere för att det är mitt eget fel att det är borta.
Det första paret fick jag i studentpresent av Olivias familj och jag blev kär direkt så det var därför jag köpte ett par nya när första paret försvann. Nu vet jag dock inte om jag är så sugen på att lägga ut för ytterligare ett par. De är ju inte gratis precis. Åååh! Jag vill svära!

Regniga fredag

Nu är tvättmaskinerna och torktumlaren rengjord. Jag kan tycka att det är lite kul att tvätta men det är väl mest för att man blir av med berget av smutsiga kläder som väller ut tvättkorgen. En baksida med att tvätta är att det blir så fullt i garderoben så att man har ändå inget att ha på sig för man hittar ingenting.. Nu sitter jag och kollar igenom en massa tidningar för att se vad som ska snöras eller inte. Angenämnt nöje såhär på min lediga, regniga fredag. Jag har även hunnit göra en beställning av kläder. Kanske lite motsägelsefullt då garderoben redan är proppfull..

Want U

Den här låten lägger jag upp bara för att jag tycker att den är så skön.

Go-Go-Go-Go-Go-Go on with your game girl

Har ägnat morgonen/förmiddagen till att tvätta och städa. Har diskat, bytt sängkläder, tvättat fyra maskiner, rengjort alla mina sminkredskap, rensat ut en massa skräp som ska snöras och nu ska jag ta tag i att göra mig något att äta till frukost. Har under morgonen lyssnat på peppande partymusik för att få igång städ-tagget och bland annat dessa två här nedanför spelades. Hade glömt bort dessa två godingar. Ska passa på att lyssna på de medan jag är kvar här och har tillgång till bra ljudsystem. Tror inte att jag kommer att släpa ner något sådant till Tyskland så då kommer musik inte att vara lika rolig att lyssna på.

Alataeulo

En bra sak idag var att jag hann träffa Frida idag. Det var på tok för länge sedan sist och jag hoppas bara att jag hinner se henne igen innan jag sticker. Här kommer två bilder från då vi var och tävlade lag-sm för FEM år sedan. Herrdgud vad tiden går fort!

Den gemensamma nämnaren

Idag har en väldigt viktig del av mig försvunnit. Svaret hittar ni i bilderna.

Intermediate Macroeconomics

Brandlarmet på skolan fungerar! Det fick vi erfara idag då vi satt och skrev tentan. För övrigt så har det aldrig känts så dåligt efter en tenta. Jag vette sjutton vad jag har pluggat på, inte var det då det som vår lärare frågade i alla fall. Det suger ju ganska hårt för jag hade gärna gjort bort den där kursen och inte gärna skrivit omtenta på den. Jag läste den förra hösten men var borta under tentatillfället och det har sedan dess inte funnits något omtentatillfälle att skriva den på förrän nu. Dagen har inte fortsatt så mycket bättre sedan dess förutom då jag var och hämtade ut mitt ERASMUS-intyg.

Stackars Samuel


Torsdag 25e Augusti

Jag hatar den här dagen!

Fler bilder från i sommar

Peter, Kicki och Curry - Tunnbrödskvällen.
Ett gäng random bilder och alla har de sin egen historia. Den sista bilden talar lite för sig själv. Som tur är så har ni ingen aning om vem det är. Jag tycker då att det var det roligaste som hände på hela den kvällen. Vilket kanske syns.

Ordning och reda

Röran är nu ett minne blott.

Onsdag 24e Augusti

Jag lever! och även fast jag inte lägger upp bilder på en massa mat så äter jag. Ni behöver inte oroa er för det. Just nu sitter jag och läser igenom mina anteckningar en sista vända och försöker att inte få panik över hur lite jag har pluggat. Måste intala mig själv att det inte kommer att gå åt skogen..
Hittade tidigare idag en massa filmer då jag kollade igenom mobilen som jag tänkte lägga upp. Det finns dock en risk för att det kan reducera mina vänskapsrelationer till ungefär noll, så jag borde kolla upp med vederbörande innan jag lägger ut någonting. Ni lär ju märka huruvida jag väljer att bevara mina vänner eller inte.
Jag låter så snäll och känslosam i min text. Inte alls kantig.. hård... obrydd... kall eller dum.
Dessutom så undrar jag varför det inte går att göra radbrytningar på min blogg?!?!? Enter, vad är det för svårt med det?

Min sommarlista

Här kommer en lista på vad jag har gjort i sommar samt vad jag hade velat göra men som har uteblivit av en eller annan ogiltig anledning.

 

I sommar har jag inte:


1.  Besökt Piteå Havsbad. Varken dag-eller kvällstid.

2.  Badhusparken. VARFÖR har jag inte varit i Badhusparken? Bor inte ens en kilometer därifrån. 

3.  Storforsen. Vi körde ju förbi där, varför stannade vi inte? 

4.  Åkt vattenskidor.

5.  Utgång. EN gång har jag gått ut på 1906 i sommar. EN!  

6.  Hälsat på i Moskosel. Förhoppningsvis blir det nu i helgen eller helgen därpå. 

7.  Sålt saker på loppis. Skulle verkligen behövas men i vanlig ordning får det bli nästa år. (Läs: 2097)

8.  Fått någon fisk..

9.  Köpt några nya converseskor

10.




Saker som jag HAR gjort denna sommar:

1.  Varit iväg med husvagnen

2.  Hängt i södra hamn. Japp, men inte mer än två gånger och sammanlagt kanske 2 timmar. Skamligt!

3.  En utlandsresa.

4.  Jobbat 7 veckor. Väldigt välspenderad tid; lärorikt och väldigt kul! Även fast det är 4e året i rad så lär jag mig fortfarande och får alltmer större ansvar.

5.  Sovit. Skulle vilja sova nu också men det får vänta någon timme.

6.  Sovit för lite. Lite motsägelsefullt men det är i och för sig hela livet så...

7.  Sett ovanligt mycket filmer.

8. Piteå Dansar och Ler. Sammanfattningsvis så tror jag att PDOL får klara sig utan mig hädanefter. Hälften av matstånden kommer att gå i konkurs då, men det är smällar man får ta.

9.  Kontaktat en hunduppfödare.

10.  Lyssnat på P3 otaligt många timmar.

11. Tackat nej till att bli chefsredaktör på universitetstidningen.

12.  Blivit antagen till att läsa på Augsburg Universität. (Fick ERASMUS-stipendiet tidigare i år och sökte sedan till universitetet i Augsburg.)

13.  Haft nageltrång för första gången i mitt liv. Tack och lov är det åtgärdat nu.

14.  Gått omkring i alldeles för mycket svarta kläder. Gillart!

15.  Försökt återuppta mitt tränande. 

16. Ätit grillad majs! :D

17. Fiskat

18. Badat i svenskt vatten. Det är stort!

 

Denna lista kan göras huuur lång som helst märkte jag. Jag kan fylla i den allt eftersom jag kommer på vad jag har gjort/inte gjort. Deal?

 

 


Paparazzi

Nyduschad och fin fräsch!

Nu gör jag kväll!

Ungefär såhär pigg är jag på att plugga just nu...
Nu ska jag hoppa i duschen och sedan göra mig en stor kopp med varmvatten och honung och äta kladdkaka. Tack för idag skolböckerna!

Amor Vincit Omnia

Jag är lycklig ägare till fyra stycken ursnygga vinglas från Efva Attling!

Pluggar läser och pluggar

Hej på er mina kära bloggläsare! Jag blir så glad över att ni är så många som kommer in hit och hälsar på även fast jag inte är den bästa på att uppdatera nu då jag tentapluggar. Applåd till er! Jag tänkte sammanställa en "lista" över vad jag har haft för mig/inte haft för mig i sommar som jag tänkte lägga upp senare ikväll. Vad tror ni om det? Sedan tänkte jag även plugga lite. Bara två dagar kvar nu (skriver på torsdag). Nej nu ska jag dyka ner i böckerna igen en par timmar innan mannen i hushållet kommer hem från jobbet. Pusshej!
Bjuder på dessa snygga bilder så länge!

Genius

Vem som helst kan hantera ordning och reda men bara ett geni behärskar kaos.


Träningstips

Här kommer ett träningstips från min klasskamrat och goda vän Amer. Han tävlar i styrkelyftning för Luleås Atletklubb och såhär lyder hand råd:
Goda träningsråd: Stå rakt och stabilt, håll en 2,5kg potatissäck i varje hand.
Lyft sedan armarna rakt ut och stanna i den positionen i en minut.
Gör detta varje dag.
Öka sen till 5kg säckar, 10kg säckar allt eftersom du blir starkare. Tro det eller ej, men jag har kommit till 25kg nivån.
....När du känner dig stark nog på denna nivån så kan du prova att lägga en potatis i varje säck.
Så sätt igång!

Det goda livet

Bufyllnad då det är som bäst! Tänk att ni är hungriga men inte alls är sugen på att ställa er och mixtra framför spisen. Ingenting är av intresse tills du till slut öppnar det nedre skåpet och där hittar en burk med makrill i tomatsås. Halleluja! Lunchen är räddad! Och bara för att Samuel inte kunde äta någon lunch pga av att det tjorvade på jobbet så äter jag en till macka för honom också.

Here we go again

En bild på mig i bilen igår. Den 435 mil långa resan till Jävrebodarna gör det lätt långtråkigt så då får man roa sig på annat sätt ;)

I keep on moving with the lights on

På tal på partylåtar, här får ni en till som jag personligen inte kan sitta stilla till!

Night of your life

Och vips så var partytagget där! Det står en vinflaska och tittar på mig som jag helt plötsligt blev sugen på att ta till antingen på fredag eller lördag och sedan kasta runt mina lurviga på något dansgolv. Nu är det i och för sig bara måndag ännu men denna låt kommer jag på ett eller annat sätt att spela i helgen, det lovar jag!

Storbrakafrukost!

Jag har totalt snöat in mig på keso, fil, banan och linfrön. Så det fick bli det idag igen tillsammans med två stekta ägg och varmt vatten med en väldans massa honung. Nu är jag kittad för en lång pluggdag.

Måndag 22a Augusti

God morgon mina kära bloggläsare! Har ni sovit gott? Jag har varit vaken ett tag och har redan hunnit plugga en stund men jag tänkte kika in här lite snabbt och meddela att jag lever och berätta vad vi hade för oss igår. Vi var som sagt i Kopparnäs och åt middag men efter det for vi till David och Carro i Jävrebodarna för en hederlig filmkväll.
Regnbågen kom fram och jag var snabbt uppe med kameran.
Vi hyrde The Switch
Jag tyckte att det räckte med ett halvt kilo chips. Haha, då vi var i Kopparnäs så sa jag högt att vi skulle lägga om våran (min och Samuels, men kanske mest min) dåliga vana att köpa kilostunga godispåsar flera gånger i veckan och istället börja äta chips. Sagt och gjort. Nu visade det sig att David och Carro även köpt godis så det sket sig i alla fall men tanken är ju god.
Nu ska jag gå och gräva fram något att äta till frukost och sedan fortsätta att plugga. Ha det bra så länge! Pusshej!

Onepiece



hos Linnéa- Ebbas mamma i samarbete med Snowandmotion

Söndag 21a Augusti

Internet har av någon outgrundlig anledning inte fungerat idag, förrän nu. Det är väldigt frustrerande då jag inte kan plugga som jag vill utan att ha tillgång till allt på internet. Men skit i det, nu är det ju som det ska igen. Och då kan jag passa på att skriva några rader här också.
Snart är klockan 17 och jag har inte varit vaken i mer än fem timmar. Pinsamt men sant. Vi såg klart filmen som gick på 3an igår, The Fast and the Furious: Tokyo Drift och sedan gick vi och la oss. Nu har det alltså blivit två nätter i rad med väldigt många sovtimmar. Välbehövligt många sovtimmar! Sedan vi vaknade har vi hunnit städa hela lägenheten (behövdes! inte gjort på säkert en vecka) och därefter tränat skiten ut oss själva (läs: rört på oss). Alldeles strax ska vi till Kopparnäs där det än en gång bjuds på storslagen middag och det ryktas om att även Fia gör oss sällskap. Riktigt kul! Nä nu ska jag gå och borsta ut mitt halvtorra hår och sedan börja röra på oss. Sköt om er!

Snabbmat

Såhär kan det se ut då jag sitter ensam och pluggar och inte orkar göra mat.

Gul bil!

Vad är det för färg på den här bilen? Jag menar att den är gul medan Samuel påstår att den är guldfärgad. Den ÄR gul!

0-0

Östersund måste vara det fulaste laget i munnen som jag någonsin varit med om. Fuck, fuck off. Fuck! Dessutom är hela laget köpt, varenda jävel skrek på jobbig engelska stup i ett. Till slut kunde jag inte låta bli att skratta åt dem. Slutresultatet blev 0-0 men trots det var det en ganska rolig match att se på.

Piteå vs. Östersund

Regnet har upphört så jag tänkte kila bort till LF-arena och se Samuels lags hemmamatch mot Östersund. Här får ni en bild på Samuels nya skor. Nästan så att jag är sugen på att ta dem på mig. Det är skrynkligt skinn på sidorna så de är inte så strikta för att vara läderkängor. Coola!! Köpta på Hansens för en tusenlapp.

Bullar och mjölk

Varma, hembakade kanelbullar tillsammans med iskall mjölk spelar i en egen liga. Så är det bara.
Det är snälla Anna-Lisa som har bakat dessa, Samuels farmor. För ett tag sedan skickade hon en hel ICA-kasse med bullar till oss och jag trodde att de var uppätna allihopa. Men icket. Helt fantstiskt goda är dem!!

Krysslåda=x-box?!

Vad tänker ni på då ni hör ordet krysslåda?? Det är nämlligen vad Samuel kallar sitt x-box.. Han är ju lite som han är ;) Vi kom tillbaka från stadsrundan för en stund sedan men vi hittade dessvärre ingen lampa som vi direkt föll för, de var så tråkiga allihopa. Däremot köpte Samuel ett par skor, ett par svarta kängor med snörning som till och med jag skulle vilja ha. Riktigt snygga!! På tal om det så har jag ju lovat att jag ska visa skorna som jag köpte tidigare i veckan. Får se när jag tar mig för att göra det.. Ikväll vette sjutton vad vi ska göra. Jag pluggar då på och skulle kunna tänka mig att göra det hela kvällen också. Får jag bara en rejäl godispåse att hänga med så är jag nöjd.

Lördag 20e Augusti

God morgon allihopa! Har ni sovit gott? Jag vaknade för någon timme sedan efter tio timmars sömn. Min kropp och mitt huvud behövde det. Igår tog jag det lugnt, jag satt i soffan och pluggade hela kvällen. För att festa till det hela så drack jag vatten i vinglas istället för vanligt glas och till det åt jag popcorn. Det kändes mycket bättre då. Haha.
Har precis ätit frukost och senare ska vi ner på stan för att försöka hitta en taklampa till sovrummet. Det regnar dock fortfarande... Det började i onsdags och höll i sig till igår eftermiddag och det tyckte jag räckte gott och väl, men tydligen inte.. Jaja, det är tur att jag inte är gjord av socker ;)

Lite bilder

Bilderna är från båtturen ut till Klubbviken där vi var och åt lunch tidigare i sommar och blandade bilder som jag tagit igenom kontorsfönstret. Det är ingen dålig utsikt jag har haft om jag får säga vad jag tycker.

Tack för i sommar Luleå Hamn!

Och Bogserbåtsbolaget! Idag var min sista dag på Luleå Hamn och Bogserbåtsbolaget för denna sommar. Här kommer ett par sköna bilder på det härliga gäng som jag har jobbat med under de senaste somrarna.
Detta är kontoret jag har spenderat dagarna på.
Som tack för min tid där så hade de köpt en jättefin blomma till mig.
Det har varit en väldigt rolig och lärorik tid som jag är väldigt tacksam för och att få så fina ord som jag har fått idag trodde jag aldrig att jag skulle få. Det gör det än roligare att jobba om än jobbet och arbetsplatsen är toppenbra som det redan är. Vi får se, kanske är jag där även nästa sommar. Om jag vill så är jag då välkommen. Det känns tryggt att veta. Ska lägga upp ett inlägg senare på fler bilder som jag har tagit under sommaren. Men det får bli later!

Åk bogserbåt!

I morse följde jag med på ett litet bogseringsuppdrag på bogserbåten Valkyria. Jag, ekonomichef Märta, Märtas man Roger, hamnchef Roger och befälhavare Öjvind. Det var riktigt häftigt att vara med och se hur den lilla bogserbåten knuffar runt en betydligt större järnmalmsbåt. Jag har åkt bogserbåt tidigare men det var vid invigningen av Luleå Kalaset för några år sedan då vi åkte vi bara ut och hämtade in ostindiefararen Göteborg. Det var också häftigt och då var det dessutom bättre väder. Om ni får chansen att någon gång följa med på en bogserbåt så måste ni verkligen ta den!

Novacane


Tidsinställt inlägg.

Tjugo år efter alla andra och 110 år före resterande så lägger jag upp denna för att den är så skön. Inte nödvändigtvis texten utan jag menar i första hand beatet. Ni som gillar texten får självklart göra det också.






Svar på kommentar


Fick en kommentar på inlägget "Dagens fråga" för någon dag sedan som löd såhär:

"Tänker på dig varje dag, men jag ser dig inte varje dag, så det spelar ingen roll vad du skriver om, jag läser och fnissar många gånger ändå,.
Jag vet dessutom att du inte har haft något intresse för just matlagning så det är kul att se bilder på att du verkligen tillreder maträtter. Äta bö man annas dö man.."

Som svar vill jag bara säga; gulle du! Det värmer i lillhjärte att höra dig säga det! Kan dock inte ta åt mig äran åt allt jag stoppar i mig. Vi har ju turen att bli bortbjudna på middag titt som tätt. Vilket absolut inte är mig emot. Bilderna kan jag dock ta åt mig äran för ;) Denna bild, däremot är inget jag har tagit men jag ville lägga upp den i alla fall för jag gillar den!





Det är från denna fantastiska donna jag fått den fina kommentaren. Hur gudomligt snygg är hon inte?! Du får passa dig Fia så att jag inte äter upp dig nästa gång! Puss på dig, hoppas att vi ses inom kort!


Pax lax

Gravad lax på hårdbröd är svårt att slå. Perfektion i allra högsta grad! Nu ska jag hoppa i duschen och sedan gå och lägga mig. Ska vara på jobbet tidigare än vanligt imorgon för jag ska följa med ut på bogserbåten som ska ta in en båt till malmhamnen. Hoppas att det inte regnar för då kan jag ta med kameran och ta lite kort. Så som man brukar göra med en kamera. God natt och sov gott!

Tamara Drewe

På fullaste allvar kan detta vara den sjukaste film jag har sett på ooooerhört länge!! Jag skämdes igenom hela filmen. En timme och 50 minuter fullständigt bortkastad tid. Se den inte!

Mat mat mat

Dagens middag fick bli varma mackor med ost, skinka och tomat och en skål med keso, fil, banan och linfrön. Fungerade utmärkt för att mätta hungern och smakade dessutom riktigt bra.
Jag borde inte säga att vi ser en film men det gör vi. Igår såg vi som jag sa den tredje filmen av de vi hyrde i söndags, How do you know. Helt okej rolig. Så idag då vi inte hade några osedda filmer kvar tänkte jag att det var läge för att göra något annat. Men istället så får de på Bogserbåtarna in ett gäng med filmer som jag varken sett eller hört något om, så då blev det till att se en av dem. Den verkar dock lite skum, dessutom är den engelsk. Har någoting emot engelska filmer.. Då vet ni det. Jag kan riktigt se hur anteckningsflaggan vajar fram och tillbaka. Tack och bock.

Gustav VI Adolf

Gjorde ett oväntat fynd i arkivet idag. Den är lika gammal som mig och högst inaktuell. Precis som jag. Vad har ni för er i regnet?

Aprikos




Går numera omkring med aprikosfärgade naglar i hopp om att sommarstämningen skall hålla i sig ytterligare ett tag till. De har äntligen börjat växa sig lite starkare sedan jag pajjade dem med att ha gelenaglar under en period. Nu kan jag spara ut dem utan att de går av på 2 sekunder.




Terroristen



Samuels brors hund Bacco fick följa och hälsa på Bonny i helgen. Hon är inte bangen den lilla galningen! Tids nog tröttades hon ut och fick ge sig men lik förbaskat ska hon och reta honom. Stackaren fick inte vara i fred en enda sekund.


För övrigt så är det i detta tillfälle som jag inte har koll på linsskyddet och sedan dess är det borta. Idag (onsdag) kom paketet som vi hade beställt men det var inget vidare glädjepaket. Linsskyddet satt väl någorlunda men uv-skyddet passade inte alls och minneskorten vi beställt var helt fel. Detta är den största anledningen till varför det inte alltid är det bästa att göra sina köp via internet. Kom ihåg det min vänner!

Dagens fråga

Man skulle nästan kunna tro att detta är någon matdagbok där jag redovisar löpande vad jag äter var och varannan minut. Kul! Detta måste åtgärdas. Saken är bara den att det inte händer så mycket kul i mitt liv. Om ni inte vill läsa mina utlägg om hur fantastiskt bra jag har det och hur mycket jag  älskar livet hela tiden. 


Som lösning på problemet har jag två tänkbara alternativ.
1. Jag slutar äta hela tiden och gör något annat med min tid.
2. Jag kommer på andra saker att blogga om.


Vilket tycker ni? Avgör själv vad i detta inlägg som är sarkastiskt och inte innan ni lägger er röst.
Tack på förhand. Mvh Ida


Jag älskar vattenmelon!

Idag var vi bjudna på middag i Kopparnäs och dagen till ära hade pappa gjort potatismos och älskav med gräddsås. Tillsammans med svartvinbärsgelé är detta en av mina absoluta favoriträtter, vilket min kära far är väl medveten om. Utöver det så gillar jag också vattenmelon väldigt mycket och utifrån bilden kan ni säkert räkna ut att antalet besök på toaletten för att tömma urinblåsan har varit flertaliga de senaste timmarna. De turerna har också fått utgöra dagens motion då det regniga vädret inte inspirerade till någon promenad. Den sista turen jag ska göra är även den via toaletten men då för att borsta mina tänder och sedan stupa i säng. Sov gott kära läsare!

Turken!


Turkisk youghurt med hallonsylt. Kvällsmålet of the day. Varsågoda!

Myspys

Kvällsmyser med film och porre.

Dagens lista

Den här listan hittade jag på Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!

 

 

Låt som när du är ledsen sörjer till: Har inga sådana.

 

Beroende av: Möjligtvis tuggummi. Och nagellack, har alltid lackade naglar.

 

Vad får du oftast komplimanger för: Jag brukar inte få så mycket komplimanger. Det ska i så fall vara skor, kläder, smycken och sådant.

 

Vad säger du för att imponera på någon: Oj, vilka svåra frågor! Fina skor, ögon, bra jobbat. Det kan vara vad som helst. Är egentligen alltför dålig på att ge komplimanger.

 

Hur imponerar man på dig: Genuint snälla människor imponerar på mig. Och de som är bra på något.

 

Brukar du skratta för dig själv: Jaaa!!

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS: Ja, det var det jag tänkte fråga.

 

Var bor du: Med Samuel

 

Trivs du där: Ja

 

Äger du några converse: Ja

 

Sprit, cider, vin eller öl: Vin, vitt.

 

Hur svarar du i mobilen: ”Hej, det är Ida” , ”Hej” eller ”Hallå?”

 

Antal timmar sömn i natt: Sex.

 

Brukar du komma i tid: Ja, jag är tidspessimist.

 

När mår du bra: När det är städat och jag har koll på saker och ting.

 

När blev du fotad senast: Igår.

 

Hur känner du dig nu: Kissnödig, men annars bara bra.

 

Vanligaste färg på dina kläder: Svarta.

 

Vad tycker du om fötter: Jag tycker inte så mycket, de bara är. Vill dock inte ha någon annans fötter nära mig själv.

 

Vad saknar du: Jag saknar Elin, Kicki, farmor, farfar, mormor, morfar, i princip alla som jag inte varit med på ett tag.  

 

Hade du en bra kväll igår: Jo, den var mycket trevlig.

 

Favorit dryck på morgonen: Varmt vatten med honung.

 

Rakar du benen: Ja

 

När brukar du oftast gå och lägga dig: Alldeles för sent. kring elva.

 

Är du blyg: I vissa situationer är jag alldeles för blyg. I andra alldeles för framfusig.

 

Sysslar du med någon idrott: Inte aktivt.

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Det vill jag inte påstå.

 

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Jag skulle ta på någon tjejs bröst för att se om det är så speciellt som de verkar tycka. Sedan det vanlig som att stå och pissa. Köpt kläder skulle jag också ha gjort, tänkt så kul att köpa kläder då man är kille.

 

Är du nöjd med ditt liv: Jag trivs men jag är inte nöjd. Det borde man aldrig bli. 

 

Är du bortskämd: Då det gäller vissa saker, ja.

 

Vad gör du i morgon: Då jobbar jag, sedan ska jag till Norrfjärden och rida Chezzi. Ska även försöka hinna förbi Jeanette från jobbet och kika på hennes hästar.

 

Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Jag imponeras av LKAB’s vd och koncernchef Lars-Erik Aaro. Han verkar vettig.

 

Vad längtar du till: Tills jag är färdigutbildad.

 

Har du strumpor på dig nu: Jo, svarta från Newbody.

 

Är det okej att gråta: Absolut!

 

När grät du senast: Såg The blind side förra veckan, då rann det till.

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Investera och bjuda iväg min familj någonstans.

 

Bär du glasögon eller linser: Nej.

 

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej. Oftast inte. I vissa hänseenden har det betydelse.

 

Vill du gifta dig: Det är inte så jätteviktigt för mig. I alla fall inte om man inte har barn.

 

Vill du ha barn: Först vill jag plugga färdigt, jobba, ha en hund, leva livet lite, kanske köpa ett hus. Därefter får vi se.

 

Solar du ofta: Nej, på sommaren ibland.

 

Är du bra på att laga mat: Njae, det vill jag inte påstå.

 

Är du flygrädd: Nej.

 

Hur vig är du: Som ett kylskåp.

 

Är du musikalisk: Det tror jag inte

 

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten

 

Tror du på ett liv efter döden? Nej

 

Tycker du om sushi? Ja

 

Vad äter du helst när du ser på film: Det jag känner för. Godis, chips, ostkrokar, popcorn, grönsaker, frukt. Oftast någon av de tre förstnämnda.

 

Har du tandläkarskräck: Nej

 

Vilken ögonfärg har du: Blåa.

 

Biter du på naglarna: Nej

 

Röker du: Nej

 

Hur ofta tränar/motionerar du: Då och då. Tänkte dock att det skulle bli ofta nu.

 

 


Nostalgi

Sådana här åt vi alltid då vi var och åkte snowboard på Vallsberget back in the days.

Dagens bekännelse

Det blev de svarta skorna med lågt skaft med dragkedja på utsidan!! PLUS ett par till skor, ett par bruna med en lite, grov klack och även dem med dragkedja på utsidan. Detta innebär att det kommer att bli knökfullt i min resväska och att jag inte fåt köpa några skor nere i Tyskland. Det tar bort lite av nöjet i köpet av dessa skor men det är det värt. Ni har ju sett hur de svarta ser ut, men visar bilder på de bruna vid ett annat tillfälle. De svart skorna hittar ni på Nilson Shoes och de bruna på Scorett.



Dillkött och färskpotatis

Tidigare var vi som sagt hos Samuels föräldrar på middag och som vanligt bjuds man på väldigt god mat där. Denna gång serverades vi dillkött med färskpotatis vilket jag aldrig ätit tidigare. Som vanligt är jag skeptisk då jag provar nya maträtter men jag blev positivt överraskad för det smakade otroligt bra.
Då vi för tillfället inte har något linsskydd till kameran så har jag inga bilder men jag hittade denna på google och den visar ganska precis hur det såg ut.

The Fighter

Om ni undrar vad jag håller på med som uppdaterar stup i kvarten så ser jag film. Har bara lite svårt för att bara göra en sak samtidigt så då har jag datorn i knät och pillar på den samtidigt. Vi ser The Fighter och hittils är den då bra. Inte så som jag trodde att den skulle vara men ändå bra.

Du gör mig glad


I ett nötskal


Gues who..

Gissa vem som lämnade kvar denna uppätna melonbit på fatet i lördags? Jag är då oskyldig. Så även Samuel.

Arbetsmyran

Jag är tydligen arbetsmyran här uppe på kontoret på Luleå Hamn. Inte mig emot då jag ser det som något positivt. Idag ska jag dock inte jobba så mycket längre för vi är bjudna på middag hos Samuels föräldrar kl halv fem och det tar ungefär en timme att köra. Vad vi blir bjudna på har jag dock ingen aning men det är alltid något gott då Nina har lagat. Vet inte hur länge vi kommer att bli men kika in senare, har tidsinställt ett inlägg. En bekännelse. Haha, gissa vad!

Ps. Detta inlägg är också tidsinställt.


Träning på arbetstid

Alla företag borde göra som Luleå Hamn (och många med dem) och införa minst ett träningspass i veckan för de anställda under arbetstid. Det gynnar alla, både den anställde som blir piggare och får en bättre fysisk hälsa, men även företaget då det speglar tillbaka hur de anställda mår. Det är dessutom väldigt kul och ökar sammanhållningen. Så vad väntar ni på?! Sätt igång! Det behöver inte finnas ett gym eller redskap på arbetsplatsen för att man ska kunna träna, använd bara fantasin! 



En lista

I brist på annat så kör vi en lista. Någon gång måste ju bli den första.

Den här listan hittade jag hos Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!

 

Namn: Ida Lindgren

Piercingar: Hål i öronen

Tatueringar: Jo

Längd: 162

Skostorlek: 38-39, beroende på skotyp. Jag har väldigt hög vrist.

Hårfärg: Brunt

Fräknar: Lite på sommaren

Motto: Med båda fötterna på jorden kommer man ingenstans.

 

Kär? Jo

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ibland

Tycker du att du är attraktiv? Vanligtvis inte.

Dricker du? Jo

Röker du? Nej

Vilket schampo använder du? Paul Mitchell eller Tresemmé

Vilken parfym använder du? Varierar mellan D&G The One, Jean Paul Classique, Calvin Klein Euphoria och Lancomé Hypnose.

Vad är du rädd för? Ormar, råttor och björnar.

Gillar du att tvätta? Gillar och gillar... men det är skönt då det är gjort.

Gillar du berg- och dalbanor? Ja!! Älskar det!

 

Senaste...

Filmen du hyrde? The other woman, The fighter och How do you know.

Filmen du köpte? Oj, var väldigt länge sedan men jag tror att det var någon av Beck-filmerna

Låten du hörde: Något som spelades på radion.

Låten du laddade ner? Hm.. det var inte heller igår. Kommer faktiskt inte ihåg.

Personen du ringde? Pappa

Personen som ringde dig? Samuel

TV-program du såg? Big Bang Theory

Person du tänkte på? Min pappa.

 

 

Favorit...

Låt: Det varierar från dag till dag.

Sak att göra: Ge bort saker.

Sport: Hästhoppning

Dryck: Vatten. Eller mjölk. Båda!

Kläder: Kavaj. Tillsammans med jeans.

Film: Deckare, actionkomedier eller romantiska komedier.

Bil: Samuel kör Volvo och jag Mercedes, och dem gillar jag då.

Serie: Big Bang Theory.

 

Har du någonsin...

Gråtit över en pojke? Nej. Eller jo, släkt, vänner osv.

Gråtit över en flicka? Ja

Ljugit för någon? Ja, garanterat! Det stod dock i pannan på mig..

Varit i slagsmål? Jag och syrran fajtades en hel del.

Blivit arresterad? Nej.

Träffat någon från internet IRL? Nej.

 

Senaste...

Boken du läste? Den Kicki hade med sig till Marmaris. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.

Personen du fick e-mail av? Min lärare.

Personen du fick brev av? Ett företag eller en organisation är mer troligt än från en person.

Personen du fick sms av? Samuel

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Ungefär en månad sedan då vi var uppe i Arvidsjaur.

Saken du köpte? Skor.

 


Vad har du gjort idag? Jobbat
Var det kul? Ja, det var jättekul! Mycket trevligare att jobba nu då alla kommit tillbaka från semestern.

Brukar du svära mycket? Njae men jag borde ändå göra det mindre. Sluta vore det bästa.

När stiger du upp på morgonen? Före 05.00

Vad har du på dig? Jeans, tröja och kavaj.

Vad ska du göra ikväll? Middag hos Samuels föräldrar och sedan ska jag försöka plugga lite.

Vad är du allergisk mot? Onda avsikter.

Var har du ont? Ingenstans just nu.

Använder du hårspray? Inte i vanliga fall.

Kan du stå på händer? Om jag får göra det mot en vägg.

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark.

Salt eller socker? Beror på, just nu vill jag hellre ha godis än chips men pommes är godare än hallonkräm.

Gillar du ketchup? Ja, till korv.

Är du glad nu? Jo, det är jag.

Var du glad igår? Ja

Vad dansar du till? Musik.

Stockholm är... ? ...Sveriges huvudstad. Stressigt. Drygt. Fint.

Göteborg är... ? Har ingen aning själv men har hört att det ska vara fint där.

Kan du sjunga? Jo, men det låter inge bra.

Spaghetti eller makaroner? Spagetti.

Land du vill besöka? Island. Och Irland.


Goder afton!

Det blev en promenad, om än en kort sådan. Vi gick till LF och tillbaka för att se Miriam spela fotboll. Vi pratar alltså några hundra meter dit och några hundra meter tillbaka. Hurtigt! Miriams lag (Storfors) vann stort mot Piteå med en väldans massa mål och ett av dem stod hon för. Vädligt kul att se!
Nu sitter jag och kollar på linsskydd för det verkar vara spårlöst borta det vi hade. Saken är den att jag har för mig att jag la det på motorhuven på Samuels bil, så det kan vara vart som helst. Det positiva är att vi inte har att göra med en förmögenhet, så som jag först trodde. Min tanke var att det skulle kosta minst 500 kronor men jag verkar komma undan med ungefär en tiondel av det.
UPDATE! Det blev ett linsskydd och ett uv-skydd till kameran och två minneskort till våra mobiler. Nu är det läggdags, tack för idag och sov så gott! :)

Lens Guard

Vet någon om och i så fall vart man kan köpa eller beställa detta i Sverige?

Tyskland

Den 7e september åker jag ner till Tyskland för att studera i några månader på Hochschule Augsburg - University of Applied Sciences. Det hela började med att jag tilldelades ett stipendium från ERASMUS, vilket är ett utbytesprogram som LTU har med universitet i andra länder och sedan var det upp till mig att söka till det universitet jag ville läsa på. Jag har alltid velat åka till Tyskland så det var inget svårt beslut, däremot krävdes det lite mer engagemang innan jag kom fram till just Augsburg. Jag ska först läsa tyska språk några veckor innan de andra kurserna drar igång.Kurserna jag ska läsa är på engelska och utgörs av 30 högskolepoäng, precis som en vanlig termin på ett svenskt universitet/högskola. Jag ska dock läsa lite utöver det, bara för att få ut så mycket kunskap som möjligt av min tid där nere.


Som det känns nu så verkar det vara ett riktigt bra universitet beläget i en inte alltför stor stad, vilket jag gillar. Det får inte bli för stort och opersonligt, även om Augsburg är större än både Piteå och Luleå tillsammans..  Det bor ca. 260 000 personer i staden, som ligger ganska exakt 6 mil från München.

Så, så långt känns det toppen, men att lämna pojkvän, familj och vänner under en så lång tid känns allt annat än roligt. Riktigt ruttet faktiskt! Det är tur att dagens logistik underlättar sådant här. Tanken är att de ska komma ner och hälsa på mig och jag kommer eventuellt att komma hem över jul och nyår, beroende på hur mitt schema ser ut. Sedan måste jag ha i bakhuvudet att detta är en chans som är få förunnat och som jag inte får missa! För jag vill verkligen!!

Denna bild är från universitetets hemsida.


Träningsfritt!

Idag är det måndag och det borde innebära träning men jag hoppar över den och kör istället på en lugn promenad i närområdet. Tycker det är skönare att få komma ut och få frisk luft då det lika är bra väder, speciellt då jag suttit inne på jobbet hela dagen.









Jag är den som går där bak...


Årets dilemma

Det kliar i mina fingrar!! Jag vill ha ett par nya skor i princip NU! Eller nyss! Och det är då främst ett par höstskor som skall användas dag ut och dag in resten av detta år då jag planerar att det inte ska vara så jättemycket snö på gatorna i Augsburg. Hehe.. Problemet är bara att jag inte kan ta med mig så mycket i min resväska då jag åker ner, plus att det säkert är mycket roligare att shoppa runt i München som är ungefär 60 gånger större än Piteå om man ser till folkmängden. Om inte annat borde utbudet vara lite bredare..


Så frågan är... köpa nu och stilla skosuget eller hålla mig till jag kommit ner? Ha i åtanke att jag faktiskt inte köpt skor på väldigt länge. Har inte köpt ett par på hela sommaren. Haha, det ni!!


Det är dessa tre jag är inne på, dock inte alla tre utan ett par. Gillar de första paret men jag vill inte ha höga skaft, tycker det är mycket coolare med lågt så det lutar allra mest mot det andra paret. Det tredje är precis likadant men bara att det är brunt. Vilket är coolt och riktigt snyggt men jag har en tendens till att gilla svarta skor bättre, även om det skulle vara kul med lite variation.. Hm














Som ni ser så är det så långt ifrån högklackat som det bara går men det är meningen för stövletter, högklackade stövlar osv har jag redan så det räcker till ett helt fotbollslag. Inklusive avbytare!! Dessutom tycker jag att högklackade stövlar med högt skaft är alldeles för mycket "för-några-år-sedan" och passar bättre för de som är 30+. Men det är bara vad jag tycker. Plus att jag redan har ett flertal av fjolårets, och året därinnans modell med lite högre, ungefär vadhögt skaft, både med och utan nitar och gud vet vad. Som jag förvisso tycker fortfarande funkar. Ja.. får fundera på det och se vad jag kommer fram till. Inte vilken modell utan mer när och var jag lägger in min stöt. Höhö!


Pizza à la kylskåpsrensning

Det står hemmagjord pizza på menyn idag. Tidigare tyckte jag inte om det men det visade sig bero på pålägget på pizzan och inte själva pizzan i sig, så nu äter vi det lite då och då. I vanliga fall brukar vi ha rökt skinka, körsbärstomater och ohälsosamt mycket vitlök. Idag blir det dock lite ändringar - det blir en pizza à la kylskåpsrensning. Rödlök, vitlök, någon skinkskiva, lite korv och tomater. Vette tusan om det låter så gott men vi gör ett försök - kan ju inte smaka mer än skit?! Återkommer senare med en utvärdering och kanske en bild.  


The other woman

Det bästa sättet för att bli på bra humör igen är att omge sig med människor som man tycker om så som pojkvän, familj, vänner eller vad man nu känner för. Så jag valde att borra ner mig i min finastes famn och det gjorde det hela väldigt mycket bättre. Vi såg The other woman med bland annat Nathalie Portman. Det var ingen munter söndagsfilm men helt okej i alla fall.



Detta är ett tidsinställt inlägg så jag sitter på jobbet då detta kommer upp. Sista jobbveckan för i sommar nu och sedan blir det att börja förbereda inför Tyskland. Kan skriva ett inlägg senare om vad det är jag ska göra där. Efter jobbet måste jag förbi Kopparnäs för att leta linsskyddet till kameran. Det försvann igår men jag vet inte när det försvann. Fuck! Jaja, håll tummarna för mig.


Snyggt Olle!

En riktigt bra sak som har hänt i helgen är att Olivia och Nico har vunnit sina två 110 nere på de regionala tävlingarna i Umeå. De var det enda felfria ekipaget i båda klasserna och vann på så vis enkelt! Jag är väldigt glad för Olivias skull!

Bad life day

Usch! Det har varit en dålig dag. Gillar den inte för fucking fem öre!!! Vi har hyrt tre filmer i hopp om att komma på andra tankar men jag är inte ens sugen på att se. Och godis vill jag inte äta. Allt är dåligt och fel. Vill bara sova eller försvinna. Alternativt att allt och alla andra försvinner. 
Det blev dessa tre. Någon av er som sett någon utan dem? Bra/dålig?

Com Hem

Inte alls dagsfärsk men ack så bra!

Jag glömde..

..säga att det beställdes 20 kilo kungskrabba igår. Gissa vem, hans namn börjar på C och slurat på urry.
Bild från Wikipedia.

Kräftskiva 2011

Samuel och mamma.
Jag la beslag på skålen med räkor, tycker att kräftor är överskattade och inte alls lika goda som dem.
Sedan blev det kortspel.
The winner side of the table!
Nostalgi! Vi åt alltid dessa förut då vi var på mormor och morfars stuga.
Curry var inte fullt så framgångsrik då det gällde kortspel så det var synd om honom!
Det var inget fel på tagget på dessa partybrudar! Såhär glada blev de då de vann!
Detta är alltså en bråkdel av alla bilder, och vad de gjorde på krogen har jag ingen aning om för jag och Samuel for som sagt hem och sov. Var väldigt skönt att vara nykter och vakna upp pigg och fräsch. Nu ska jag ta tag i lite saker jag har här som jag måste göra. Senare i eftermiddag ska vi på middag i Kopparnäs idag IGEN för mamma tvingar oss ;) Det blev över massor med räkor och kräftor så hon skulle göra en kräftsoppa och en räkgryta. Sköt om er så länge!

Hej söndag!

God morgon! Eller, god dag kanske det är läge att säga vid denna tid. Av någon anledning så sov vi till halv elva idag. Lite ångest! Igår var vi som sagt på kräftskiva och det var riktigt bra! Varken jag eller Samuel drack alkohol men jag tror vi var de flummigaste ändå. Hade hur kul som helst och det bästa av allt, då de andra gick ut på krogen så for vi hem och la oss. ÄLSKA SOVA och älska att inte vara trött!! Ska föra över bilderna som togs igår så att ni får se men först ska jag äta frukost!

Dagens konstiga

Vad i hela är detta?! Gick in på P3's hemsida för att lyssna på radio över internet och får se detta på första sidan
Kunde inte låta bli att skratta, för veeeem går runt med spetskalsonger??

Kräftskiva

Ikväll blir det kräftskiva och ståhej med ett väldigt härligt gäng!
Tills vidare bjuder jag på en bild från gårdagen på mig och min fina kille!

Chezzi

En bild från i torsdags på mig och mysiga Chezzi.

Lördag 13e augusti

God morgon mina fina! Har ni sovit gott? Jag har! Vaknade för ungefär en timme sedan och sitter nu framför tvn och väntar på tevattnet medan jag äter av godiset som blev kvar från gårdagens kvällsmys. Ute lyser solen och på balkongen är det närmare 35 grader enligt termometern. Woow, kanske inte behöver halsduken idag då... Ska gå och plocka fram något ordentligt att äta till frukost nu.
Idag vill jag förresten att ni alla håller tummarna för Olivia som är i Umeå och tävlar och för Denice som är på Grevagården.

Finbesök!

Idag har denna lilla donna varit på besök.
Hon låg snällt och stilla på mattan...tills Samuel kom hem från jobbet. Då blev det en buuushund!
Dessa två är oskiljaktiga då de ses. Bonny vet att med Samuel får man busa hur mycket man vill, och hon är inte sen på att ta för sig.
Säger man bara till så blir hon den mysiga Bonny igen. Finaste lilla Bonny!

Halsduken!

Åter i bruk och kommer så vara fram till maj månad.

Nu är jag...

...mätt och belåten! Rutinerat av oss att äta senare och därmed missa de 400 barnfamiljerna som också är stammisar på MAX på fredagar.

Idag är det..

..fredag så då blir det tydligen middag på MAX och vi får sällskap av Robert. Har ett bra gäng med bilder från tidigare händelser idag. Laddar upp och uppdaterar er senare! Sköt om er så länge!

Världens bästa Kicki!

Idag flyttar världens bästa Kicki till Stockholm! Jag är både superkul och jättesorgligt! Kul för att hon har fått jobb och kommer att äga huvudstaden men sorgligt för att jag inte kommer att få se henne när jag vill.  

Då jag börjar tänka på det så är det väldigt deprimerande hur länge vi kommer att vara ifrån varandra. Jag själv åker ju till Tyskland i ett halvår för att plugga och då jag kommer hem så ska jag först till Japan och spela VM och därefter är ju tanken att jag och Samuel har en hund, vilket inte gynnar Kicki då hon är pälsallergiker. Jag får hålla tummarna för att hon har möjlighet att komma och hälsa på mig nere i Tyskland!


Stort GRATTIS B2 för dina framgångar! Du är mer än värd det och jag är så stolt över dig! Ska komma och hälsa på dig i din nya stad så snart jag fåt möjlighet!! Älskar dig vännen!!






Denna bild har sin alldeles egna, långa historia! Säger bara sopflak!









Livet!


Middag i Kopparnäs


Underbart sällskap!

Jag tycker inte om att det går så mycket filmer på kvällarna! Det är deras fel att jag inte får sova tillräckligt.. Ikväll är det Johan Falk - Livräddarna. Till det har jag Samuel och Karamellkungen som sällskap. Fantastiskt bra sällskap!

Hoppla pålle!

Idag blir det inget gym. Istället åker jag till Norrfjärden för att hoppla pålle. Det är ungefär detsamma, om inte än mer ansträngande. Jag saknar hästlivet väldigt mycket men det har sina fördelar med att vara hästlös också. Kan göra lite hur jag vill med den lediga tiden nu, spontana saker. Saker som annars varit omöjliga utan flera dagars, ibland veckors, planering. Så att ha möjlighet att rida när man vill är väldigt uppskattad från min sida och mamma är nog än gladare som får hjälp då och då. Win win!

Vi blir även middag i Kopparnäs. Pappa är uppe i Gällivare och jobbar så för att slippa äta själv så har hon bjudit oss på middag. Det ryktas om den berömda räksoppan som jag ÄLSKAR!!

 

Ps. Detta är ett tidsinställt inlägg. 

Har ingen bild på hästen jag ska rida imorgon, så ni för nöja er med en på Pepita och jag.

 


God natt!

Ville bara kika in och säga hej och god natt! Har inte fått upp bilderna från kvällen så jag visar imorgon istället. Åker till Norrfjärden direkt efter jobbet och kommer förmodligen inte att vara hemma någonting förrän sent på kvällen. Vi hörs då!

The blind side

Det blev inte så mycket till gymmande. Det kom dit en till och tränade så då rundade jag av och for hem istället. Jag har väldigt svårt att träna och svettas inför andra, speciellt då det bara är EN annan. Luleå Hamns gym är oftast tomt, så då går det hur bra som helst men då det då kommer någon så blir det jobbigt på något vis. Det funkar att träna på ett gym där det är FLERA andra, det är inte samma sak. Låter väldigt fjantigt då jag tänker på det, men så är det i alla fall. Ska alldeles strax börja förbereda inför middagen. Kl sex slutar Kicki sitt jobb och sedan kommer hon hit. Det blir tacos till middag och sedan banan med vaniljglass och krossade chokladkakor. Problemet är bara att The blind side går på tv och slutar inte förrän efter 19... Kan INTE gå ifrån.

Styrketräning

Ikväll är det B1 och B2-kväll, med allt vad det innebär. Det blir middag, gotti och mys så som bara vi kan. Innan det tänkte jag göra ett besök på gymmet. Idag blir det mer fokus på styrka; rumpa och lår var min plan. Utfall, pissande hunden och så vidare. Vi hörs senare, om jag överlever bilfärden hem. Kör inte automat idag... do the math!


Beach 2098

Glömde skriva vilka övningar jag gjorde på gymmet, så here it comes!

Rask promenad som uppvärmning
Ännu raskare promenad med hantlar
Dumpade hantlarna och ökade till "jogg-hastighet" men då kände jag en ilande smärta i vänster knä efter en liten stund så jag avbröt och bytte maskin.
2*10 min på cross-fit maskinen
"Hopp" - håller i en stång med nästan helt raka armar och hoppar i sidled
Nervärvning på bandet.

Just efter till exempel crossfit-maskinen så var pulsen HÖG och jag kippade efter andan men efter någon enstaka minuts återhämtning så är jag lika pigg igen. Så jag körde inte slut på kroppen men då jag har haft träningsuppehåll tidigare så vet jag att jag av erfarenhet måste ta det väldigt lugnt i början för att inte få problem med knän och benhinnor. Börjar därför försiktigt nu så att jag kommit igång lite inför Tyskland där min plan är att träna genom löpning i terräng och längs väg. Inte för att den maskingen sliter lika mycket som exempelvis löpning gör men vill ändå vara försiktig.

So thats it. Inga direkta styrkeövningar utan mer fokus på konditionen som i nuläget är obefintlig. Haha, kul att då sommaren är över så börjar jag träna. Alla andra har bott på gymmet hela vintern/våren för att vara redo inför beachen men några sådana intentioner har jag aldrig haft. Är allför obrydd för att träna för någon annan. Jag gör det helt och hållet för min egen skull, för att jag vet att jag mår bra av det, det ökar min koncentrationsförmåga då jag pluggar osv. Bara positiva effekter med andra ord. Om ni inte tränar så tycker jag att ni ska börja. NU! Det är aldrig för sent för att komma igång.


Städat och fint!

Med det övriga som jag skrev att jag skulle göra idag så går det också bra. Det är inte nödvändigtvis jag som har gjort allt utan jag har fått mycket hjälp av min fina pojkvän. Han är allt bra underbar, han! Det är bara en vända till återvinningsstationen som är kvar på listan, sedan är allt klart! Diskat, dammsugit, renbäddat sängen, hm-kläderna, fixat iordning inför morgondagens tvättid och dammtorkat. Wiho! Nu låter det som att det var ett bombnedslag till lägenhet vi bodde i innan men så var inte riktigt fallet. Tycker bara att det är skönt då det är ordning och reda. Älskar då det är nystädat och fint!
Världens finaste kille!

Gym!

Hej hej, hemskt mycket hej!! :) Självdisciplinen svek inte så det blev en vända till gymmet och det är jag väldigt glad för! Var hur skönt som helst att få svettas ordentligt för en gång skull! Tänkte att detta skulle bli en tradition hädanefter, har verkligen saknat det! Vägde mig också, vilket var över ett halvår sedan. Är inte det minsta brydd om min vikt egentligen men det kan ju vara kul att veta vad som hänt då det varit ett lååångt uppehåll med allt vad träning heter. Har inte hänt så mycket förutom att jag tror att musklerna har bytts ut mot något mjukare, om man uttrycker det så ;) Jag bjuder på en bild som kanske egentligen är blogg-förbjuden men ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte!
Fit nå nanting! Ser ju nästan ut att vara lite tränad på bilden ;)

Samsung Challenge



Titta vad som gled förbi utanför kontors-fönstret! Jag skrev om den för en tid sedan men det dröjde väldigt länge innan de startade nerifrån Ystad. Igår kom de fram till Haparanda och har sedan dess legat i Luleå och är nu på väg neröver igen. Då vet ni det! :) Nu börjar min lunchrast snart vara slut så ska återgå till arbetet. Kan vara första gången jag utnyttjat den fullt ut.


Älg + potatis = sant!

Maten (igår, detta inlägg är tidsinställt) blev riktigt bra! Köttet hade legat i vitlöksmarinad i några dagar så det var väldigt mört för att vara entretôte som annars lätt kan bli segt. Rotfrukterna, halvt brända, precis som jag vill ha dem tillsammans med kall bea och avocado. Kalasbra!
Som jag skrev så är detta ett tidsinställt inlägg. Tänkte att jag skulle börja göra det lite oftare så att ni inte kommer hit på dagarna och inte har någonting att läsa/titta på. Har lite svårt att uppdatera på dagarna, speciellt nu då juli ska avslutas och alla konton ska stämmas av och alla övriga saker ska faktureras, sådant som inte görs kontinuerligt så det är fullt upp. Har för övrigt fått lite sällskap på jobbet nu, fyra stycken har kommit tillbaka från ledigheten så nu ekar det inte längre i korridorerna. Naaajs!!

Tisdag 9e Augusti

God morgon! Sovit gott? Det dåliga vädret gjorde mig strandsatt i soffan så det blev en film och mys. Imorgon (läs: idag) däremot tänkte jag vara lite mer aktiv efter jobbet. Planen är att jag ska träna en vända och sedan fixa lite i lägenheten. Åka med allt skräp till återvinningen, sortera tvätten inför imorgon, diska, dammsuga och så vidare. Ska även packa upp resten av beställningen från H&M som jag fick förra veckan. Det har av någon anledningen inte blivit av ännu. Hittils ser det bra ut men den gråa klänningen, som jag hoppades mest på, var en riktig besvikelse! Ser ut som ett tält/nattlinne/något som katten släpade in. Det lönar sig dock inte att skicka tillbaka den då frakten kostar lika mycket som själva klänningen i och med att jag köpte den från rean. Haha, komiskt! Menmen, så kan det gå. Eventuellt att jag tar fram min kreativa sidan och kanske syr om den. Det kan ju knappast bli värre, tänker jag.


Detta inlägg är tidsinställt då jag är lite upptagen på jobbet denna vecka. Om ni kikar in senare så kommer det att komma upp ett till tidsinställt inlägg. Halv tio ska det dyka upp om allt gått som det ska.


Hade ingen passande bild att pryda detta inlägg med så jag gick till facebook och kikade och hittade denna.

Det är en gammal bild på mig och Pepita från en tävling i Finland.


Riktig mat!

Jag vet inte vad som hände men man kan ju nästan tro att detta är någon sorts matlagnings-blogg. Eller ät-blogg, snarare. Är lite ledsen över att jag missade Olivias hoppträning för Mikael Shultz som var för ungefär en timme sedan. Och inte blir det bättre av att det är en till imorgon klockan 12, som jag ju också missar då jag är på jobbet. Jaja, inte mycket att göra åt det!
Denna bild tog nästan en halvtimme att ladda upp, antar att det är pga av det dåliga vädret, så jag visar bild på resultatet senare. Tills vidare ska jag se Big Bang Theory som nu har börjat att gå på tv igen. ÄLSKAR Sheldon!!! Hade glömt hur rolig han är!

Godisgrisen

Denna var nyss full, nu är den halvtom. Och kanske 1/8 sedan igår. Haha, nu är det dags att äta lite vanlig middag. Det blir älgentrecôte med ugnsstekta morötter och färskpotatisar.

Kuling

En bild som jag tog inifrån kontoret tidigare idag. Jisses vad det blåste!! Man ser hur vinden tar tag i träden men bilden visar inte hur mycket sjö det var ute i älven, utanför piren. Herre min je! Väldigt tacksam för att jobba inomhus en dag som denna. Och glad för att jag tog mig hem levande, bilen for fram och tillbaka över vägen så var tvungen att sitta och hålla emot hela tiden. Nu håller jag på att förbereda maten, blir kött och ugnsstekt potatis.

Räkröra á la Ida

Tänkte avslöja hur jag gör min räkröra. Det är inte alls avancerat på något sätt. Jag brukar börja med att koka ett antal ägg och skala räkor. Det går lika bra med färdigskalade om man känner för det. Skala sedan äggen och skär dem i mindre bitar. Blanda räkorna och äggen med vilket klet ni känner för. Jag gjorde med turkisk youghurt nu senast och det funkade finfint. Hacka sedan lök och blanda ner tillsammans med lite dill och majonäs och avsluta med att krydda med salt och peppar. Klart! Äts med fördel på tunnbröd men kommer ni på något annat sätt som är godare så berätta gärna, är väldigt öppen för förslag.

These shoes are made for walking

Tog en mysig kvällspromenad längs vattnet, riktigt skönt att få lite luft. Ser nu Gone in 60 seconds, vet faktiskt inte om jag har sett den. Så som alla andra filmer då vill säga. Väldigt inte up tp date då det gäller filmer. Den går på kanal 5 om ni är sugna. Hittils verkar den då bra i alla fall :)

Vedafallet

Hej mina kära bloggläsare! Jag ser att ni har varit väldigt bra på att vara in här och hälsa på i helgen. Jag har till och med slagit rekord. Ledsen bara att jag inte varit så bra på att uppdatera så att ni haft något kul att läsa. Tänkte att det skulle bli ändring på det nu! =)
Helgen har varit fantastisk! Vi har gjort allt och inget, sovit länge, ätit underbart gott och haft det allmänt mysigt!! Det är uppe i Vedafallet vi har varit, där Samuels morfar har sitt barndomshem som de nu nyttjar som stuga. Vi fick sällskap av dem fram till lördag efter middagen, sedan blev vi ensamma igen. Trodde vi, det dröde inte länge så kom Samuels moster och hennes familj som har en stuga en bit bort. Här kommer ett litet bildregn från helgen.
På fredagen då vi var ute med båten.
Jag gjorde röran jag skrev om. 5/5 möjliga!
Såhär kan man göra om man inte har någon skål, väldigt praktiskt!
På fyrhjulingen!
Gillar för övrigt mina vintage Ray Ban som jag fått av pappa. Som omväxling till mina 2140.
Samuels morfar, Karl-Erik. Här hyvlar han spån till fisken som vi rökte.
Rökt fisk
Samuels kusin, Olivia.
Nu ligger jag utslagen i soffan och funderar på om det är den stora godispåsen på nästan 2 kg som gjort att jag har lite ont i magen..

Morning sunshines! Hur har ni det? På mig ...

Morning sunshines! Hur har ni det? På mig går det ingen nöd, vi har varit vakna några timmar och kom precis tillbaka till husvagnen efter att ha varit och kört fyrhjuling. Tagit lite kort med kameran så ni får se då jag kommer hem :)


Mobilblogg update!! Är borta över helgen ...

Mobilblogg update!! Är borta över helgen och njuter av livet. Lämnade datorn hemma så följ vad som händer på www.twitter.com/idalindgrens istället. Planerar att vara borta till på söndag eftermiddag. Ps. kameran är med så ska försöka ta lite bilder. Hejsvejs!!


Packar!

2011-08-04 ≈ 18.00 Mitt kära hjärta är på jobbet och är duktig så jag sitter här i min ensamhet och funderar på om jag ska orka ta tag i packningen inför imorgon. Helst skulle jag bara vilja sova för jag är så obeskrivligt trött. Anledningen? Mindre än sex timmars sömn alldeles för många nätter i rad! Min kropp kräver sina timmar men jag tror dock jag biter ihop och gör bort det för så fort jag kommer från Luleå imorgon och Samuel kommer hem från jobbet så vänder vi och blåser iväg med husvagnen på en liten helgtrip.


Sådär hade jag skrivit i ett inlägg igår, och då var klockan strax efter sex på kvällen. Det hela slutade med att jag somnade i soffan, vaknar två timmar senare och stiger då upp, går och pissar och sedan till sovrummet för att ta tag i packningen, lägger mig på sängen och somnar igen. Vaknar strax efter 4 på morgonen, utvilad och pigg. Packningen å andra sidan var det fortfarande ingenting gjort åt.


Allt går inte alltid som man planerat, men vad gör det. Hann ju göra det nu på morgonen istället. Hann även koka både potatis och ägg, så till lunch blir det kokt potatis med ugnsgratinerad falukorv inlindad i bacon och riven ost. Äggen är till i kväll då jag tänkte göra en räk/rom/ägg-röra att sätta på tunnbröd. Mums!


Elin, jag saknar dig!!




Passion for fashion?

Det här är inte på något sätt någon modeblogg, just för att jag inte är det minsta modeintresserad utan vandrar runt i det jag känner för. Däremot finns det saker jag inspireras av, som då jag läser tidningen, ser film, glider runt på internet osv. Jag har inte så stora begränsningar då det kommer till vad jag klär mig i men det finns en sak som jag aldrig kommer att haka på och det är denna förbenade hype på fjädrar i håret. Extensions med fjädrar istället för hår. Jag förstår inte grejen med dem och dessutom är det äckligt.


Bilden är hämtad härifrån.


Värt att poängtera är ju dock att jag har fläkt ur mig detta tidigare, inte just fjädrarna men att jag inte förstår grejen då det blivit en hype på någonting.. Haha, det gick dock inge bra för då gällde det stuprörsjeans och converseskor. Sen kan ni ju gissa hur det gick... Idag säger jag att jag aldrig mer ska ha på mig bootcut och vad jag har för favoritskor vet ni ju. Eller, mina favoritskor är egentligen inga converse men de är inspirerade och ser ut precis som converse.



Mina favvoskor (av de platta) som jag går och står i flera gånger i veckan. Tänkte skriva varje dag men då ljuger jag. Grymt sköna och kommer från Kingsland. Efter dessa kommer dock converse högt upp på listan. Kommer jag någonsin att lessna på dessa?? Tror inte det!


Onsdag 3:e Augusti

När klockan slog tre så satt jag fortfarande kvar på kontoret. Huvudvärken släppte senare på eftermiddagen så jag täntke att det var lika bra att jobba på. Det är inte alltid det flyter på så då det väl gör det så är det bara att ta tillfället i akt. När jag slutligen begav mig hemåt så blev det några timmars stopp i Norrfjärden och Kopparnäs. En power nap, en timmes ridtur, häng i stallet, lite mat och så vidare. Har även hunnit vara förbi och provat ut tennarmband, ett till mig och ett till Samuel. Det var lite svårt att välja färg och urseende då alla är så fina, ville ha allihop!
Ungefär såhär såg det ut, det som jag valde. Denna bild kommer dock härifrån!
Nu sitter jag i soffan och ser en film som jag inte vågar se på för det kryllar av råttor i den. Usch! Kommer säkert att få mardrömmar, är livrädd för råttor! På tal om mardrömmar, jag borde gå och sova! Det går inte så bra det där med att vara i säng innan 22.00. Fuck! Jaja, tanken var ju god i alla fall. Sov gott kära bloggläsare!

Dagens fula

Sedan i måndags sportar jag klarblåa naglar. Varför vet jag inte för jag tycker inte att det är så snyggt egentligen. Hade tänkt byta igår men jag hann inte då vi var och träffade hunduppfödaren och kom hem så sent så jag sitter i princip och gömmer mina händer då det kommer in någon på kontoret. Tur att det är semestertider och lite trafik.

 

Är hemma nu och ska gå och ta bort det men först måste jag duscha. Jag luktar inte gott.


David Lega

Positiva, fantastiska människa! David Lega gästade Hallå P3 idag och jag kan inget annat säga än att jag tycker att fler borde vara som honom! Inklusive jag själv. 



Bilden är tagen från google.se


Dagens låt

Foo Fighters - Walk. Detta är egentligen inte min genre men jag tycker att den är så bra! Lyssna och njut!


Tillåt mig att bikta!!

Jag har tagit en alvedon!! Det är dagens bikt. Jag har även svurit en hel del, det kanske man också ska bikta. Anledningen är för att jag av någon outgrundlig anledning har en huvudvärk som inte är från denna värld. Jag ramlar snart av stolen, så ont har jag.


Jag brukar aldrig ha det men nu tar det så ont att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag tog en alvedon och drack en massa vatten för ca 2 timmar sedan även fast jag är lite emot tabletter och tycker att det är onödigt men nu har jag så ont att jag är beredd på att göra vad som helst. Dock hjälpte det inte ett dugg utan det dunkar fortfarande. Så länge jag håller huvudet helt stilla så går det bra men så fort jag vrider på huvudet, ställer mig upp eller pratar så känns det som att det ska flyga iväg. Sedan att städerskan kör omkring med en 1000dB-maskin gör inte det hela bättre.


Så en sak är säker - jag kommer inte att jobba över en enda minut idag. Då klockan slår tre är jag redan på väg ut igenom dörren.

Här får ni en lite småvulgär bild som jag hittade då jag googlade på "huvudvärk". Kanske inte den mest lämpliga bilden att lägga upp på en blogg men jag kan inte låta bli. Haha, jag heller inte låta bli att skratta då jag ser på den. Ännu ondare i huvudet!



Sov gott!

Nu går jag och lägger mig. Jag kommer hur som helst inte att somna på ett tag, det är mycket tankar som snurrar i huvudet och de har en tendens till att dyka upp än mer sådana då lampan har släckts på kvällen. Så vi säger väl så och får höras imorgon istället. Puss på er! God natt och sov gott!

Adoptivbarn

Har jag förresten sagt att jag ska adoptera? Japp, så är det och är den fantastiskt söta Fanny som är den lyckliga (alternativt olyckliga) som ska komma att bli mitt adoptivbarn. Vi kommer dessutom att bo i hennes nuvarande bostad i Bergsviken enligt hennes egna önskemål. De som hon bor med nu har varit svåra att nå för en kommentar till det hela men tids nog så får de säkert också reda på det. De lär väl märka om inte annat.
a
Fanny och jag i lördags, då överenskommelsen ägde rum.

How to...

.. make a drink in a fish bowl! Nu ska ni få lära er det otroligt svåra med att göra en drink i en fiskskål.
Ni inleder med att bunkra upp med en väldans massa alkoholhaltiga drycker, i detta fall Midori, Passoa, Vodka samt lite vit rom och till detta skall det vara tranbärsjuice, ananasjuice och sockerdricka. Och en fiskskål såklart. I detta fall använder vi oss av en som rymmer 15 liter.
Sedan blandas dessa samman i skålen efter eget tycke och smak..
Det kan vara bra att smaka av då och då för att vara säker på att man får den rätta sammansättningen.
Avsluta sedan med att smaka av med sockerdricka och ett bra gäng med isbitar för att hålla den rätta temperaturen.
Sedan är det bara att köra!
Fiskskålen är inhandlad på Akvariekällaren här i Piteå och med fiskskålen medföljde även en fisk. Tvivlar dock på att Markus är så intresserad av den, eller?
Sådär ja, nu har ni alla kunskaper ni behöver för att göra succé!

Red head

En bild på mig från i fredags då Carro lekte med kameran. Vet inte vart det röda i håret kommer ifrån, jag upplever då inte att jag har så pass rött i vanliga fall. Men om det är sådär det ser ut så måste jag säga att jag nästan gillar det.

Augusti!

Jag kom på en sak idag. Det är redan augusti!! Vad hände med tiden? Vart tog juli vägen till exempel? Det var ju nyss början på juni och jag hade ledigt i några veckor, sedan började jobbet och snart är det jul. Dags att börja tänka på julklappsinköpen nu då...

 

 


Cute little puppy

Efter jobbet så åkte jag till mamma och pappa för att äta middag. Vi är riktigt bortskämda jag och Samuel, är det inte hos mina så är det hos hans föräldrar vi är inbjudna. Men det är ju så kul att träffa alla så man vill ju bara dit. Plus att man slipper laga mat själv ;)

 

Efter middagen så åkte vi och träffade hunduppfödaren som jag skrev om för en kort tid sedan. Hon var uppe i Piteå i ett ärende och passade på att stämma träff med oss. Vi planerar som sagt att köpa en hund nästa år och har tagit kontakt med en kvinna som föder upp den ras vi vill ha. Om vi var kära i rasen tidigare så är vi än mer kära i den nu, helt underbar! Hon hade med sig en äldre hund och tre valpar som hon har kvar men pga mina utlandsstudier kan vi inte ta någon nu. Hade dock gärna gjort det för de var verkligen fantastiskt fina!

 

Korkade jag glömde dock att ta kort på dem, men istället kan ni få en bild på Bonny då hon flirtar med Samuel. Haha, så rolig bild!


Twitter.com/idalindgrens

Jag finns även på twitter sedan en betydligt längre tid tillbaka. HÄR hittar ni mig där. Då jag inte så ofta har datorn med mig då jag flänger runt så är det lättare att uppdatera där. Enjoy!


Internt

Detta kan vara Sveriges bästa vägkrog, Matglada oxen i Härnösand! Deras kycklingsallad kan man dö lite för. Jag räknar med att ni tar med en sån till mig då ni åker upp igen! Tack på förhand!

Mina älskade converse har gått och dött.

Dumma, dumma Ida! Alltså allvarligt! Mina converse är svarta istället för vita sedan i lördags. Jag vet ju av erfarenhet att de blir skitiga på festivaler men då vi egentligen inte hade tänkt gå ut så tog jag det nyaste paren av mina converse-skor. De ligger i vattenbad nu i hopp om att de ska återhämta sig men har ändå hunnit spana på ett par nya ifall de inte hinner återhämta sig. Det känns ju dock lite onödigt att köpa tygskor nu, sommaren är ju i princip över. Plus att jag egentligen har köpförbud på allt vad gäller skor och kläder. Det gick ju bra med klänningarna.. så då är än strängare förbud nu. Jaja, får se hur jag löser detta världsproblem. Här kommer en bild från lördagen.
Bakrifrån fv. faster Anja, min kusin Emil inklämd där bak, Markus, mamma, jag och lillasyster Sofia.

Komsi komsi klänningarna!

Fick för mig att jag har behov av ytterligare några klänningar och gick därför in och klickade hem fyra stycken. Två gula, en röd och en grå. Bra jobbat, fem poäng till mig.








 

Inga speciella klänningar utan bara slappa, färgglada saker. Som variation till de 30 andra som redan hänger i garderoben. Den andra gula är kort och lite tajtare i figuren. De borde komma nu i veckan så jag visar då.


Operation städa lägenheten

Nu dör jag snarti!! Har städat i princip hela lägenheten och dryper fullkomligen i svett. Kastarmigiduschen.nu!