Tisdag 27e December - Hej!


Hej på er! :) Jag tänkte bara titta in och säga hej samt lägga upp några av bilderna från julhelgen. Bilder från en av tre kameror. Haha, har ingen koll på vart jag har de olika bilderna snart. Dessa är i varje fall från juldagen uppe i Moskosel. Detta år har varit extremt då det kommer till temperaturen så det var väldigt skönt att vara ute. I vanliga fall kan det vara närmare 30 minusgrader där uppe men nu var det nollgradigt båda dagarna. Tackar jag väldigt mycket för med tanke på att jag inte är van kylan riktigt.


Bonny och Bruno. Lyckades få en bild på hur han hela tiden springer och håller hennes svans i munnen. Han gjorde även så på Ali då han fortfarande levde. Knashund!


Gick runt osminkad och i onepiece nästan hela tiden. Skönt!!


Busbonny! Det bor fortfarande en liten terrorost i henne även fast hon nu hunnit bli nästan 9 månader. Inomhus är hon dock en duktig flicka och är lugn och fin :)


Samuel gick också runt i onepiece.


Nu har vi som ni kanske sett på twitter blivit med hund. Tar det historian någon annan gång. Nu ska jag förbereda lite inför ikväll. Vi ska ha en liten nyårsfest. Pre-nyårsfest då Kicki åker hem redan innan helgen. Sköt om er!!

God Jul på er!! Hoppas ni har en lika unde...

God Jul på er!! Hoppas ni har en lika underbar jul som jag! :)) Och än är den inte över! ;)


Samuel

Den här är till dig hjärtat. Ungefär så lågt ifrån din musiksmak man kan komma men det är texten du ska lyssna på :) Vi ses i eftermiddag då du kommer hem. Puss!


Tillbaka till Sverige och twittrandet!

God morgon! Nu sak jag strax åka iväg! Under tiden i hemma över jul så kommer det inte bli lika frekvent bloggande (inte för att det varit så den senaste tiden) utan jag kommer istället att twittra, som på den tiden innan jag skaffade bloggen. Läs där (och kolla på bilder) om ni vill veta var jag pysslar med :) Ni hittar den här: http://twitter.com/#!/idalindgrens

Vi ses där om några timmar! Puss och kram!

Onsdag 21a December

Kom precis hem från skolan och nu blir det inga fler lektioner för detta året. Det innebär dock inte att jag har pluggat färdigt. Ska bara kasta i mig lite middag och sedan ska vi arbeta på ett av våra case några timmar. Sedan ska jag kasta mig i säng för imorgon åker jag hem!!


Viktigt meddelande!





Julmys i Augsburg


Ganska fint att gå runt i City Galerie, det försämrar inte den uteblivna julkänslan direkt. Hoppas att den förbättras ytterligare imorgon i samma veva som jag kliver ur planet på Kallax. Åååh, jag längtar så mycket efter alla er där hemma! En annan sak jag längtar efter är farmors älgsylta som jag vet att jag kommer att få äta på lördag. Mooohaha! Det är en av de bästa sakerna på julbordet! Det kan till och med vara en av de godaste sakerna jag vet! Och då är jag bortskämd med god mat! Alla i familjen Lindgren (alla utom jag tydligen) är ena rackare på att laga god mat. Jag är lyckligt lottad!






Bilderna är från i lördags, älskade mamma och syster!



En trevlig julhälsning


Hehe, titta vad jag fick i ett mail tidigare idag. En julhälsning från hotellet som vi bodde på då vi var i Turkiet i somras. Tack så mycket, god jul och gott nytt år till er också!!




Times Top Ten 2011


Tidningen Times har sammanställt Top 10 of Everything för 2011 och dessa är några av klippen som jag fastnade för. Det är alla på listan av de top tio bästa reklamfilmerna. Gillar speciellt den från Volkswagen, haha! Söt kille!


Jag är glad!

Just i detta tilfälle är det väldigt angenämt att vara Ida Lindgren. Jag gjorde precis min presentation i Business English och jag fick ett betyg på 100%. Min lärare sa att det var (citat) "genious". Rakt igenom. Det är aldrig fel att höra. Speciellt då jag haft huvudvärk de senaste dagarna för att jag varit så stressad över presentationen i lördags och den idag. Nu känner jag verkligen att jullovet är nära! Jiho!!! Bara en lektion i eftermiddag, två imorgon och sedan kommer jag hem. Då kan jag lova er att jag ska ha jullov på riktigt! Inga skolböcker har jag tänkt ta med mig hem. Inte en endaste liten. Bara datorn. Om jag får något infall och vill läsa. Hehe.


Världens bästa mamma!

Njuter av att ha världens finaste och bästa mamma på besök. Vi myser med glögg och rostade mandlar på marknaden, äter choklad i mängder och shoppar som aldrig förr. Om en timme ska vi på "International Dinner" med resten av ERASMUS-gänget där vi ska äta mat från alla möjliga länder. Ska bli spännande!


Haha! God morgon!


Dagens roliga

Fransmannen sa om sin kvinna: hon har så smal midja att när hennes man tar händerna runt midjan så möts fingertopparna. Och det beror inte på att fransmännen har stora händer. Svensken sa: den svenska kvinnan har så långa ben att när hon är ute o rider då släpar benen i marken. Och det beror inte på att vi har små hästar i Sverige! Greken säger. När den grekiske mannen går hemifrån daskar han sin fru i rumpan. När han kommer hem dallrar häcken fortfarande. De beror inte på att den grekiska kvinnan är tjock utan på att grekerna har så kort arbetstid.

Glad tjej får främmande!

Nu sticker jag och möter upp mamma och syster!! :D Wihow!


Ett roligt klipp





Ungar!

Tyskland i bilder

Sitter och kollar lite i mina album och hittar både det ena och det andra. Jisses, det känns som att det var århundraden sedan jag kom hit men det är ju bara 3 månader sedan..


En av de första dagarna ja gvar här. Långärmad tröja visade sedan vara way to varmt. 30 plusgrader och sol.








Oktoberfest!


Jag och Barbara på SGL Arena, Fc Augsburg vs. Werder Bremen

Måndag 12e December - God morgon!

God morgon, god morgon, hör ni fåglar trallala god morgon, god morgon i kööööööööööööör!!! Jag vaknade för ungefär en timme sedan men det var med nöd och näppe jag tog mig upp. Varför har jag blivit så trött på morgonen??

Nu ska jag äta frukost och sedan ta tag i plugget. Senare i eftermiddag ska jag iväg till skolan och träffa en av alla mina grupper som jag nu har arbeten med. Den redovisningen är dock inte förrän i januari men vi vill ha arbetet klart innan vi åker bort över julen. Vad ska ni ha för er idag i kylan? Ser att ni har fått några rejäla minusgrader nu. Puss och kram!

Christmas party


I fredags var det Christmas Party och det firades med buller och bång. Kvällen var en riktig höjdare, tyvärr var vi inte lika framgångsrika med fotograferingen.

Det började med att jag och Istvan kollade handboll. Han är den enda som jag lyckas övertala att kolla med mig. Saken är den att han är mer insatt i det svenska landslaget än vad jag är. Han är väldigt insatt då det kommer till allt tycker jag. Han kan alla barnprogram, namn på historiska människor, sportprofiler, politiker och ja allt. Sådana personer imponerar på mig! Sådana som vet mer än jag själv.

Tillbaka till ämnet. När matchen var över gick vi till Stefanias krypin där festen var i full gång. Efter några timmar med skränig musik från sönderspelade högtalare gick vi upp på 19e våningen där det var fullt hålligång. Jag hade egentligen inte tänkt att vara med då jag vet hur det var sist de anordnade en fest på 19e. Då var det så mycket folk att det inte gick att röra sig eller höra vad någon sa men efter lite övertalning så följde jag med ändå. Till min positiva förvåning var det inte lika mycket folk denna gång och det blev en väldigt lyckad kväll. Att dricka rödvin får dock sina konsekvenser dagen efter och jag var lite tyngre i huvudet än vanligt men vad gör det om 100 år. Jag är bara 22 år och som utbytesstudent i Tyskland en gång i livet.



Spendera mera!

Idag har VISA kortet gått varmt. Det började med att jag bokade flygbiljetten till min hemresa. Den permanenta hemresan och den kommer att äga rum i början av februari. Därutöver blev det julklappsshpping och jag känner mig mer än nöjd!! Längtar så till jag får ge dem, det är det bästa!! Att få ge bort saker! I och med att personerna i fråga läser min blogg så kan jag inte avslöja vad det är men det kommer att visa sig om mindre än två veckor.

Nu ska jag återgå till pluggandet. Hoppas ni har en fin tredje advent!! Saknar er!

Kära tomten!

Istället för att följa med restan av gänget och se El Classico och dricka öl så stannade jag här och slappade istället. Har fått ont i ryggen som gör att det tar ont då jag andas så en lugn kväll hemma kändes som ett smartare val. Har inte gjort så överdrivet mycket vettigt och hamnade till slut på Nellys hemsida där jag hittade en kofta som inte vill släppa från näthinnan. Hade jag inte vetat vad jag skulle göra med 1900 kronor så skulle jag inte tvekat och beställt den på en gång. Nu föreligger inte den situationen så jag måste nog skicka en önskelista till tomten!


Mat då den är som bäst!

Mycket bättre än såhär blir det inte. Hemmagjort potatismos, älgskav och lingonsylt.



Älgkött, lök, grädde, salt och peppar.

Lördag 10e December - Snö!


Det har kommit lite snö! Den har dock redan försvunnit men i alla fall =)

I övrigt är det samma. Fortsätter att vara varmt, igår hade vi 10 plusgrader. Ska strax pallra mig bort till Aldi och köpa potatis och lingonsylt. Har tänkt lyxa till lördagsmiddagen med älgskav och potatismos. Kräm de la kräm!!


Det närmar sig


Jisses amalia, jag har snart pluggat klart! Bara ett litet examensarbete kvar och sedan är jag i mål. Sa jag litet? Om 30 ECTS är litet vet jag kanske inte men jag ska fixa det! Jag har ju fixat allt hittils! Har fortfarande kvar de två kurserna som jag missr nu då jag är här i Deutschelandet men de kommer inte att hindra mig, nästa år har jag min examen!!


Fullt på schemat!

Ledsen för dålig uppdatering men det är lite fullt på schemat. Igår fick vi som sagt checka av redovisningen från listan men det har inte gjort mig sysslolös. Har pluggat hela dagen, haft två lektioner och därefter pluggat igen. Tog en paus och såg handboll med pojkarna, drack två klunkar öl och åt gott därtill innan jag återigen gick tillbaka till mina sysslor. Insåg precis att klockan är halv tolv, trodde den var nio. Kanske är dags att gå och lägga sig då. Sov gott alla mina fina där hemma!!

Onsdag 7e December

Dagen började lite som den ville. Båda hissarna var av okänd anledning ur funktion och det spöregnar ute. Regnet gör inte så jättestor roll men regn innebär inge snö. Hissarna däremot. För mig spelar det kanske mindre roll då jag "bara" bor på 10e våningen men för de stackarna som bor på 18e våningen får det lite jobbigare.

Lektionen jag i vanliga fall har på måndag morgnar är idag på studiebesök på MAN Roland men då jag har redovisning senare i eftermiddag kunde jag tyvärr inte följa med och får nöja mig med att göra annat. Sitter i skrivande stund på skolan och finlirar det sista inför redovisningen och om en dryg halvtimme börjar min första lektion för dagen.

Jag slutar kl 5 i eftermiddag och då har jag möte med en annan grupp där vi ska fördigställa vår pp-presentation vi ska göra nästa lördag. Ingen rest, ingen ro. Hur är allt hemma i Sverige?

Det snöar i Augsburg!

Någon verkar ha hört mina tankar tidigare idag då jag bönade och bad efter snö. Har mer än gärna minusgrader och snö än plusgrader och regn. Dessutom är det lika bra att det blir kallt någon gång så jag vänjer mig inför då jag kommer hem ;)


Tisdag 6e December - Regn!

Det regnar! Det regnade igår på förmiddagen och det regnar idag. Gillas inte alltför mycket men vad ska man göra. Sitter på skolan nu och väntar på läraren som visar sig vara sen. Har två lektioner och sedan möte med gruppen och sedan ikväll ska jag nöta in presentationen imorgon så jag kan allt som ett rinnande vatten, baklänges och i sömnen. Ser faktiskt fram emot denna redovisning.

Som sagt det regnar.




Berlin del 2

Jag har så väldans mycket bilder från Berlin-resan så det fick bli ett till inlägg. Vassegod! =)







Tobias, Barbara, jag, Stefano, Laura, Micha och Narada.


Jag hittade en supersöt liten ponny som jag klappade på.



Glad tjej som fick mat.

Berlin

Det är en stor stad. Kanske lite för stor för att hinna upplevas på tre dagar men vi gjorde vårt bästa. Vi har sett så mycket - bygnader, statyer, monument, platser och museum men trots det bara en bråkdel av vad som går att se. Nedan följer ett axplock av bilder på platser vi besökt. Flera av dem, muren, domkyrkan, den Judiska minnesplatsen och Brandenburger Tor, besökte vi mer än en gång.

Värt att poängtera är att 8 erasmus-studenter var en helg i Berlin utan att gå ut på någon klubb. Även fast vi bokat en resa där det ingick bord både fredag och lördag. På fredagen var vi faktiskt på väg ut men vi kom bara halvvägs då en av oss började må dåligt. Då vände vi alla hemåt och gick och la oss. Lördagen satt vi på ett argentiskt steakhouse hela kvällen och landade på hotellet vid 11-snåret. Perfekt tid för läggdags för erasmus-studenter. Haha!

Sammanfattningsvis har det varit en kanonhelg! Man kan inte få för mycket skratt men som jag nämnde så regnade dem tätt. Det var länge sedan jag skrattat så mycket! Vädret visade sig inte från sin bästa sida men det gick att uthärda. Vad har jag annars min dunjacka till. Så, till alla som funderar på att åka ut och resa, åk till Berlin! Ingen kommer att bli besviken!!











Hårt arbete lönar sig.

Hejhej! Här är det fullt upp. Efter lektionen gjorde vi en sväng förbi McDonalds (tredje dagen i rad för min del) för att plocka med oss lunch innan vi åkte hem till Johann i vår grupp för att jobba på vårt arbete. I skrivande stund sitter jag på mitt rum och knåpar på egen hand och imorgon ska vi träffas igen. Hårt arbete lönar sig.

Två bilder på jag och Barbara från i lördags då vi var på DDR Museum. Jag dör lite varje gång jag ser dem. Av skratt.







Måndag 5e December - Tillbaka i Augsburg!

God morgon! Jag lever, mår bra och jag är vaken. Om en liten stundska jag börja gå till skolan och kommer att ha lektion i drygt tre timmar men dessförinnan måste jag äta. Viktigt!

Jag vet inte hur jag ska sammanfatta helgen. Staden är stor och vi har gjort en väldans massa. Sett så mycket, skrattat, upplevt. Och tagit kort. Ska visa er senare! Ha en bra dag så länge!! /I

Nu åker vi!

Nu har jag nog packat ner det mesta och är redo för en helg på annan ort. Kommer vad jag vet inte ha tillgång till internet så jag lämnar datorn här och så ses vi efter helgen istället. Sköt om er och njut av vad som njutas bör. Puss och kram! /Ida



Foti, Wilma, Barbara och jag. Det är med dessa tre snyggingar samt Narada, Stefano, Micha och Tobias som jag kommer att hänga med i helgen.



Foti, Wilma, Narada, Stefano och Micha.

Jag pluggar!

Hejhej! Jag sitter på skolan och knåpar på vår redovisning som skall göras på onsdag. Vill ha allt klart innan jag åker bort senare ikväll då jag sticker till Berlin. Har en till lektion senare idag och då ska vi ha julspecial. Skoj! Den börjar inte förrän halv fyra så tills dess skall jag sitta här och klia mig i huvudet.
Haha, jag vet inte vad som hände här men hon verkar inte helt nöjd med situationen. Bilden är från igår då vi var på BMW Welt.

DECEMBER


God morgon! Kan ni fatta att det är 1a december?! Wihiow! Snart fyllar jag år, bara sex månader kvar. Höhö, nej det är inte det jag relaterar till. Jag relaterar till att tiden går fort fram och att det alldeles snart är julafton. Har ni några speciella julklappsönskemål? Ni bör komma med dem snarast möjligast i så fall. Tack på förhand! Puss och kram!