Måndag 31a Oktober - Mot skolan!

Wow, det är sista dagen i oktober. Tänkte bara säga att nu går jag till skolan och då jag kommer tillbaka så har jag Samuel med mig! :D :D :D Inte det minsta glad eller så. Ha en bra dag kära ni!!






Årets önskelista

Som om jag gjort den själv. Tänk bort ordet "dude" och sätt dit något mer flickigt, så har ni min önskelista.



För övrigt, Michael Dublés julskiva, mysigare än mysigast! Vill ha jul nu!

Ett citat

Ett citat jag hittade



Huruvida det stämmer eller inte har jag ingen aning om, haha sjukt i vilket fall som!

Dagens klipp!


Måndag 31a Oktober - Dagen med stort D!

IDAAAAG är det äntligen måndag 31a oktober!! Som jag har längtat efter just denna dag! Dag in och dag ut sedan onsdagen den 7e september har jag drömt om måndag den 31a oktober. Kan inte behärska mig, så glad är jag! Måste gå och nypa mig i armen eller något.



En bild från onsdag 7e september på världens finaste kille! Min kille!


Jag vill visa min tacksamhet!

Det är tacksamt att 1 av fyra gruppmedlemmat beslutar sig för att hoppa av kursen två dagar innan vi ska lämna in arbetet. Det är tacksamt att hon gett signaler om att hon gjort sin del i det hela men i själva verket inte gjort ett uns. Yes! Jag är så tacksam!

Hittat i bildarkivet


Halloween förra året. Legendarisk helg!!



Du var så fin i min mask B2 ;)

Gör en god gärning du också!


Sådana här fina tjocksockar hade mitt älskade hjärta köpt till mig! Så fantastiskt gulligt! Dels för att jag alltid är kall om fötterna och går nästan jämt omkring med tjocksockar inomhus men även för att det genererar 30 kr till Cancerfonden. Gör det ni också, det vankas vintertider och då är det alltid bra med tjocksockar. Gå in HÄR för att beställa sockarna och HÄR för att skänka pengar!




Faszination Pferde


Bästa dagen på länge!



En av de 4 hästarna som Oliver startade på lördagen.




Lite skillnad på svenska 150-tävlingar och tyska "småtävlingar" som denna.





Vinnarekipaget! Lars Nieberg och Galippo.




Lite bilder från fredagskvällen.





Istvan 23 år!!

Nej, det är som med allt annat, gör man det inte så händer ingenting. Lika så gäller det med blogginläggen. Saken är bara den att jag har inte hunnit. Igår var jag som ni vet i en annan stad och när jag kom tillbaka till Augsburg så blev det ändrade planer...

När jag kom från tågstationen så möttes jag av Dedele som drog med mig på Aldi för att köpa en tårta till Istvan.
Han fyller år idag (söndag), Maxim imorgon och Olga på onsdag så vi hade i hemlighet planerat att ha en stor, gemensam fest för dem någon av dagarna men Istvan själv tyckte att lördagen passade bäst och tog på eget bevåg initiativet att skicka ut ett facebook-mail till oss som han ville ha med på sin födelsedagsfest. Jag som var borta hela dagen hade dock ingen aning om detta så fick snabbt byta om och sedan var det socialisering hela kvällen till efter tolvslaget då vi sjöng för honom och åt tårta. Jag lyckades hålla ut till efter tolv men sedan tackade jag för mig och gick ner och la mig för jag var obeskrivligt trött.



Födelsedagsbarnet i egen hög person! Han vet hur man gör sig fin på kort!




Jag vet också hur man gör för att se fin ut.





När vi senare gick upp på 19e våningen så lämnade jag kameran på mitt rum så jag har tyvärr inga bilder från tårtan eller då vi söng. Hoppas ni överlever i alla fall.

Augsburger Puppenkiste - Ein Sommernachtstraum


Hejhej! Jag är som sagt i Nürnberg vid detta tillfälle så detta är ett tidsinställt inlägg. Nedan finner ni en bild från igår då vi var och såg teater. Dockteater. Har aldrig tidigare sett en sådan. Jag har heller aldrig sett en teater på tyska. Inte heller någon baserad på något av William Shakespeare men jag måste säga att det var över förväntan. Riktigt kul till och med. Så, en till sak att pricka av från listan på saker man gjort i livet. Katching! Vad har ni för er denna lördag?


God natt!


Det har varit en trevlig kväll men alarmet ringer tidigt imorgon så nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Sov gott!



Det kanske är svårt att tro då man ser denna bild men jag har varit nykter hela kvällen.

Fredag 28e Oktober

Har varit hemma i några minuter och har nu snabbt kletat på lite smink och ska nu kvickt som sjutton byta till några andra kläder innan jag ska iväg och se en teater. Senare ikväll är det som sagt Halloween party så ni kanske inte hör av mig så mycket mer idag. Så jag vile bara säga; ha en fin fredagkväll!


Anti scampi!

Detta är väl det minsta vi kan göra för vår jord.


Världens längsta vecka.

Jag trodde att de föregående veckorna gått långsamt ur perspektivet vara-ifrån-nära-och-kära men denna vecka tar fasiken första pris! Har lagt ner åtskilliga timmar åt att strukturera en plan för att få detta att kännas gå fortare men har bevisligen misslyckats totalt. Förhoppningsvis kliver de resterande dagarna av veckan ur de långasamma dagarnas fotspår och ökar hastigheten. Något som är menat som understöd för detta är planeringen jag lagt upp och den ser ut enligt följande:

Fredag:
Inga föreläsningar/lektioner
14.00 Träff med en av de 92 olika grupperna jag har projekt med.
19.30 Teater
21.00 Halloween Party

Lördag:
0700 Tåg till Nürnberg där jag kommer att spendera dagen på detta ställe. Ja, ni tillåts vara avundsjuka.
Någon gång på kvällen tar jag tåget hem för att sedan sova gott i min osköna säng.

Söndag:
Söndagsmotion med Juliette och Dedele.


Måndag:
Inga lektioner, skall spendera tiden på grupparbeten och projekt så att jag sedan får så mycket tid som möjligt över då Samuel kommer hit. Igår var det sju veckor sedan jag fick krama och pussa på honom sist så när än måndagskvällen kommer och Samuel är här så kommer den inte en minut för tidigt!!


Dagens fyllefel

Jag är så full att jag inte kan hålla trycka-på-enter-fingret i styr. Därav 364 inlägg istället för ett.



Var goda och avgör själva vilken grad på seriositeten vi har i detta inlägg. Tack på förhand.

Torsdag 27 Oktober


Dagen till ära bjuder jag på denna bild. Bara för att skvätta lite vätska på torkan.



Jag och Barbara då vi var och kollade på fotboll förra veckan.

En bomb


Såhär såg det ut för någon dag sedan men jag vet fortfarande inte vad som var orsaken till detta pådrag. Fick veta att det kan ha rört sig om en bomb. Tydligen är det förekommande att det hittats bomber från andra världskriget som ännu inte har detonerats. Det kan dock inte ha varit så märkvärdigt för sist så evakuerade de hela närområdet, vilket de inte gjorde denna gång.


En till sak jag gjort..


En annan sak jag har gjort i helgen är att dricka kaffe på "äkta italienskt vis". Inte så gott men ack så effektfullt. Eller så var det bara som det kändes.



Kan ni gissa vem av dem som kommer från Italien?

Det där med kött..

Det är av främst två anledningar jag inte köpt köttfärs tidigare. 

1. Det är kött, kött som är producerat för att sedan säljas i butik. Inte så coolt!
2. Det är smaklöst. Bortskämd älgkötts-unge som jag är så är nötfärs något som jag hittils aldrig har tyckt om avsevärt mycket.

Därför är det är enligt mig ganska korkat att jag, som inte gillar det till smaken, skall stödja en industri som jag inte tycker om då det finns andra alternativ. Så detta var en företeelse som inte ofta kommer att upprepas igen. Säger inte att det inte kommer att hända igen, men en gång på sju veckor (imorgon är det sju veckor) ser jag inte som jordens undergång.




Ser ju lagomt fräscht ut då de maler köttfärsen så grovt. Jag gjorde en "köttfärssås" (vet inte om det kan kallas en sådan) av 500 g köttfärs, 2 gula lökar, ett antal vitlökar (råkade köpa någon närodlad variant där de är småa som solrosfrön så det antalet jag tog är inte att rekommendera för er), 5 tomater, salt, peppar, paprika-krydda, basilika och olivolja.


En liten uppdatering

I just have to suck it up and put on a smile. Svårare än så är det inte. Tänkte att jag skulle catcha up er om vad som hänt den senaste tiden.

Sedan i torsdags har jag:

  • Ätit mat på Mc Donalds. Sorry MAX men om ni väljer att inte finnas i detta landet så får ni skylla er själva att ni nu går med mångmiljonbelopp i förlust. Jag kan inte hålla på att resa mellan bara för att hålla er verksamhet i liv.
  • Sett en Bundesliga-match, FC Augsburg gästades av FC Werder Bremen. Matchen slutade 1-1
  • Spenderat en hel lördag till skolarbete, som det är roligt att vara student! Vissa lördagar vill jag faktiskt plugga, så som denna.
  • Pajjat en lampa. Inga oanvända kvar så måste kila ner och köpa nya.
  • Tvättat.
  • Sålt in en pingvin-te-timer. En skoluppgift.
  • Fått en affärsidé som jag faktiskt tror på. Vet dock inte i vilken ände jag ska börja. Så bra är den. Den funkar dock inte här i Tyskand utan kan bara implementeras i Sverige. Återstår att se vad jag hittar på, det ligger nämligen inte inom mitt "område".
  • Köpt kött. För första gången något som inte är skinka, korv eller kyckling. Har varit väldigt skeptisk innan och har inte vågat köpa, men nu blev det köttfärs.
  • Har köpt min första, andra och tredje Brezel.
  • Sovit, ätit, duschat och ja..
  • Bland annat


En Brezel. Smakar lite som salta pinnar fast i brödform.

When I get sad, I stop being sad and be AWESOME instead.






Söndagsmotion


Pallrade mig ut i höstkylan för att få jobba lite med något annat än huvudet. 60 minuter senare kände jag att jag lever. Nu har jag duschat, hoppat in i onepiecen, gjort mig en kopp med te och ska nu göra lite mer skolarbete. Effektiv söndag.



Ja, spegeln är dammig men det är den jämt. Även direkt efter jag torkat av den.

Söndag 23e Oktober - Lite bilder från den senaste tiden








Lördag 22a Oktober - Hej!

Jag har inte känt för att blogga de senaste dagarna. Har inte känt för att göra något alls och hade inte heller gjort det om det inte vore för de fina människor som jag fått lära känna här nere. De stöttar mig och försöker få mig på bättre tankar men det är svårt. Skolan rullar på och vi tar oss framåt. Idag har jag haft föreläsning från nio på morgonen till sent på eftermiddagen och därefter har vi jobbat på vårat grupparbete som ska redovisas på måndag. (Älskar då man får monsteruppgifter från flera kurser som sedan ska redovisas inom mindre än en vecka.) Trots att huvudet är fullt av skolarbete så finns det något annat som jag inte kan sluta tänka på. Är ovän med livet mer än på länge just nu. Mer än så behöver inte sägas för tillfället. Ha en fin lördagkväll!


Värt att tänka på




Det finns inga genvägar till framgång. Du uppnår inte mer än du förtjänar. Hårt arbete lönar sig.

Torsdag 20e Oktober - God morgon!


Morsning folket! Sovmorgon idag men har ändå varit vaken i 2-3 timmar. Har fixat och trixat och ska nu ta på mig dojjorna och traska iväg till skolan. Ha en bra dag!!


Frukosten är dagens viktigaste mål!

Onsdag 19e Oktober

Ikväll gjorde jag det beslutet att strunta i den Bavarianska (kan heta ngt annat på svenska, Bavarian på engelska) middagen för att istället stanna hemma och inte göra så mycket mer än att äta godis och skypa med Samuel. Ett väldigt klokt beslut om jag får säga det själv. Det finns flera anledningar till varför.
1. Det regnar ute
2. Jag är inte sugen på alkohol, vilket det är i öl även om alla inte tycker det. Kan ta den historien någon annan gång.
3. Jag är inte sugen på annorlunda, krusidullig mat beståendes mestadels av korv.
4. Jag var/är helt slut i huvudet efter att ha suttit i skolbänken från 8 till 17.
5. Jag blev lat
6. Jag kan gå dit vilken dag jag vill (det är en restaurang).
7. Jag tycker att det räcker med anledningar.



I svenska fall hade jag inte ätit minst en coloradopåse en gång i veckan, men man tar vad som erbjuds.

Ungefär en timme senare...



Gillar inte riktigt alla sorter ur denna blandning.. Nu går jag och lägger mig. Natti natti!!




Känsliga människor varnas!

Om ni inte redan har sett detta klipp så vill jag att ni gör det och sänder mentala käftsmällar till alla de människor som går förbi utan att hjälpa den lilla flickan. Det är en 2-årig flicka som blir överkörd av först en skåpbil och sedan en pick-up. Innan flickan till slut får hjälp så hinner 18!!! personer gå förbi utan att göra ett skit förutom att titta på den lilla flickan som ligger på marken. Incidenten skedde i södra Kina förra torsdagen och flickan avled på sjukhuset i söndags.

Första gången jag hörde detta var i måndags då jag lyssnade på BBC News över internet, nu står det om det överallt. Med all rätt för detta är för fan skandal. Ursäkta språket men det får bara inte hända! Usch, sådana här gånger det är pinsamt att vara människa.


iPhone 4s vs. Samsung Galaxy S II

Jag vill inte göra dig ledsen Kicki, jag säger bara sanningen. Ha så kul med din nya 4a men var jätteförsiktig så att du inte tappar den i backen.



;)

Jag är oskyldig.. den här gången.


Hahahah! Jag saknar dig Kicki! Och så saknar jag att kunna poppa popcorn! I och med att jag är i Tyskland så var det inte jag denna gången. Dessutom ringde vi aldrig ut någon brandkår.




Det här med att uppskatta livet..

Jag blev väldigt tagen idag på tyskalektionen. Jag fick mig en tankeställare av den högre graden när en av tjejerna ställer sig längst fram i klassrummet och presenterar sin familj med ett handritat porträtt. Sin mor, sin döde far, sina två bröder, båda handikappade/invalida samt sin syster. Det var "läxan", att ta med ett familjeporträtt som vi sedan skulle presentera, namn, ålder, intressen osv på våra närmaste i livet. Detta gör hon med en sådan livsglädje i ansiktet, precis som hon alltid ser ut medan jag själv sitter och skäms över de saker jag tidigare kallat problem. Jag borde skämmas och sluta gnälla över saker och ting, leva livet medan jag fortfarande kan och börja uppskatta de fina människor jag har i min omgivning.

Men innan jag börjar med det så vill jag uppmana familjen Lindgren där hemma i Piteå och Arvidsjaur att då jag kommer hem så kan ni förbereda er för att vi ska ta kort. Jag vill ha ett familjeporträtt som jag kan kolla på. Tack på förhand! /Ida



Mot skolan!

Det var EN plusgrad här på morgonen. EN. Inte så bortskämda med graderna numera. Inte så mycket annat att göra åt saken än att pälsa på sig ännu mer. Plockar fram någon av de stickade tröjorna och matchar den med stickat all over. Mössa, halsduk och vantar. Yes, nu sticker jag till skolan.


Babbel

Ojojoj, jag har fastnat i träsket. Jag kom på att det går en massa världscuphoppningar i denna delen av Europa den här tiden på året och ja, mycket riktigt. Det stämmer. Första helgen i november går det en stor inomhustävling i München plus en världscuptävling i Verona (ca. 50 mil härifrån), tredje helgen i november är det en världscuptävling i Stuttgart, endast 20 mil härifrån, andra helgen i december är det i Geneve (57 mil) och tredje helgen i Frankfurt (30-40 mil). Det är bara de som är "i närheten" och i år. I början av nästa år är det lika många och jag är sugen på att fara på varenda en!

Jag tror det var tjejen som jag såg på skolan som fick mig att halka in på dessa banor. Hon hade nämligen en jacka från Kingsland på sig. Har man en sån här nere i Tyskland så måste man (nu gissar jag grovt) dels vara en hoppmänniska och sedan vara på en ganska hög nivå. Ångrar väldigt mycket att jag inte slet tag i henne och frågade om hon visste några stall i närheten som man kunde åka till. Jag saknar hästlivet. Och så saknar jag mina Kingsland-jackor... Jag hade kunnat vara ironisk på den sista meningen men jag är fasiken inte det. Jag saknar mina jackor!




Dagen som blev som den ville

Dagen som inte gick som planerat. Ingen lektion, inget möte och nu blev det inget IKEA heller. Stefania åkte iväg för ca två timmar sedan för hon promt skulle hinna till Media Markt innan, jag tyckte att hon kryddade iväg hundra mil då det gällde tiden så jag beslutade att invänta Beau som hade lektion på eftermiddagen och skulle vara tillbaka där vi bor vid 4-tiden (dvs nu). Juliette och Dedele var upptagna med skolarbete så de skulle komma senare och möta upp oss andra på IKEA där vi skulle äta köttbullar till middag.


Nu är Stefania redan klar med alla sina upptåg, har köpt vanlij-ljus på IKEA till mig (tusen tack) plus 2 kg köttbullar och lingonsylt så att vi alla kan äta det till middag i alla fall. De fortfarande är fortfarande lyckligt ovetande.



Förra gången vi åt köttbullar, då gjorde jag hemmagjort potatismos (tog 7 år och blev sedan 103 liter över). Kul att jag höjer dessa små restklumpar till skyarna, men jag kan inte hjälpa att jag tycker att de är ruskigt goda!

UPDATE: Inte gå utanför huset mer idag = onepiece!

Måndagsplaner/Kommunikationsbrist/Köttbullar

Det värst med detta universitet är att kommunikationen inte är den bästa. Om man har någon fundering så får man information snabbt men hur ofta den information man får stämmer är en annan fråga. I morse till exampel så får vi veta att vi som vill läsas kursen på engelska inte skall ha den lektionen idag utan har udda veckor. Med andra ord så började vår kurs förra måndagen men saken är den att förra måndagen var det ingen lektion. Trodde vi. De hade tydligen flyttat till ett annat klassrum för att tekniken inte var färdigställd i det rummet, men det visste varken vi icke tyska studenter eller hon som sitter i servicedisken. Så nu har vi alltså missat en föreläsning på 3 timmar och 20 minuter, super!! En annan sak som inte blev som planerat idag var att Ms Wong inte finns på sitt kontor förrän imorgon.


En sak vi planerar att göra senare i eftermiddag är att åka till IKEA. Inte för att någon av oss behöver något speciellt, utan enbart för att vi är sugnapå att äta köttbullar. Eventuellt även köpa lite ljus men det är inte huvudsyftet med resan. Precis som hemma i Sverige så är det lyxigt då man får äta köttbullar, men med lite andra förutsättningar. Här är det lyxigt att äta köttbullar för att det inte går att få tag på förutom genom att åka till IKEA. Hemma i Sverige är det lyxigt med ett ombyte från älgkött som annars utgör 99 % av mitt och min familjs proteinintag.




Förra gången vi var på IKEA i Augsburg.



Julkänslor från mig till er!

Vill sprida lite julkänslor här på bloggen och passar då på att riva av fjolårets dundersuccé med Sean Banan. Tänker inte säga om jag är seriös eller ironisk här, jag litar på er förmåga att avgöra det själva i denna situation. Lyssna och njut!


Mysmorgon


Kickar igång veckan och denna dag med morgonmys i form av frulle i skenet av doftljus samtidigt som jag lyssnar på Morgonpasset i P3. Kunde ha varit värre. Ska strax pälsa på mig och sticka till skolan. Ha en bra dag alla ni!


Slut på vecka 41

Har inte läst i närheten av det antal sidor som jag föreställt mig men jag har i varje fall läst. Imorgon börjar jag 8.00 så nu tänkte jag hoppa i duschen och sedan checka ut för denna vecka. Gillar att tiden känns gå lite fortare nu då skolan har dragit igång på allvar. Det gör att tiden tills min pojk kommer hit inte känns lika lång.

Efter lektionens slut imorgon ska jag möta upp Ms Wong, vår internationella rådgivare, för att få svar på några frågor samt diskutera huruvida det är möjligt om jag kan läsa kursen Finance Controlling eller inte. Kursen ingår i ett "study focus" där det ingår tre kurser och dessa tenteras sedan vid samma tillfälle. Problemet är bara att jag läser en annan kurs som krockar med en av kurserna i detta study focus så jag vill få besked om jag kan läsa den ändå och göra tentan separat eller om jag helt enkelt får läsa kursen utan att skriva någon tenta på den. Återstår att se. Säger god natt och sov gott med denna inzoomade bild från idag. Puss och kram!








Söndag 16e Oktober - Några bilder


Lite bilder från dagens utflykt. På något konstigt sätt verkade jag vara den som var tröttast och mest "söndagig" av mig, vette sjutton hur de kan vara så pigga. Nu ska jag försöka göra något duktigt, nämligen plugga. På riktigt. Inte varva med internet, bloggar, nyhetssidor eller dylikt. Jag ska plugga intensivt i 1.5 h utan distraktion. Från och med nu!












Söndagslunch på Donken

Bara för att jag inte drack alkohol och gick och la mig tidigt igår så betyder det inte att alla gjorde det. Nu har den första av dem vaknat och hört av sig och är tydligen sugen på Mc Donalds, så vi ska bara vänta in de andra som fortfarande sover och sedan blir det söndagslunch inne i stan. Jag har precis ätit lunch men följer med för att komma ut och få lite luft. Kall luft, är bara 7°C här enligt internettermometern. Burr!! Solen skiner i varje fall, det är ju alltid trevligt =)



En bild från igår. Är långt ifrån såhär mycket sminkad idag, idag kör vi a naturell.

Karaoke night


Jag vet inte vems idé det var att ha en Karaoke-kväll men det var då inte min. Karaoke har aldrig varit något för mig och kommer säkerligen aldrig att bli heller. Det ändrar inte det faktum att det kan vara underhållande att sitta och kolla/lyssna på då andra sjunger. Så det var vad jag gjorde igår innan jag till slut kände att jag gjort mitt för idag och gick ner och la mig. Fick i vanlig ordning ducka från det ena övertalningsförsöket efter det andra om att jag skulle följa med ut och dansa men den här gången lyckades de inte. Är mer än glad för det idag och ångrar mig inte för fem öre.




Några som var mer sugna på att sjunga än vad jag var.



Klassiker


Hej söndag!

God morgon på er! Sovit gott? Det har jag och sedan jag vaknade har jag ätit en stadig och god frukost så nu är jag dunderladdad för denna söndag. Återstår att se vad den bjuder på men i vilket fall som helst så känner jag mig positivt inställd.


Ha en kul lördagkväll!

Kareoke night tonight. Johoodå, så ligger det till och i vanlig ordning är det på 19e våningen som vi kommer att hålla hus. För mig blir det en nykter kväll då jag inte vill dricka alkohol, det känns alldeles för onyttigt. Mycket kalorier ni vet. För det tänker jag ju på. Kalorier... Nej, anledningen till varför jag inte vill dricka alkohol är helt enkelt för att jag inte känner för det. Jag är inte sugen på att vara onykter utan håller mig till de alkoholfria alternativen istället. Ska göra ett löp ner till Aldi nu och inhandla lite smått och gott och sedan möta upp en del av folket innan vi går upp. Ha så kul ikväll gott folk, vad ni än tar er till att göra.






Bra middag

På hemvägen gjorde vi ett stopp på Rewe där jag köpte hårdbröd. Det är den enda matkedjan som säljer WASAs hårdbröd, så två paket hårdbröd, choklad och balsamico vinäger fick det bli. Bortsett från vinägern så var det också det som utgjrode min "middag". Choklad och hårdbrödmackor.



Provade två nya varianter.



Nästan 200 g choklad senare. I skrivande stund är det helt slut.

Lördag 15e Oktober - City Galerie


Efter ytterligare några avsnitt av Big Bang Theory så traskade vi iväg till City Galerie. Juliette var på jakt efter ett par varmare skor än de ballerina- och tygskor hon använder nu. Vill inte påstå att det var brist på skobutiker men vi var ganska enade om att det inte fanns avsevärt många snygga skor att välja på, så det blev inget skoköp för hennes del. Sanningen är den att det inte blev något köp för någon av oss. Jag hittade en hel del fina tröjor som jag gärna lagt till i mitt kläutbud men jag lyckades lägga band på mig själv. Duktigt.





Såhär såg jag ut.






Kollade in Halloween-prylar



Tittade på söta flickor som dansade balett



Min mamma är vackrare än din



Min pappa är den bästa




Lördag 15e Oktober

Tio timmars sömn, en stor frukost och lite Big Bang Theory senare. Bästa morgonen på flera veckor. Att det dessutom är lördag gör det hela inte sämre. Planerna för dagen är inte jättemånga utan jag tänkte ta det lite som det kommer. En sak vet jag i varje fall och det är att vi ska gå till City Galerie och försöka hitta vinterskor till Juliette. Jag själv är inte i behov av så mycket så jag följer bara med som stöd. Kan vi säga. Vad ska ni göra denna lördag?



Stefania, jag, Dedele, Juliette och Laura
.

Lugn fredag

Det blev en lugn och skön fredagkväll. Jag gillar det! Har ätit kvällsfika, borstat tänderna och bäddat ner mig i sängen och tänkte nu kolla om det finns någon site där man kan streama filmer. Är sugen på att se en film, var ett tag sedan nu. Vet ni några bra sidor där man kan streama filmer? Kom gärna med förslag om ni sitter på några.



I brist på annan så får nu en bild från då jag och grabbarna var och busade i City Galerie tidigare i veckan.

Party Tram

Höll på att glömma att visa bilder från vad vi pysslade med igår. Vi åkte spårvagn. Haha, mer spännande än så var det inte förutom att det dunkades musik på hög decibel och alla drack alkohol. För egen del så tyckte jag inte att det var så megahäftigt men det är nu en sak jag kan checka av från listan på saker jag gjort i livet.





Kom igen, en till muskel i ansiktet kan du spänna!




Det var ett taggat gäng.




Frukost!


Har håvat i mig en ordentlig frukost och nu tänkte jag ta tag i listan som säger att jag har en väldans massa saker att göra. Och läsa.  


Party torsdag

Torsdagar är studenternas festdag, något som jag inte alls är van vid då jag pendlat till skolan och inte levt något riktigt studentliv tidigare. Bortsett från ingen inkomst och hektiska tentaperioder. Idag är inget undantag och idag slås det på stort med Tram Party. SWOP-gruppen har hyrt en spårvagn som ska utgöra vårt festställe mellan 19 och 21. Den ska köra runt, runt i Augsburg och vi ska poppa musik och dricka alkohol. I vanlig ordning är jag inte jättesugen på alkohol men självklart ska jag vara med ändå, får man chansen att festa i en spårvagn så tar man den. Bara för att ha provat.

Återkommer förhoppningsvis men en massa roliga bilder och ett minne för livet.



En annan kväll som jag aldrig kommer att glömma. Min första söndag här i Augsburg, på Plärrer.

Ida ≠ Rosa


Rosa kan ju vara så mycket o-Ida som det bara går. Det är inte min kopp av te. Så varför går jag då runt i en knallrosa one piece och ser skrämmande obrydd ut? För att jag tycker att den är syndigt skön och för att jag inte bryr mig om att den får mig att se fulare ut. Jag gillar den ändå.





Det finns dock regler. Du får med endast med ett fåtal undantag bära den offentligt. Med det menas utomhus bland främmande människor som inte valt att se skapelsen frivilligt. Att lägga upp bilder på den på bloggen är inte samma sak även fast alla världens människor kan se det. Punkt.

Torsdag 13 Oktober - God morgon regnet!!!

God morgon från ett spöregnande Augsburg. Jätteroligt! Vill hellre stanna inne resten av dagen än att måsta ränna runt som jag kommer att behöva göra. Min första lektion är på ett campus och den andra är fem minuters gångpromenad bort på ett annat. Bara för att. Ska traska härifrån först om två timmar så har jag tur så har regnet avtagit =)


Färdigpluggat, nu går jag och lägger mig.

Kämpa kämpa! Har pluggat tyska hela kvällen. Gjorde först läxan vi har till imorgon och sedan gick jag tillbaka från sida ett i boken och gick igenom allt. Stavning, artiklar, rubbet. Även om just tyskakursen är den kurs som man kontinuerligt uppdaterar igenom lektioner och att bara vara i det här landet så kändes det bra att göra allt en gång till.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan göra en djupdykning i sängen. Börjar inte avsevärt tidigt imorgon men jag vill ändå gå och lägga mig någorlunda tidigt och förhoppningsvis vakna utvilad imorgon. Sov gott!!



En smickrande bild från igår. Ni kan kanske gissa vems det rosa benet är...

Onsdag 12e Oktober

Ytterligare en höstdag i Tyskland. Inte lika varmt som igår men jag har suttit på lektion från 8-17 så det har inte gjort så mycket. När jag slutligen kom hem var jag så slut i kroppen så det blev ett halvtaskigt försök till middag och sedan slocknade jag. Blev väldigt sent igår innan jag somnade. Efter fotbollsmatchen hängde vi ett tag, sedan fastnade jag på skype innan jag var tvungen att hoppa i duschen. Klockan var närmare ett innan jag släckte lampan och klockan sex ringde alarmet. Ikväll ska jag lägga mig tidigt!!

Här kommer en liten bildbomb från gårdagens fotbollskväll.



Killar + fotboll = öl. Tydligen



Mat



Snacks



Mer snacks



Sportintresserade tjejer... nej.



Bytte sedan ställe till Naradas place. Min rosa one piece var väligt poppis. I och med att jag aldrig gick utanför byggnaden så fick jag ha den på mig. Liten kontrast mot kavajen tänkte jag.

En varm höstdag


Vädret idag har varit till fullståndig belåtelse. Höst men samtidigt varmt och bilderna nedanför visar hur jag har jag sett ut idag. I skrivande stund sitter jag på mitt rum och har bytt ut de tajta jeansen mot en mjuk one piece. En perfekt outfit att titta på fotboll i. Om en timme ska Luis fixa mat oss åt oss alla och sedan ska vi titta på fotbollsmatchen mellan Sverige och Nederländerna. Heeejja!!!!






Tisdag 11e Oktober - Lite fler bilder


Efter lektionen då jag, Istvan och Luis var på väg hem så gjorde vi ett stopp i City Galerie för att Luis ville se hur det såg ut. Av någon anledning hade han aldrig varit där förut.



Kastade tärning



Tittade på två clowner.



Lekte inne på en Apple-butik.



Nu sitter jag på mitt rum och äter saltgurka. Godare än vad man kan tro.

En bild på mig


Såhär ser det delvis ut på en annan del av skolan, där vi har våra tyskakurser och där vårt bibliotek ligger.






Vatten



vs.


Tisdag 11e Oktober - Goooood morgon!


Kickar igång dagen med en portion havregrynsgröt. Sitter i skrivande stund och väntar på att den ska svalna lite så att jag kan hälla i mjölken. Gillar inte då mjölken blir för varm.. Senare idag har jag en lektion men den är först klockan två så innan det ska jag och en av mina projektmedlemmar (en av de kurser jag har på lördagar) samlas och sammanställa några frågor som vi vill ha svar på. Känns bra att få komma igång. Vad ska ni ha för er idag?




Fia kommer och gör Augsburg osäkert!

Jihooo!! Nu har lillasyster bokat en resa hit till mig! Mycket, mycket glad tjej! En snabb titt i kalendern säger att det nu börjar bli ganska fullspäckat. Om tre veckor bommer hjärtat och stannar i hela två veckor. Behöver jag säga att jag längtar? Helgen därpå är hittils händelselös men därefter är det relativt fullmatat. Sista helgen i november är en skolhelg där lördagen är fullsmetad med föreläsningar. Helgen därefter, det vill säga första helgen i december, så sticker jag till Berlin följt av en hittils ledig helg som jag snart hoppas kommer att bestå av besök. Hegen därpå (tredje helgen i december) kommer Fia och sedan är det JUL!! Jag kommer att vara kvar i Tyskland över julhelgen men över nyår planerar jag att åka till ett annat land och fira. Vilket land låter jag dock vara hemlig så länge. Söndagen efter nyår åker vi iväg på en tre-dagars tripp med all inclusive som skolan bekostar och när vi sedan kommer hem är det tentor för hela slanten och sedan är det hem till Sverige. Det var min tid i Tyskland det.

God natt och sov gott, vi hörs imorgon!

Pluggtillbehör



Choklad gör det mesta lite enklare. Kanske inte viktnedgången men något sådant eftersträvar inte jag, så fritt fram!

Måndag 10e Oktober

Idag har jag upptäckt främst två saker.
1. Kaviar med vitlök kan vara det äckligaste som jag hittils haft i min mun.
2. Att steka champinjoner utan fläkt får det lilla rummet att lukta jätteilla.



Jag måste ju passa på då Samuel inte är med.

Gnucci Banana!


Jag kan inte låta bli att tycka att dena brud är stencool! Så osvensk som man bara kan bli medan man samtidigt är svensk. Gillarrrrt så det sjunger om det!!



Till er som har spotify, lyssna även på låten Sick in head. Versionen som finns på youtube är en remix och inte alls lika bra enligt min mening.

Inte alltid roligt att spendera pengar..

Har tillagat bulgur för första gången i mitt liv. Är inte helt 100 på att jag gjorde som man skulle men det gick i alla fall att äta. Jag borde gå och införskaffa mig en måttsats. Det är mycket man borde. Borde även köpa alla böckerna som krävs för kurserna men det känns inte alls lockande då de ligger på 600-700 sek var och en av dem. I en del kurser är böckerna billigare och i en del dyrare men i snitt ligger de på det där priset och det gör mig smått olycklig då det rör sig om 7 böcker. Två av kurserna utgår inte från några namngivna böcker och i tyskakursen är det samma bok som vi köpte till intensivkursen som gick i september. Det finns ju roligare saker att lägga pengarna på än litteratur som om ett år är utbytt mot en nyare version och inte längre är aktuell.



En av böckerna till kursen Multinational Business Finance and Investment. Utöver denna kommer vi att använda oss av tre andra böcker plus stencilier som vi får ut.

Hund i Tyskland

Jag har ända sedan jag kom till Tyskland reflekterat över hur hundarna och hundägarna i detta landet beter sig. Ingen bryr sig. Inte hundägarna, inte hundarna, ingen. En tjej kommer cyklandes med sin lilla hund lös längs grusvägen, hunden sticker iväg 100 meter bort där det står en schäfer och luktar på något. Tjejen cyklar vidare utan att vända sig om och efter en stund kommer den lilla hunden ikapp henne igen. Inte ett ord från någon. Inte från den cyklande tjejen, inte från någon av hundarna, inte från schäferns ägare, ingen. Det finns de som har sina hundar kopplade men det är oftast valpar eller unghundar. De vuxna hundarna går lösa och i regel kloss mot sin matte. Det händer att de strövar iväg en bit men that's it.

Då vi var och kollade på Neuschweinstein slott för några veckor sedan så var det en man med två små saker som kom och gick. Mannen gick längs vägen, den ena hunden 10 meter bakom och den andra ca 10 meter framför men på motsatt sida om vägen. Sådär gick de hela den 40 minuter långa promenaden upp till slottet. Hundarna luktade inte efter något eller verkade gå precis där av någon speciell anledning. De bara gick där. Helt obrydda om resterande delen av världen.

Måndag 10e Oktober - Frulle


Dagens viktigaste mål!


Söndag 9e Oktober - God natt!


Det blev några knop idag trots allt. Har skurat på toaletten, städat undan, diskat och pluggat. Hann dock inte mäta naveldjupet så det får bli en annan dag för nu ska jag gå och lägga mig. Skönt med en tidig kväll! Skola imorgon med start klockan 8 så det blir ingen sovmorgon här inte. Vad har ni haft för er i helgen?

Schema för HT i Augsburg


För att få en överblick har jag knåpat ihop ett litet schema som visar min schemalagda skoltid. Utöver dessa kurser har jag ytterligare 14 ECTS men som är lagda på helger och "egen-tid". Sammanlagt är det 33 ECTS vilket är mindre än vad jag valt innan men fortfarande mer än vad man normalt läser om man läser på 100 % på ett svenskt universitet. Anledningen är för att några av de kurser som jag valde innan har utgått eller att de krockar med varandra så jag var tvungen att prioritera bort.

Som ni ser så är jag helt lektionsfri på fredagar samt varannan måndag, så mina helger kommer att bli oändliga.




Utöver det redan nämnda så innebär schemat en rejäl prövning för självdisciplinen. Det gäller att fokusera nu!!

Det här med att ta beslut

Jag har tagit ett beslut som har ändrat förutsättningarna märkbart. Det kommer att få konsekvenser. Jag antar att det är så med beslut, mer eller mindre. Att det medför konsekvenser. Det känns som ett bra beslut men det påverkar utfallet på framtiden och jag är inte helt tillfreds med vad det får för följder.

Ni vet min kurs Industriell Organisation II som jag läser från universitetet i Luleå. Den kursen skall tenteras skriftligen på lördag den 22a Oktober mellan 9 och 13. Planen var att jag skulle ordna så att jag fick någon som tentavaktade mig här och på så sätt fått tentera av den kursen här och nu. Redan där uppstår ett problem. Hitta någon som frivilligt kommer till skolan här i Augsurg och vaktar mig i fyra timmar. Men det är inte där skon klämmer.

Som ni vet så var jag på skolan igår (lördag) och hade två föreläsningar, en från 9 till 13.30 och en från 14 till 18.30. De ges på lördagar för att professorn som undervisar jobbar på ett annat universitet under vardagarna. Så tre obligatoriska lördagar kommer de att vara föreläsningar från morgon till kväll och en av de tre lördagarna är den 22a oktober. Börjar bitarna falla på plats?

Jag skjuter upp mina studier på mitt hemuniversitet, men å andra sidan så får jag utökade kunskapar som jag kan stoppa med mig i bagaget då jag åker härifrån i början av nästa år. Allting har en baksida och den bittra sanningen har jag precis fått smaka på.

Det positiva är att jag får läsa en kurs som verkar mer än intressant och som jag jag verkligen tror att jag kommer att ha nytta av. Det är dock bara vad jag tror, så som det ser ut nu så har jag gjort en chansning som jag kommer att få leva med. Så är det så man tar beslut.

Russian party


I vår ERASMUS-grupp har vi en hel del ryssar, närmare bestämt sex stycken och igår hade de anordnat en Rysk afton med allt vad det innebär. Rysk mat, rysk musik, vodka (oväntat) samt en jätterolig (ironisk och självdistanserad men samtidigt informativ) PP-presentation om Ryssland. Väldigt roligt och underhållande!! Att jag sedan hamnade på en dansklubb med de andra är helt och hållet flickornas förtjänst/fel. Övertalningsförmågan på de små liven är inte nådig så det var bara att ta sig i kragen hänga med.

Vi gjorde dock världens tabbe då vi beslutade oss för att gå till fots hem från stället vi var på, det var anledningen till varför jag frös så mycket i natt. Det är ju smart att från att ha svettats hejdlöst på ett dansgolv sedan ta på sig enbart en jacka och gå hem i några ynkiga plusgrader.. Plus i kanten till oss.

Lite frukost på det kanske? Pusshej!







De hade ansträngt sig och gjort väldigt mycket mat.



Jag, Juliette och Stefania



Söndag 9e Oktober - God morgon!!

Hej på er!! Hur har ni det? Jag måste erkänna att jag är en aning trött idag - först en hel dag på skolan och sedan dans halva/hela natten lång. Det känns i kropp och huvud så att säga men man lever bara en gång som någon klok carpe diem-människa skulle ha sagt.

Idag då... Idag ska jag inte göra många knop, vädret fortsätter att vara växlande dåligt så jag tror att jag ska stanna inne hela dagen och inte göra någonting. Kanske att jag mäter naveldjupet men vi får se om jag orkar. Ni då?

Kommer snart inlägg från gårdagens ryss-party.



Såhär hårt var livet förra söndagen. 20 grader varmare än nu. Burr!!

Bra tid på dygnet...

Hej! Bra tid på dygnet för att uppdatera men nu får det bli så. Kom precis igenom dörren och ska när som helst kasta mig i sängen, tänkte bara säga till er att jag lever innan så sker. Det har varit en rysk afton/fest ikväll men jag berätter mer om den imorgon. Samt mina två kurser som jag hade tidigare idag (igår) för jag är alldeles för frusen för att göra det nu. Utöver det vill jag skicka ett stort grattis till alla piteåtjejer som har visat mer än framfötterna i Umeå idag. Stor grattis!! Jag håller tummarna för er imorgon också! Är säker på att det kommer att gå minst lika bra då!! God natt och sov gott alla! Pussar och kramar! /Ida

Skruvad/onormal/unik/sockerhög


Egentligen är detta bilder som inte borde läggas upp offentligt men jag bjuder helt enkelt på det här. Bilderna är från i onsdags efter en hel dags föreläsningar/lektioner och sedan 20 kilo socker. Fast det står ju redan på bilderna så det behöver jag egentligen inte säga.





Nemi - Tidsinställt

Haha, jag har ingen humor!




You only live once but if you do it right, once is enough!





Frukost it is!


Bilden får tala för sig själv.



Fredag 7e Oktober - God natt och sov gott!



Nu ska jag gå och lägga mig. Tänkte bara säga det och att mellan 9 och 18.30 sitter jag bänkad i skolan imorgon. På en lördag. Vill man så går det. God natt på er!




Har tidsinställt några inlägg för er imorgon, som kompensation för att jag är borta hela dagen.

Kom igen SVERIGE!!


Åt precis en magisk middag (i "sedan-jag-kom-till-Tyskland mått mätt"); pasta och champinjon/skink-sås. Dels var jag dödshungrig och dels var det riktigt gott så hela tre talrikar har jag tryckt i mig. Har en lättare form av matkoma nu. Det hela blir säkert mycket bättre av att jag om några minuter ska gå till en av mina klasskompisar där vi ska kolla på fotbollsmatchen mellan Sverige och Finland och trycka chips och valfri dryck (alkoholfritt för mig ikväll, har skola hela dagen imorgon). Det är blodigt allvar för en kille är från Ungern, och ni som följt med och vet hur det står till i resultattabellen vet vad det innebär. Hoppas för gudarnas skull att Sverige vinner!!




Olivolja, champinjoner, schwartzwaldskinka, vitlök, färskost med någon örtsmak, salt och peppar. Lite mindre olyxig fredagsmiddag jämfört med förra fredagens gulaschsoppa på burk. Haha!

Weekend till... BERLIN!

Jag hade nästan glömt bort att säga vart jag har bokat en resa, MEN, fredagen den 2a december till söndagen den 4e december kommer jag att vara i Berlin och leva rövare. Mitt i julhandeln! Häftigt va?! Så ni som planerar att komma och hälsa på mig här i Tyskland, kom inte första helgen i december. Inte så länge ni kommer för att träffa mig i alla fall ;)

Nu ska jag gå och lägga mig för kl 06.00 ringer alarmet imorgon. Då är det Managerial accounting som står först ut på schemat. Ska bli spännande att se vad det kan vara för kurs. Så, nu vill jag bara säga god natt och sov gott!





Haha, bjuder på dessa två bilder.

Ingen Schnitzeljagd


Att inte delta kan vara mitt bästa beslut på länge och då av främst två orsaker. 1 Det började regna för två timmar sedan och vad kan vara tråkigare än att gå runt i stan och göra uppdrag, bli blöt, sätta sig på en krog och försöka se glad ut? 2 En av tävlingsgrenarna går ut på att klä av sig och göra en så lång lina som möjligt av lagets kläder. Känns väldigt mycket gymnasiet över det hela. Behöver inte sägas mer om det.

Ska göra mig något att äta, frågan är bara vad. Middagstips någon?





Till skolan!


Bort till skolan! Velar fram och tillbaka på hur jag ska göra efter skolan. Det är en "skattjakt" av något slag för alla ekonomistudenter som jag först tänkte delta i. Nu har jag dock börjat tvivla för dels så har jag lektion till kl 6 i eftermiddag, det vill säga efter tävlingen börjat och sedan börjar jag 8 imorgon på morgonen. Lutar åt att jag inte är med men vi får se. Ha en bra dag alla ni!





Fortfarande blött hår. I vanlig ordning.

Ny favvo!


Har hittat en ny favorit. Hårdmacka, keso och avokado. Prova inte om du inte är beredd att fastna.


Torsdag 6e Oktober - Hej på er!

Hej världen! Tidigare på morgonen har jag varit ute och flängt lite. Började med att gå och registrera mig som boende här i Augsburg, det måste göras för att kunna få uppehållstillstånd. Därefter gick jag och handlade lite mer mat, sådant som jag inte kunde hitta då jag var på en annan affär igår. I skrivande stund sitter jag och äter frukost i form av keso/youghurt/banan-röra, avokado-mackor och honungsvatten. Viktigt med en stor och bra frukost!


Berättar snart vart det är jag har bokat en helgresa i december.

Pigg som en.. vadå?

Som vi alla vet så har min mage en tendens till att återhämta sig ruggigt fort efter en måltid. Så nu sitter jag och äter makaroner och korv medan jag ser veckans avsnitt av 90210. Att jag för en liten stund sedan höll på att somna sittandes är nu ett minne blott. Pigg som en lärka.



Ja, men fin bild som Dedele tog på mig. 22 år gammal och rynkigare än drottning Silvia. Känns bra.

Crêpe a là Dedele

Det blev crêpes på Franskt vis. Förvisso har jag för mig att crêpes ursprungligen kommer från Frankrike men jag hade ingen aning om att man åt det på det sättet som vi gjorde ikväll. När jag bodde hemma så hände det att mamma gjorde crepes av stuvningar, exempelvis champinjonstuvning och så rullade hon in det i en plätta. Det vi åt nu var tunna, tunna plättar som man bredde (typ som då man brer smör på en macka) med caramellsås, lite kanel och sedan grädde. Väldigt sött och slibbigt men oh så lätt det slank ner. Johooodå! Tryckte fem stycken innan jag gav mig på efterrätten.

Har bokat en resa idag. Gissa vart? =)





Mumma!



Smiiile!




Mätt och belåten! Det barkade ganska ordentligt efter maten då vi alla var väldigt trötta och höga på socker, kommer förmodligen att ha träningsvärk i magen imorgon.

Ett snabbt inlägg!!

Klev precis innanför dörren och ska bara snabbt kasta in den inhandlade maten i kylen, byta till nå slappare kläder, skriva ett snabbt blogginlägg och sedan ta hissen upp till Dedele som bjuder på middag. Dock först om 15 minuter men ändå. Har haft en heldag på skolan och jag är nu helt slut i skallen, kommer att bli en tidig kväll som det känns nu.





Magen skriker och jag är mer supersugen på svenskt godis! Nuuu!!!


Dagens Nemi!


Onsdag 5e Oktober - Skola

Lite dålig uppdatering, jag vet. Det kommer tyvärr inte att bli så mycket bättre idag då jag först har lektion från 9.50 till 13 och sedan från 15.30 till 19. Min tanke är att jag ska hinna hem mellan de två passen och slänga i mig nå mat, men det återstår att se hur det blir av den saken..

Min första lektion är Multinational Business Finance and Investment och den andra är ekonomityska (Wirtschaftsdeutsch). Ska bli vädigt spännande att se hur kurserna är upplagda och vad det är vi ska göra. Vi hörs då vi hörs! Sköt om er så länge!!



Idag verkar det inte bli lika varmt som det var i helgen, så jag tar utan att tveka långbyxor på mig.

Kanelbullens dag!

Idag är det kenelbullens dag och det är ju jätteroligt! Extra kul att jag varken har några bullar eller någon ugn att laga (Update: kanske heter baka??) bullar i. Inte för att jag tror att jag skulle ställa mig och göra det i det så kallade kök jag har här även om jag haft en ugn men i alla fall. Tror jag ska lura med mig någon från min klass och gå ner på stan och försöka hitta ett konditori som har bullar. För det kan jag lova er, att konditorin och caféen det finns det gott om!



Samuels farmors bullar, en bild från Augusti.

Youtube-klipp

På tal om youtube-klipp. Se detta!


Tisdag 4e Oktober

Hej! Hur har ni det? Jag har haft en morgon med mycket vandrande utan att ha fått så mycket uträttat. Började med att gå till skolan strax efter sju för att så tidigt som möjligt träffa våran internationella kordinator. Hon var tyvärr inte till så mycket hjälp men hon var i vart fall trevlig. Har därefter försökt få tag på både en, två och tre andra personer utan att lyckas vidare bra. Gav till slut upp och tog på hemvägen en liten omväg för att kolla in höstmarknaden som de har här nu. 

Kolla in det här klippet. Haha! Det är ett äldre par som försöker att ta kort med webkameran.



Hur söta är de inte?!

Bort med handduken!


Nu kastar jag in handduken för den här dagen. Imorgon ska jag tidigt som bara den infinna mig på skolan och prata med vår kordinator för jag har en del funderingar angående vilka kurser jag ska välja. Det krockar och har sig så de kurser som jag till en början valt (preliminärt) kan jag ju inte längre läsa så jag måste välja några andra för att få tillräckligt med poäng. Egentligen behöver jag bara läsa 15 poäng under min tid här då jag även läser två kurser (15 poäng) från mitt hemuniversitet men jag känner att jag vill passa på att läsa så mycket som möjligt då jag väl är här. Så planen är att ta 30 poäng här, precis som en vanlig 100 %-termin.


God natt och sov gott käraste ni!



En blomma som jag tog kort på i söndags (igår). Än kanske inte hösten har kommit till södra Tyskland trots allt..

Häng och fotboll vid sjön

Hej på er! Det blev ett ryck idag igen. Denna gång får att åka bort till sjön för att hänga, lira lite fotboll, njuta av det fina vädret och våran sista day off innan skolan börjar. Det har varit drygt 25 grader i skuggan idag så det har nästan varit lite fööör varmt i solen. Hade shorts och linne på mig men var näst intill tvungen att gå och sätta mig i skuggan. Den 3e oktober, ska inte klaga!


Med andra ord blev det aldrig att gå ner på stan, så jag har ingen aning om de gjorde något speciellt för att fira sin nationaldag. Kan i alla fall säga att väldigt många var borta vid sjön för att slå av nationaldagen på gammalt hederligt slapparvis. Like it!




Gabi råkade cykla förbi och hade sin systers hund med sig och som jag fick mysa lite med.





Sommarvärme!!

På tal om ingenting..


Har jag sagt hur lyhört det är i detta hus? Inte så farligt i lodrät riktning men åt det andra hållet... Jag hör precis vad de gör, vilken musik de lyssnar på, när de spolar, duschar osv osv. I skrivande stund spelar någon av grannarna Don Omar - Danza Koduro, så då vet ni det. Jag ska fortsätta att plugga vidare här nu. Hare!



En bild från Botanischer Garten igår.

Söndag 2a Oktober - Godnatt!

Avslutar denna dag med att lyssna på Ulf Lundell och bara ta det lugnt. Har tänt ljus och tagit på mig de skönaste kläderna jag har att tillgå här. I vanlig ordning så är de andra uppe på 19e och festar men jag OOORKAR verkligen inte! Ju mer de dricker desto mer avsmak får jag. Vill bara ta det lugnt och göra raka motsatsen till allt vad fest har att göra med. Haha, inser hur torr jag framstår jämfört med mina klasskamrater men jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte är sugen på att dricka alkohol 24/7. Nej jag sitter hellre här, under korkeken och luktar på blommorna!! Eller nå..

Imorgon är det som sagt en röd dag här och därmed ingen skola. Återstår att se vad dagen har att bjuda på men jag tror att vi ska besöka en marknad som ligger några minuters gångpromenad härifrån. Därutöver ska jag i vanlig ordning plugga lite. Bra att jag hinner göra så mycket som möjligt i LTU-kurserna innan kurserna härifrån drar igång. Jaja, nu ska jag sluta babbla. Sov gott käraste ni!!

Ett litet återfall


Tycker inte att det rör sig om några extremt dåliga "mat-saker" så det får duga som dagens middag. Ska försöka bättra mig men det kan inte hjälpas att det är gott med mackor och youghurt!




Vad säger förresten dunderstora avocadon??


Botanischer Garten


Vi fick ett ryck och hittade på att vi skulle åka och kolla på Botanischer Garten, som är precis som det låter - en trädgård. Jag har aldrig varit på/i någon tidigare men det var helt okej. Blommor är inte det som fascinerar mig mest men jag erkänner, det var riktigt fint.










23 grader i skuggan, så shortsen fick åka på.

Vanlig mat till lunch!


Det artar sig, idag blev det något ordentlig mat även till lunch. Har ingen aning om vad jag lagade, rörde bara ihop något av det som fanns tillgängligt.

1 gullök
1 grön papria
Hackad vitlök
Korv
Olivolja
Salt, peppar, basilika, lite paprikakrydda

Såhär i efterhand vet jag inte om jag tycker att paprikan gjorde sig så bra i blandningen men det gick att äta iaf. I övrigt mycket gott och framför allt lättlagat.





Vickys födelsedagsfest!


Det sket sig med Beer Garden så istället kom två av mina klasskompisar hit (till mitt rum) och vi satt och surrade innan vi gick upp. Väl uppe så var festen redan i full gång och alla var redigt fulla. Det gjorde att ingen la märke till min röda nagel, men strunt i det. Jag själv höll mig på mattan och gick ner till mitt rum igen en dryg timme senare då hela gänget drog ut på krogen. Kändes som det mest lockande alternativet.

Vaknade för tre timmar sedan och har sedan dess skypat med Samuel. Vette tusan vad jag ska göra resten av dagen men det vore bra om jag pluggade åtminstone en liten stund. Affärerna är som bekant stängda både idag och imorgon men det gör då inte mig någonting. Hur som, vi får se. Vad ska ni göra denna söndag? Svara i kommentarsfältet vettja!





Jag och födelsedagsbarnet



Beau, Laura och jag

Rött/Lila/Ida


Typiskt mig, alla naglar lila utom en som är röd. Någon stör det säkert. Nu ska jag sticka, ska möta de andra nere i foajen om 10 min! Ha så kul ikväll hörrni!


Lördag 1a Oktober - Hälsomiddag


Hälsodagen nummer eins!! Först motion och sedan sallad till middag.

Gjorde en liten kylskåpsrensning efter att ha varit och handlat på Aldi - så salladen består av två kokta ägg, schwarzwaldskinka, tomat och sallad. Har dock lite problem med såserna i detta landet. Har köpt tre stycken (exklusive ketchup) men jag har inte bestämt mig vilken jag tycker minst om ännu. De smakar lite småäckligt alla tre.  Jaja, kan inte få allt här i livet.

Alldeles strax ska jag byta det nyttiga mot något mindre nyttigt, nämligen öl. Om lite drygt en halvtimme ska vi iväg och joina fransoserna som är på Beer Garden och senare vid tio ikväll skall vi upp på 19e våningen och ha en födelsedagsfest för Viktoria. Kommer säkert att bli en trevlig kväll. Ska snabba mig nu, måste lösa problemet med vad jag ska ha på mig. Har så många alternativ nu då jag har nytvättat. Hare!! Puss och kram!




Visst ser den ändå ganska god ut?

Ida + träning = snart sant!

Idag kände jag mig piggare och beslutade mig därför att ta en lite runda med löpardojjorna. Helt klart det bästa jag gjort på länge! Näsan blev bara bättre och känns nu helt fri och huvudet är inte längre sådär tungt som det har varit de senaste dagarna. Låren känns lite tunga dock men det lever jag så gärna med. Fortsätter jag såhär så ger det med sig och jag kanske kommer att få en vältränat kropp någon gång i framtiden. Eller... ! Tog en bild då jag kom hem men jag vet inte om det är snällt mot er att lägga upp den. Ska överväga en stund och så får jag se hur jag gör senare.

Nu ska jag traska ner till Aldi och handla lite. Vet inte riktigt vad men det blir nog bra ska ni se.

Oktober!!

Hööööst! Jag älskar hösten! Alla fina färger! Mysiga, fina kläder, den härliga luften.. ja allt!! Det har varit så bra och varmt väder här sedan jag kom ner (och det är det fortfarande) så det har inte känts som att det är höst, men nu! Är det oktober så har man höst, så är det bara!

I år gillar jag den här månaden extra mycket för den sista oktober kommer min käraste ner och bor med mig här i hela två veckor!! Längtar så att jag snart vänds ut och in.


Mina snygga skor från Clou!


Det är fler än jag som gillar mina skor från Clou. Nu då jag var in på Modettes hemsida nu på morgonen så hittade jag detta och för någon vecka sedan så skrev även Kenza om dem. Jag köpte mina i början av september innan jag åkte hit men är fortfarande lika kär i dem! Hade lite ångest precis efter jag köpt dem men jag har slutat att ha det för länge sedan.




Kan ni se vilka det är?

Hej hej! God morgon! Hej!

Vaknade kl 6 i morse och var på väg att stiga upp men lyckades få mig själv att sova två timmar till. Nu har jag precis ätit kanske min största frukost sedan jag kom hit. Inbillar mig att sömn och mat är receptet på att bli frisk.


Lyssnar på Morgonpasset Helg på P3 samtidigt som jag plockar ihop här i mitt lilla boende. Då det är så litet blir det så uppenbart då det blir stökigt, vilket det blir direkt då ytan inte är den största. Har vikt ihop det sista av tvätten som fortfarande inte torkat igår och nu ska jag dammtorka.

Senare idag ska jag gå ner och handla lite mat så att jag klarar mig till åtminstone tisdag. På måndag är det Tysklands nationaldag och då är alla affärer stängda, vilket de även är på söndagar så det är bara att bunkra upp.




Ett givet val en morgon som denna!