BMW Welt

Bayerische Motoren Werke. Idag var det alltså BMW World som gällde, denna gång med skolan. Jag och Samuel gjorde ett besök där för drygt 2 veckor sedan när vi var i München och kollade in Olympiastadion som ligger precis bredvid. Idag var det som sagt med skolan och det hela började med en guidad tur följt av en presentation gjort av självaste chefen för hela bygget. Inte för hela BMW utan "bara" för BMW World. I och med att vi alla som var där läser International Management så gjordes redovisningen utifrån hans perspektiv, hur det hela styrs, vilka problem de handskas med och hur dessa problem tacklas, hur de tänker i olika situationer och så vidare. Väldigt givande och intressant. BMW säljer förutom sina egna bilar även Mini, Rolls Roys och Husqvarna och dessa tre ska flytta in i BMW World som då blir BMW Group World och till "the reopening" vid 5-årsjubileumet nästa höst skall allt vara klart.

Tog även några bilder med mobilen, bland annat då vi var nere i ett av videorummen men tyvärr vill inte internet till mobilen funka för tillfället så jag får inte in bilderna på datorn. I vilket fall som helst så visades vi hur bilarna förvarades. Tänk er hur IKEA´s lager ser ut, med flera hyllplan, så stod bilarna i en hall som var några tiotal meter hög i tak. Det som är speciellt med det lagret är att syrenivån i luften bara är ett fåtal procent och detta är för explosionsrisken. Skulle inte vara det roligaste om 300 sprilans nya BMWs exploderade men det hade varit än värre om byggnaden förstördes. Det var inte bara 1 miljard euro som lades ut vid byggnationen.

Tills vidare får ni två kort som togs med den vanliga kameran.




Jag, Juliette och Adele uppe i "Vardagsrummet" inne i BMW World.


En lirare som körde upp och ner för trapporna. Filmade med mobilen men som sagt, det får ni se någon annan gång.

Kaviar i mitt hjärta!

Jag har egentligen aldrig varit så överförtjust i kaviar men sedan jag en januarimorgon i Umeå hos min älskade B2 upptäckte ICA's kaviar så har jag varit frälst. Ni kan kanske ana lyckan då Samuel hade med sig en tub då han kom. Sagolikt! Detta är en bild från någon annan morgon men det hade lika gärna kunnat vara idag för det är i stort sett såhär det ser ut. En ordentlig laddning med gröt, hallonsylt och mjölk och någon macka av något slag. Top notch!

Det enda som saknas är Fia som kan äta upp min äggula.


God natt och sov gott!

Har varit nere och spelat pingis någon timme och nu förbereder jag lite smått det sista inför morgondagen. Vi ska ju som sagt till München och jag åker direkt efter skolan. Kan inte säga exakt när vi är tillbaka men jag skulle tippa att det blir senare på kvällen. Hörs då! God natt och sov gott.


Fler bilder från i söndags då vi for till Österrike, denna gång bilder tagna med mobilen.







Struktur

Struktur är min nyckel till det mesta just nu. Då jag ska somna på kvällarna så får jag svettattacker och ligger och hyperventlierar för att jag har så mycket att göra men när jag fått strukturera upp och har stenkoll på vad som ska göras och när det ska göras så mår jag mycket bättre. Plus att jag börjar se det lilla ljuset i tunneln. Inte dödsljuset då vill säga. Julen hemma i Sverige med mina nära och kära. Kalenderfreak som jag erkänner att jag är så har jag full koll på att det bara är två veckor och två dagar innan jag får besök och bara tre veckor och två dagar till jag kommer hem. Jag räknar inte alls dagarna. Inte alls. Haha. Nu ska jag återgå till att sammanställa nya lagar i Afrika, gå igenom vilka som är väsentliga för dess medverkan i världshandeln. Ha en bra tisdagskväll!! Och njut av era skumtomtar, lussebullar och pepparkakor men ge gärna sjutton i att lägga upp bilder på det på facebook (för jag blir inte det minsta avundsjuk). Tack på förhand!

Salzburg

Söndag morgon halv nio rullade vi från Augsburg tågstation med Salzburg som slutdestination. Väl framme gick vi en guidad tur på tre timmar där vi visades runt i Mozarts födelsestad. En ganska liten stad med inte alltför många invånare men ack så fin. Jag blev nästan lite småkär i den mysiga, vita staden. Det kryllade av olika slag av artister, i vartannat hörn stod en gatumusikant eller en levande staty och julmarknaden var inte så dålig den heller. En mycket bra dag med andra ord. Här följer några av alla bilder som togs den dagen. Hej så länge!














Tisdag 29e November

Hej! Dagarna springer iväg för mig. Jag hinner inte vara med och ju längre in i terminen jag kommer desto mer proppat är mitt schema. Men hellre det än att sitta sysslolös om jag får bestämma.

Igår kväll hade vi gruppmöte om vårt arbete i kursen Corporate Communication. Vi ska göra en redovisning om corporate publishing nästa onsdag och imorgon ska vi till München till BMW för att prata lite med högste chefen för BMW World. Tyska företag ligger i framkanten då det kommer till publishing så det ska bli väldigt intressant att få träffa denna herre och höra vad han har att säga. 

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan bege mig till skolan. Ha en bra dag! /Ida

Spanish Party

Spansk mat, sangria och flamenco. Kanske de tre komponenter som i första hand förknippas med Spanien. Under höstens gång har Maria haft flamencoundervisning med de som vill och kvällen till ära gjorde de en bejublad uppvisning. Jag vet hur det såg ut för några veckor sedan då flamencoresan började så det var svårt att förstå att det är samma gäng som dansade för oss i lördags. Cred till Maria! Sammanfattnignsvis så var det en väldigt rolig och skrattrik kväll! När uppvisningen var över tackade jag dock för mig och gick och la mig. Det här med tidiga kvällar har blivit min grej.




Jag ville bara säga god natt

Spanskt party som sagt men jag lämnade tidigt och har nu tänkt gå och lägga mig. Vill vara någorlunda utvilad imorgon då vi ska till Österrike. Uppdaterar mer detaljerat imorgon. Sov gott på er :)

Lördag 26e November

Lördag, hejsan! Jag har varit vaken några timmar nu, närmare bestämt sedan halv åtta, men har inte haft så mycket att skriva. Har inte så mycket att komma med nu heller, förutom Michael Bublés fantastiska julskiva. Du bör lyssna på den och du hittar den på spotify eller på youtube. Har lyssnat på den ändå sedan den kom för några veckor sedan men har ännu inte blivit less. Har även ätit frukost och tryckt en hel chokladkalender. Är det juletider så är det.

Har jag föresten sagt att vi ska till Österrike imorgon? Och nästa helg till Berlin och om tre veckor får jag besök. Av TRE personer tydligen, har dock ingen aning om vem den tredje personen är och det håller på att göra mig galen. Jag vill veta!! Med hjälp av uteslutningsmetoden försöker jag komma på det men det är inte så lätt. Det är inte du KB, du jobbar. Sara har för fullt upp plus att dina fingrar sitter för långt uppe, sorry hjärtat men ibland är det ganska sant. Elin pluggar, Anja kan inte lämna butiken, pappa vill inte lämna Bonny (vad det då är för konstig ursäkt), Svanberg är i Thailand, Alatalo är för seg och skulle dessutom försova sig och missa flyget även om hon tagit tag i saken och bokat en biljett. Det finns dock en person som visat ett extra intresse för att komma hit men har tentaperiod under den tiden som mamma och Fia kommer. Stämmer det fortfarande, Curry? Så jag vet helt enkelt inte!! Om de nu inte hittat någon random ute på gatan som ville följa. Eller vänta, Fia ska Ville följa?! Åhhh, jag vill VETA VEM DET ÄR!! Var så vänlig och skriv det i kommentarsfältet här nedanför så skulle jag bli jätteglad. Tack på förhand!

J.O. Waldner

Har varit nere på bottenvåningen och spelat pingis och tro det eller ej men jag var inte så supervärdelös. Riktigt bra faktiskt, om jag får säga det själv. Skulle ha tagit vara på min djärvhet i ung ålder och hade garanterat varit i klass med Waldner idag. Synd att jag inte gjorde det. Nu ska jag gå och tvätta bort sminket och sedan sova. En lugn och tidig fredagkväll med andra ord. Skönt! God natt!



Slänger med en bild på mig och Foti från i måndags då vi var på julmarknad.

Det växer

Det är nog som Carro sa, mitt hår har blivit långt. Eller långt och långt, men det växer i varje fall. Den översta bilden är tagen i början av tiden här i Tyskland och den andra idag, ca 11 veckor senare.




Go Out Day

Hemma igen och är heelt slut i huvudet. Från halv ett till sex vi vara där. Det i sig är var alls farligt men det är italienarna (Foti, haha!) och spanjorerna som gör det. Varför måste man prata med en ljudnivå på 160 dB?? Haha! Då jag stod där idag kom jag att tänka på då jag och Elin var på Älvsjömässan i Stockholm och presenterade vårt UF-företag. Då var det två dagar istället för några timmar och det kändes inte alls lika farligt. Foti, det är du som gör det ;)

Det var kul att se att så många var intresserade av att komma till Sverige och plugga. Även om de verkar livrädda för snö och kyla. Veklingar! I övrigt då? Njae, inget speciellt! Ikväll var det planerat att vi skulle ha en avskedsfest för två av de ryska studenterna som åker hem i veckan men av någon anledning är den festen inställd. På tal om fest, jag gick aldrig upp på 19e våningen igår. Jag somnade istället. Och en annan sak som inte blev av igår var julspecialen som vi skulle ha på tyskalektionen. Den är tydligen nästa vecka. Det är Tyskland i ett nötskal - man får information men det är sällan den stämmer.

Nu ska jag äta något. Något annat än godis, mackor och frukt som jag har överlevt på hittils idag. Bra mat... 




Fredag 25e November

God morgon Sverige! Jag tog sovmorgon idag så jag har ganska precis stigit upp. Jag har dock hunnit uppmärksamma facebook och att vi tydligen fick lite snö här i Augsburg inatt. En snabb titt utanför fönstret gör att det blir stark betoning på lite. Men ändå! :D Åh! Det har varit nollgradigt de senaste dagarna, om inte någon minusgrader till och med, så ska det vara så kallt så får det lika gärna vara snö.

Det är fredag, vilket innebär lektionsfritt men jag ska ändå till skolan. Vi har "Go-Out-Day" där vi ska informera om våra hemuniversitet för de studenterna som vill åka utomlands och studera, precis som jag gör nu. Innan dess ska jag fortsätta på Afrika-projektet. Puss och hej!

Inget Japan och inget VM

Det har uppstått en situation. Det kanske inte blir någon Japanresa och VM för vår del. Anledningen är att det krockar med SM-tävlingen som går i Luleå och vad är ett SM utan de regerande mästarna? Det spekuleras dessutom att SM-tävlingen är lagd just den helgen som vi skulle vara i Japan enbart för att något annat lag ska vinna. För saken är den att Backyard Porsön har vunnit alla SM sedan det drog igång för några år sedan. Huruvida detta stämmer eller inte vill jag inte kommentera.

Så alternativen är följande: 1) Vi åker till Japan och spelar VM men då missar vi SM. 2) Vi åker inte till Japan och vi spelar inget VM men åker istället någon annanstans (förslaget är Kanada) och kan då delta i SM.

Vilket alternativ hade ni valt?



I bilen på väg hem från de Nordiska mästerskapen i Norge där vi tog brons.


Hemma från skolan

Nu är jag hemma från skolan igen och sitter och funderar vad jag vill äta till middag. Är jättehungrig men inte alls peppad på att laga mat. Hm.. Senare ikväll så är det i vanlig ordning fest och denna gång något erasmus-tema på en av klubbarna men det är fortfarande osett om jag ställer upp på det. Har inte druckit alkohol på ett bra tag och känner inte för att göra det nu heller. Tråkmåns som jag är. Dock är det inte omöjligt att jag går upp till 19e våningen och säger hej. Det var ett ganska bra tag sedan jag gjorde det också så det skulle nog inte skada. Tiden får utvisa.

Nej nu måste jag gå och rota i kylen och se om jag hittar något ätbart. Hejsvejs!



Nya Mercedes B-någonting stod inne i skolan idag.



City Galerie som jag går förbi varje dag då jag går till och från skolan. Till höger ser man "skridskobanan" de har byggt upp.

Skola!

Jag ska alldeles strax gå iväg mot skolan och idag tänkte jag ta med mig kameran. Vi ska nämligen ha "Weihnachtsspezial" på tyskalektionen. Lite som på grundskolan, superkul! Bara en jylpyssel-lektion som saknas. Men vad vet jag, det kanske också något vi ska göra. Jag lär ju märka.

Ha en bra dag på er!

Inget Spotify!

Jag har gjort bort mig. Jag lackade lite då mina offlinelistor på Spotify inte fungerar/fungerade på min mobil då jag har/hade Premium och ville lyssna då jag går till och från skolan och allmänt när jag inte är i rummet. Då det inte funkade så tjurade jag ihop och sa upp det, vilket visade sig kanske inte var det smartaste. Jag har aldrig haft vanligt spotify sedan de ändrade till att man bara får lyssna på en låt ett visst antal gånger, plus att jag tydligen är i Tyskland. Det spelar uppenbarligen roll och jag måste därför uppdatera min profil till att jag nu bor här, vilket jag inte kan göra utan att jag måste betala. Då hade jag ju lika gärna kunnat fortsätta att betala 99 kr per månad och ha mitt premium på datorn och fortsatt vara utan på mobilen. Så jag har alltså gått från att ha spotify premium i datorn och inget i mobilen till inget i varken mobilen eller datorn. Snyggt!

Innan spotifys tid så lyssnade jag på Youtube och gjorde listor där, men det är ju kul då Tyskland tar några fler år på sig att få rättigheter till låtarna. Så därför litar jag på att du, B2, har koll på musikläget och visar mig allt nödvändligt då jag kommer hem för jag kommer att vara några månader efter. Puss! Ps, jag saknar dig!



Fv. B2 och B1. Bilden förtäljer en helt annan historia och har inte så supermycket att göra med inlägget i sig. Har  ni tur kanske jag berättar den historien någon annan gång.

Torsdag 24e November - God morgon!

God morgon alla fina! Jag har varit vaken en dryg timme nu och har ägnat den åt lite allt möjligt. Diskat bland annat. Ska alldeles strax ta tag i plugget men jag vill bara njuta av denna tysta timme. Detta är enda tiden på dygnet som det är någorlunda tyst här. Annars är det full kareta, spring i kåridorerna, musik, högljudda italienare och spanjorer. Samuel som vart här vet vad jag pratar om. 

En annan sak, vi håller på att komma överens om vilka lagjackor vi ska ha, så om ni råkar ramla över någon tunnare jacka, vit, som skulle lämpa sig på ett VM så kan ni ju hojta. Haha, låter megamuppigt att säga VM. Det är ju sådant som Anja Person och andra storlirare pysslar med. Men, nu är det i varje fall så.

Ha en fin torsdagsmorgon!

Onsdag 23e November

Det är onsdag och jag har idag varit i detta land i 11 veckor, värt att poängtera. Dagen har gått föri nästan obemärkt. Vaknade 06.00, åt frukost, gick till skolan, hade tre lektioner, klockan slog fem, jag gick hem. Fort var det gjort. Japp. Gillar onsdagar. Imorgon ser dagen ut ungeär likadant, förutom att jag bara har två lektioner och de är bara 1.5 h styck. Därutöver blir det eget plugg i form av projektarbete. Kul va!!




Och det där med rubriker, jag är inte så kreativ då det kommer till dem.

Skoldags!

Det fina vädret har bytts ut mot något disigt, tråkigare så jag är inte fullt lika peppad längre, men vad gör det. Det är bara att ta på sig skorna och pallra sig iväg. Vi hörs senare! 


Tisdag 22a November

God morgon! Hur har ni det? Jag har det bra, steg upp tidigt och sitter nu och och äter frukost. Börjar inte förrän 11.30 så jag tänkte plugga lite fram tills dess.

Invigningen igår var väldigt speciell, de tar sin julmarknad på största allvar. När den var över så vandrade vi runt och kikade in marknadsområdet men det var så mycket folk så vi gick ganska snabbt hem och gjorde en tidig kväll istället.







Julmarknad!


Nu sticker jag till julmarknaden, hejsvejs!


Måndag 21a November

Tjolahopp! Fint väder idag igen, det gör mig glad! På förmiddagen var det skola i form av redovisning av vårt andra case och senare ikväll skall jag iväg på invigningen av julmarknaden. Det ska tydligen vara värt att se så varför inte. Känns dock lite overkligt att inviga en julmarknad då det är nästan 15 plusgrader ute och dessutom soligt.

Fram tills dess ska jag göra klart min skoluppgift till imorgon samt förbereda inför ett gruppmöte där vi ska jobba med Sydafrikas roll i världshandeln och dess relation till EU. Spännande. Har ni fortfarande kvar snön i Piteå eller försvann den i samma veva som den kom?


Mysplugg


Söndagsmiddag




Favvogranne!

Jag älskar min granne, han spelar alltid så bra musik. Alla dagar i veckan. På kvällen då jag ska sova spelas dunkande partymusik och nu på dagen då jag försöker plugga spelas opera. Kan det bli bättre?

Söndag 20e November

God dag! Jag insåg precis en sak, det är 20e november. 20e!! Vart tog november vägen? Jag ar nog Samuel att tacka för/skylla på för att tiden bara sprang iväg, jag hann adrig vara med på den första halvan av månaden. Jag hade för kul under den tiden helt enkelt.

Jag har ägnat förmiddagen åt att knåpa på en uppgift jag har i en av kurserna till på tisdag och lyssnat på ABBA. Vad hände där? Jag trivs faktiskt riktigt bra med det, även om jag hade önskat att jag haft större framgång på skoluppgiften. Jaja, bara att jobba vidare.


En bild från då vi jobbade igår. Jag har som en del av er kanske vet en hat-kärlek till excel, men den ryska varianten har jag bara en hatrelation till. Efter flera timmars tradigt klickande blev arbetet till slut klart.

Jag är en erasmus-student




Jag vet inte om detta är den allmänna förutfattningen på vad som karaktäriserar en erasmus-student, men om så är fallet så måste jag komma underfund med vad fasiken jag är.

I vilket fall som helst så är arbetet klart och inskickat nu, känns mycket bra. Tjejerna är taggade på fest men jag har en huvudvärk som inte vill ge med sig så jag stannar här tillsammans med John Blund istället. Förhoppningsvis har det släppt till imorgon för då tänkte jag fortsätta med ytterligare skolarbete. Det där med att jag läser 41 ects har inte varit något problem, fram tills nu då alla uppgifter och project skall göras på samma gång. Jag hade behövt två av mig själv. Nu säger vi god natt och så hörs vi imorgon istället. Sov gott!

Lördagslunch med tjejerna

Barbara bjöd oss på supergod lunch, nu blir det grupparbete uppe hos Laura. Arbetet måste bli färdigt idag, så ni lär inte höra av mig på några timmar. Hej så länge!




Geniet har gjort en upptäckt


Det går att ta bildserier med webkameran. Det smattrade bara till och sedan hade jag fem, bedårande snygga bilder på en och samma gång. Jag tyckte att de var så pass snygga att jag lägger upp de allihop.







Störtirriterande självsäker eller störande ironisk, avgör själv.

Lördag 19e November - God morgon!

God lördagmorgon! Jag har haft en väldigt mysig morgon. Steg upp och åt en lång och stor frukost och sedan har jag skypat med sötaste Fanny. Det gjorde min morgon!

Gårdagen då. Igår hade vi som sagt grupparbete och Foti slog på stort och serverade italienska klassiker som kakor med nutella och cappuccino med choklad, högsta betyg! När vi sedan suttit i ca 4 timmar som blev vi uppringda till Adele. Där blev det ännu mer godsaker innan jag till slut tackade för mig och traskade ner igen. Avslutade kvällen framför skype innan jag slutligen släckte lampan.

Senare idag ska vi fortsätta vårt arbete men det är inte förrän vid 3-tiden. Tills dess ska jag jobba på vårt arbete i Corporate Communication. Vad ska ni göra idag? =)



Inte dåligt!


Flitigt arbetande Darja.

Juliete, Adele, Foti och Barbara.

Grupparbete!


Nu ska jag alldeles strax gå tre trappor upp till Laura där vi ska jobba på ett case som ska redovisas på måndag, önska oss lycka till, det lär behövas för det är inte lätt. Läraren ger oss uppgifter där vi inte har några som helst kunskaper att implementera och sedan förväntar sig att vi ska hitta lösningen. Det hade säkert gått bättre om det fanns en lösning och att de ledtrådar som finns fanns att hitta någon annanstans än i tyska läroböcker. Men vi jobbar på och vägrar att ge upp! Hörs vid ett annat tillfälle! Ha så kul ikväll vad ni än tar er till, det är ju fredag!!



En bild från i lördags då Samuel fortfarande var här.

Ett till par skor

På tal om skor, här kommer lite "bättre" (fler om inte annat..) bilder på de andra skoparet jag köpte. De däremot nyttjas mer flitigt och gör riktig succé. Lädret formar sig allteftersom jag använder dem och de blir bara skönare och skönare för var gång jag använder dem, precis som det ska vara.





De är luddiga och sköna invändigt, plus att jag lagt i en sula så jag hade tänkt att dessa skulle få göra mig sällskap tillsammans med vinterkängorna i dessa kalla vintermånader.

Gummistövlar

Även om det primära syftet med gummitstövlarna inte utspelar sig här i Tyskland, med den livsstil jag lever här, så har de redan blivit premiäranvända (om det överhuvudtaget är ett ord har jag ingen aning om, men ni förstår vad jag menar). Det blev ingen lång tur dock, bara förbi soptunnorna, till Aldi och tillbaka.


Ett filmklipp

Jag kikade igenom mobilen och hittade detta klipp från i vintras då vi var i Vardö i Norge och spelade nordiska mästerskapen. Haha, jag kan inte låta bli att skratta då jag ser det, trots att jag säkert har sett det 49 gånger.


Hej Fredag!


Hej! Har ni det bra? Idag är det fredag, vilket innebär lektionsfritt men jag har inte legat på latsidan för det. Har städat och donat och tänkte nu ta tag i skolarbete innan vi ska fortsätta med vårt grupparbete vid halv fem då tjejerna kommer hem från skolan. Jag tänkte dock visa er några bilder från gårdagen, nu då jag kan överföra bilder från mobilen så kan ni få några bilder från "vardagslivet", och inte bara en massa partybilder då den stora kameran får följa med (lite smådrygt att släpa den till skolan).

I övrigt har jag inga planer, förutom att plugga och njuta av det fina vädret inifrån detta vackra studentboende. Vad ska ni pyssla med idag?



Det var lite varmt att gå till skolan med långärmad skjorta, kavaj och dunjacka då det är 10 plusgrader och sol ute. Då vet jag det.



Aktivt grupparbete på lunchpausen, jag och Darja.



Luis och Laura.



Vila i frid.


Idag är det fyra veckor sedan du lämnade jordelivet och det är mer än 10 veckor sedan jag såg dig sist, jag saknar dig!

i...





Jag har en Samsung.

Torsdag 17e November

Hej och hej då, nu sticker jag till skolan.


Norrländska drinkar

Här kommer några drinkrecept som norrlänningar tydligen använder. Det är inte mina recept men jag tror att det är helt okej att låna dem om ni känner för det.


Screwdriver
17 cl Vodka
1 st apelsinklyfta
Häll vodkan i halsen och titta på apelsinklyftan

Geting
1 liter vodka
1 st lingon
Hacka getingen fint. Lägg getinghacket i vodkan och rör om.

Vargtass
1 liter vodka
1 st lingon
Lägg lingonet i vodkan och rör om. OBS! Om lingonet får ligga i för länge rikerar drinken att bli lätt fruktig

Tequila Sunrise
! liter tequila
Drick tequilan, slut ögonen, vakna upp i sol- eller trappuppgången.

Pajala Sunrise
Ett glas hembränt
En skiva falukorv

Norrländsk Atomubåt
1 stort ölglas hembränd sprit
1 st snapsglas med öl
Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl. Släpp ner snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman.

Kaffekask a lá Norrland
1 st sockerbit
Kaffe
Hembränt
Släpp ner sockerbiten i en tom kaffemugg. Häll i kaffe så att du inte ser sockerbiten. Fyll sedan på med hembränt tills du kan se sockerbiten igen. Slappna av och njut.

Assi Domän
6 cl vodka
1 st snapsglas
1 ruta toapapper
Fyll snapsglaset till bredden. Ta sedan en ruta toapapper, vik ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj vätskan och sug på pappret. Spotta sedan ut pappret i glaset. Så enkelt - så gott.

Skeberg Express
2/3 hembränd blandas med 1/3 Explorer
Detta görs för att man skall kunna kalla det för grogg.



Bilden är inte heller min, det är från Google.

Härlig onsdagsmorgon

Det var en härlig onsdagsmorgon.. Vaknade av mig själv, inget tjutande alarm, ljust och trevligt i rummet... Lite väl ljust kanske. Tittar snabbt på mobilen, som är totalt död. Hittar min andra mobil och inser att den redan har passerat 9. Min första lektion började 8. Sådaär ja, snyggt jobbat!! Då jag la ifrån mig mobilen igår kväll så VET jag att den fortfarande var i liv, så varför har den slagit av sig under natten? Och varför händer detta just på en onsdag då det är den enda dagen som jag börjar tidigt. Förutom varannan måndag.. Jaja, det var inte mycket annat att göra än att snabbt ta på sig kläderna, veva runt tandborsten några varv i munnen och sedan bege sig iväg. Hann slita med mig en choklad-grej och några mandariner i farten så att jag åtminstone skulle överleva fram till lunch. Kom till skolan precis i tid till den andra lektionens start. Det var den onsdagsmorgonen det, hoppas verkligen att eran gick bättre. "Tur i oturen", om man får säga så, var det inte en lektion med obligatorisk närvaro som jag missade. Trots det är det aldrig kul att missa en lektion, jag vet ju att jag måste ta igen det på annat sätt, vilket förutsätter en disciplin. Ska gå och leta fram den disciplinen precis nu. Ha det så bra så länge.

Ps. Resterade delen av dagen har gått bra. Ds.


Söndagen 13e November

För att göra det hela till en kortfattad historia så såg söndagen ut ungefär såhär: Zoo och middag på kinarestaurang. För att fylla ut det hela lite så var vi även en vända i City Galerie för att inhandla lite bakelser, vi spelade pingis med några av erasmus-deltagarna.. och sedan bara spenderade tid med varandra. Mysa och slappa kan vara något vi är experter på, och jag gillart!! Längtar till nästa söndag jag får spendera med min finaste kille!









Jag är nergrävd i pluggträsket och försöker ta mig upp. Tills dess får ni nöja er med de fåtaliga inläggen, hoppas det är okej. Sköt om er! Pussar och kramar!

Nu kan jag andas ut!

Tanken var att jag skulle plugga stenhårt denna eftermiddag men jag har inte kunnat utan har bara suttit och nervös-ätit och varit orolig. Nu har jag dock fått meddelande om att Samuel har landat på Kallax så då kan jag andas ut.



En bild på oss från i lördags då vi var med erasmus-folket och åt och drack spanskt.

Har en hel del att uppdatera er om, i bilder och i text, vad vi haft för oss i helgen men det får bli någon annan gång. Nu ska jag göra ett litet pluggryck innan jag går och lägger mig. Puss och kram!

Jag saknar dig redan!


Pappa <3


Jag älskar dig pappa, du är den bästan pappan i världen!




En mysig höstdag!


Utan någon bestämd destination gick vi ut, provade oss fram på nya vägar, hamnade helt fel, fortsatte, hittade rätt, gick hem. Samuel sa någon gång att Augsburg inte kändes vara större i Luleå. Få se då.. Luleås 47 000 invånare mot Augsburgs 264 000. Bara där tycker jag att det är borde vara självklart vilken stad som är störst. Hur som helst, det har varit en mysig höstdag i den sköna solen med min absoluta favvokille! 

Nu har vi precis ätit en dundergod middag i form av pasta carbonara (gårdagens middag på den italienska restaurangen gav oss mersmak) som lyckades klubba oss båda. Matkoma. Om ungefär en timme börjar en fotbollsmatch mellan England och Spanien som vi tydligen ska iväg och se. Luis Spanien mot Alex och Dannys England, detta kan bli spännande.

Sköt om er!!



Jag är kär i höstfärgerna!

Varför har man träd på taket?

Lördag 12e November - Dagens klipp

Det verkar gå bra för Bill Dance, the american hero.. 


Lördag 12e November

Nu sticker vi ut! Vet inte vad vi ska göra men solen har för en gångs skull valt att titta fram så vi tänker dra fördel av det. Vad har ni för er denna lördag? =)




Man ser inte på bilderna men jag har en fläta i håret idag. Stort!

Uppdatering i skogarderoben

Det var nästan med en tår i ögat som jag idag insåg att mina svarta boots från Clou har börjat sjunga på sista versen. Jag har använt dem så mycket att sulan nötts underifrån (två månader har jag haft dem). Det skulle aldrig ha hänt hemma i Sverige för där har jag så många skor som jag varvar mellan så inget par hinner nötas upp. Här har jag knappt några alternativ alls plus att jag går mycket mer här.

Så, därför fick det bli ett par nya, låga, svarta kängor. Mycket fina är dem och jag kommer förmodligen att ha lika kul med dessa som jag haft med de gamla. MEN, det blev inte bara ett par skor, utan två. Mohahaha! Nöjd tjej! Ett par stövlar fick också följa med hem. Gråa, uppkäftiga, småsöta, mysiga gummistövlar som jag ska plaska i vattenpölar med.



Fredag 11e November - Dagens bikt

Jag har köpt skor idag. Här får ni lite bilder.


Utökade samlingen av Ritzenhoff glas.

Ett par skor

Åt en magiskt god pasta!


Snodde lite av Samuels pizza.


Gissa vem som är vems?

Lite mobilbilder



Nürnberg Faszination Pferde

Groteskt stor spindel

Samuel blev jätteglad då han insåg att det går att köpa Coca Cola Vanlij här. Pluspoäng till Tyskland!


På Mercedes Benz

Mat!

Medan du..

..sitter här och läser min blogg så fortgår livet för de drygt 7 miljarder andra människorna som lever här på jorden. Självklart förstår jag att du undrar specifikt VAD det är dem håller på med. För att du hädanefter ska slippa fundera på den saken har jag sammanställt ett litet bildkollage.














Varsågod, nu vet du!

Torsdag 10e November - Long time no see

Heeeeej! Nöjda med de senaste dagarnas intensiva bloggande förstår jag? Ni ska veta att jag har lagt ner min själ på att uppdatera er så mycket som jag gjort. Hoppas ni inte blir less på det det stora antalet inlägg bara, ni får säga till i så fall.

Jag är självklart ironisk. Saken är den att jag haft så fullt upp med skoluppgifter så att det har inte varit så mycket ledig tid, och den fritiden jag haft vill jag självklart spendera med Samuel. Nu däremot har jag skolat klart för denna vecka och har all tid i världen för att ge er åtminstone en liten uppdatering. Har ni tur kommer det flera =)

Så... Idag efter skolan så gjorde vi ett nytt försök till att hitta ett par byxor till mig. Vi började i helgen och hann då rensa igenom hela Yeans Halle och Levi's butiken utan någon vidare framgång (Levis curve id kan ju slänga sig i väggen, vadå passa alla?!). Och döm om min förvåning då jag till slut hittade ett par. Inte vilket par som helst heller; rätt färg, rätt midjehöjd, rätt benlängd och stuprör. Priset? Ynka 250 SEK. Taget!!

En annan sak vi gjorde idag var att äta pizza. Som mellanmål. Middagen fick senare bestå av choklad, mandariner (julmandariner!!), ananas och snickers. Det gjorde vi bra.. Om ni tyckte att jag åt obra mat tidigare så kan jag ju säga att Samuel inte gör det hela så mycket bättre. Chokladintaget har ökat med cirka 600 %. Tur för mig att jag är noga med att borsta mina tänder (inte ironisk nu).


Tidigare idag då jag satt på biblioteket och pluggade.




Har fått wifi på mitt rum och kan därmed maila över bilderna från min mobil till datorn. Har lite andra bilder i mobilen som jag kan ladda up vid ett annat tillfälle. Nu ska jag mysa! Ha det bäst!!

Måndag 7e November

Hej! Vad har ni för er denna måndag? Jag förbereder redovisningar och är tråkig. Det är i varje fall vad jag tror Samuel skulle ha sagt om han fick säga vad han tyckte. Nu får han ju dock inte det. Annars då, allt bra? Jag är gladare än någonsin; Samuel är här, det är bestämt att mamma och Fia kommer och har jag tur får jag ett till besök i december. Vi håller tummarna!!

Jag har inte en enda bil som är tagen idag så jag ger ett par random bilder från helgen istället. Nu ska jag gå och ta tag i disken, sköt om er!




Glada nyheter!!

Som bekant så kommer Fialotta och hälsar på mig den 3e helgen i december men nu har även mamma tagit mod till sig och bokat en biljett för att komma och hälsa på och ingen är gladare än jag!! Älskade mamma som nästan skulle göra vad som helst för att slippa flyga. Stackare! Jag ska göra allt jag kan för att flygresan ska vara värd besväret!



Mamma, jag och Fia :)


Kvinnor kan!





Latsöndag!

Denna söndag har gått i lathetens fotspår. Den enda gång vi gick utanför dörren var för att gå och köpa pizza, annars har vi bara legat inne och inte gjort annat än att äta choklad och titta på serier. Ibland får man göra så! Nu är det läggdags för jag har en föreläsning klockan 8 imorgon. Sov så gott!



En hissbild. Måste vara snabb innan Samuel hinner springa undan.


Titta Samuels snygga jacka som han köpte i München. Och mössan också för den delen.


Da piiiizza!

Lördag 5e November

Hejhej!! Ännu en underbar dag med världens finaste kille, och det bästa av allt; dagen är inte över än! Vi ska strax gå iväg till någon mataffär och inhandla lite tyska korvar som vi har tänkt avnjuta till middag. Senare ikväll blir det kanske lite alkoholintag i form av öl och vin på 19e våningen. På tal om alkohol så har vi köpt whisky idag. Eller, vi och vi, Samuel gjorde. Dock smakade jag och även om den var lagrad i 30 år och skulle vara "riktigt fin" så tror jag att jag håller mig till vin. Sådant vin som en finsmakare skulle spotta på, sådant som är under 10% och smakar mer som cider. Ett sådant vin!


Förutom att smaka på gamla drycker har vi strosat runt på stadsmarknaden, fikat på ett annorlunda café, hittat butiksgator som jag ännu inte vandrat på, köpt en slips!!! till Samuel, två tröjor till mig, julklappar och lite annat smått och gott.

Nu ska vi hoppa i skorna och vandra iväg, ha en finfin lördagskväll kära ni! Det ska då vi! :)











München del 3 - BMW Welt

Då vi kom fram till Olympiastadion så insåg vi att BMW hade ett utställningsgalleri, BMW Welt, precis bredvid så vi tog även en titt på det. Kände lite skuld mot Mercedes då jag vandrade runt och tittade på bilarna men jag kan inte låta bli att tycka att de är snygga. Skulle med andra ord inte säga nej om någon erbjöd sig att ge mig en. Sådär, nu har ni fått en sammanfattning om vad vi hade för oss på vår dagstrip till München.








München del 2 - Olympiastadion

Då vi lessnat på folkade butiker och insåg att klockan bara var 3 så spontantog vi beslutet att åka och kolla på Olympiastadion. Mäktigt! Det går inte att förstå omfattningen förrän man sett den med egna ögon. Som Samuel sa, byggnadsarbetarna kan inte ha varit så glada på arkitekterna. Haha!


Olympiska tornet


Olympiska hallen


Samuel blev så exalterad då han såg en hästtransport så han sprang i förväg. Eller så sprang han åt andra hållet.




Stadion







När vi väl kom dit så insåg vi att det pågick en hästtävling där (jag skrev det för någon vecka sedan men hade helt glömt bort det just för tillfället) så det var hästar och hästtransporter lite överallt.

München del 1


Det blev så många bilder från dagen så jag delar upp det i minst två inlägg. Man kan sammanfatta dagen med tre ord turister, shopping och matintag. Så mycket som vi åt idag i München vet jag inte om jag ätit under en stadsrunda tidigare. Det började med en baguette följt av McFlurry Snickers på McDonalds och sedan en sen lunch / tidig middag på ett steakhouse. Inom loppet av 3 timmar. Men ni känner ju mig vid detta laget, jag lever för att stoppa ätbara saker i munnen. Förutom det blev det även några köp. Samuel hittade till slut en jacka samt en matchande mössa och jag en stickad tröja. Vi ledsnade ganska fort på att strosa i butiker då vi redan vandrat runt på Augsburgs gator i två dagar så vi åt och sedan åkte vi ut till Olympiastadion, men bilderna därifrån får ni i ett annat inlägg. 







Köpte alldeles för dyr choklad. Måste dock säga att jag föredrar Kinderäggschokladen.



I väntan på mat.


Bra humor..

Haha! Min humor är låg, ibland så man tror att det inte går att ha lägre, men då blir jag trött och så kommer det!






Slitna krigare!

Hej! Har varit hemma någon timme men vi är så trötta efter våran heldag i München så vi har bara legat utslagna i sängen framför några avsnitt Big Bang Theory och gottat på en massa choklad. Dagen har varit toppen, vi har gjort fina fynd, ätit mycket och god mat och dessutom sett Olympiastadion och BMW Welt. Bilder från det kommer senare. Tills vidare får ni nöja er med hur bra vi har det för stunden. Håll till godo!




Wikipedia sa..

WIKIPEDIA: I know everything.
GOOGLE: I have everything.
FACEBOOK: I know everybody.
INTERNET: U're all nothing without me.
ELECRTICITY: Keep talking, bitches!

Torsdag 3e November

Vi är på jakt efter en jacka till Samuel men efter att ha ägnat hela onsdagen till att leta igenom hela Augsburgs utbud och insett att inget duger så planerar vi att imorgon göra en tripp till München där vi hoppas på bättre lycka.

Andra saker vi gjort sedan jag senast uppdaterade är att ha besökt Mercedes Benz där vi hittade både ett och annat snyggt. Det var en två anledningar vi åkte dit. 1, vi letar en bil. 2, jag behövde lite broschyrer till ett skolarbete. Tycker vi lyckades väldigt bra med de båda så nu är det bara sätta sig ner och göra finliret.

Har även hunnit med att vara på en del lektioner men imorgon är det lektionsfritt så då blir det som sagt München. Ikväll är det en studentfest på en av klubbarna här i stan och dessförinnan en förfest uppe på 19e våningen. Någon utgång tvivlar jag på att det blir då vi är ganska slitna efter dagens rännande men att pallra oss upp till 19e tror jag att vi orkar. Här får ni några bilder från dagen som gått. Varsågoda! :)





Hej November!

November! Mindre än två månader till jul med andra ord! :)

Inte så mycket bloggande idag men jag tar nästan för givet att ni har överseende med mina mindre ofta förekommande blogginlägg nu då Samuel är här. Vill mysa och vara med honom så mycket som möjligt så bloggen är inte direkt det första jag tänker på. Trots det tänkte jag ändå visa er lite bilder från dagen som gått. Vi har tagit det lugnt, njutit av varandras sällskap och enbart gjort det vi känt för. En helt underbar dag med andra ord!



Denna automat har jag gått förbi nästan dagligen men aldrig refleterat över att de säljer kondomer. Gick inte låta bli att fota.




Mitt fina hjärta


Skolan




Faulteten där jag pluggar.

Tisdag 1a November - Dagens klipp