Lysande affär?

På tal om pengaöverföringar.. Jag och Samuel har under en längre tid spanat efter taklampor då de lyser med sin frånvaro i ungefär hela lägenheten. Med ungefär lika stor frånvaro lyser utbudet av lampor i hela Piteå stad. Så även i Luleå. Det hela slutade med att vi beställde två stycken från belysningsdesign.se, en att ha ovanför köksbordet (den spotlampa som är där nu åker in i sovrummet) och en att hänga ovanför vardsgsrumsbordet. Det var långt ifrån de billigaste, snarare åt andra hållet, men med två funktioner, lyse och snygg detalj, så fick det bli de två ändå. Nu visade det sig att en av dem, den som var tänkt till vardsgsrumsbordet var lite mindre än vi föreställt oss och passade därmed inte in lika bra som vi hoppats så vi beslutade att returnera den. Sagt och gjort. Jag skickar ett e-mail till belysningsdesign där jag förklarar situationen och får som svar den adress vi skall skicka lamporna till om det fortfarande föreligger att vi vill returnera dem.

Lite längre ner i mailet så frågar de om vi kan tänka oss att behålla lamporna om vi får de för halva priset. Eeehh, hur tänker de där? Vi får alltså tillbaka halva summan av de pengar vi betalat, i runda slängar summan som vi betalade för den lampa som vi ville returnera men ändå behålla båda lamporna plus att vi slipper betala frakten för att skicka tillbaka den?? Efter att ha svarat på mailet och frågat så fick jag bekräftat att det var precis så de menade. Så nu har jag fått in pengarna på kontot och har fortfarande två lampor kvar.


Jag har lite dåligt samvete över detta i och med att vi fick tillbaka halva summan för hela köpebeloppet och inte bara 50 % på den lampa vi ville skicka tillbaka men då jag tänker efter så undrar jag varför jag har det. Jag skrev i mitt allra första mail att det rörde sig om EN lampa som vi ville returnera, alltså inte båda. Ändå erbjuder han sig att betala tillbaka halva summan av HELA köpet om vi går med på att behålla den. Och inte bara halva summan för den lampa vi ville returnera. Ska försöka sluta ha så dåligt samvete. Dessutom, hur kan de bara dra av 50 % sådär utan vidare. Det bekräftar bara hur hög marginal de har på sina produkter. Och detta är inte alls något negativt om Belysnignsdesign.se, både jag och Samuel är helnöjda med dem och jag kan rekommendera att beställa därifrån. De är trevliga, snabba och dessutom har de youtube-klipp på sina lampor så att man bättre får en bild av hur varan ser ut. Nu blev det ändå som det blev men jag tror att det berodde på att vi inte riktigt hade någon aning om vad för slags mått vi behövde för att lampan skulle se proportionerlig ut.

Så.. jag kommer förmodligen få höra av i varje fall Sara och Kicki att detta är en situation som är så typiskt för mig och att jag alltid har röta. MEN, då kan jag bara säga att det skulle nog alla ha om man ser till hur mycket jag konsumerar. Ju mer du köper desto större blir chansen att du någon gång råkar lotta till det. Sedan att jag råkat göra det på dyra märkessaker är en annan sak. PLUS, jag har gjort minst lika många gravdåliga köp, om inte fler!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback